Ga naar inhoud

Google Chrome gaat alle bezochte websites in real-time controleren;


Aanbevolen berichten

Google Chrome gaat alle websites die gebruikers bezoeken in real-time controleren. Voorheen gebruikte de browser een lokaal opgeslagen lijst om te zien of een website of bestand mogelijk gevaarlijk is. Chrome maakt al lange tijd gebruik van Safe Browsing om gebruikers voor malafide en phishingsites te waarschuwen. De browser maakte hiervoor altijd gebruik van een lokaal opgeslagen lijst van bekende malafide sites, die elke dertig tot zestig minuten wordt bijgewerkt.

Volgens Google zijn phishingdomeinen tegenwoordig veel geraffineerder geworden en bestaat zestig procent van de phishingsites minder dan tien minuten, waardoor ze lastig te blokkeren zijn. Daarom controleert Google nu in real-time of Chrome-gebruikers een bekende malafide site bezoeken. Dit zou voor een "25 procent verbeterde bescherming" tegen malware en phishing moeten zorgen, zo beweert het techbedrijf.

Chrome-gebruikers konden sinds 2020 bezochte websites al in real-time laten controleren, maar moesten hier zelf voor kiezen door Enhanced Safe Browsing in te schakelen. Bij het gebruik van Enhanced Safe Browsing wordt er meer data met het techbedrijf gedeeld. Zo worden alle geopende links naar Google gestuurd. Ook stuurt de browser een klein deel van de bezochte webpagina's en verdachte downloads naar Google om nieuwe dreigingen te ontdekken.

De nu aangekondigde 'real-time protection' wordt standaard onderdeel van Chrome en Google stelt dat het daarbij niet kan zien welke websites gebruikers bezoeken. De feature is beschikbaar voor desktop- en iOS-versie. Android volgt later deze maand. Gebruikers die meer bescherming willen kunnen hiervoor Enhanced Safe Browsing inschakelen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.