Ga naar inhoud

PyPI accepteert weer nieuwe gebruikers en projecten na malware-aanval


Aanbevolen berichten

De Python Package Index (PyPI) accepteert weer nieuwe gebruikers en projecten nadat die wegens een campagne met malafide packages tijdelijk werden geblokkeerd. De Python Package Index is een repository voor de Python-programmeertaal en bevat allerlei door de Python-community ontwikkelde packages. Geregeld komt het voor dat aanvallers malafide packages uploaden en die bijvoorbeeld zijn voorzien van namen die erg lijken op die van legitieme packages. Deze packages worden na te zijn gevonden weer verwijderd.

Het afgelopen jaar kreeg PyPI met meerdere aanvallen te maken, waaronder vorig jaar mei en december. Gisteren meldde de Python Package Index dat het wederom het aanmaken van nieuwe projecten en gebruikers tijdelijk had gestaakt als reactie op een actieve campagne waarbij malware werd geüpload. Dit duurde ongeveer zes uur, waarna de blokkade werd opgeheven. PyPI geeft geen details over de genoemde campagne, maar securitybedrijf Checkmarx meldde gisteren dat aanvallers de afgelopen dagen honderden malafide packages naar de repository hadden geüpload met malware die informatie van besmette systemen probeert te stelen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.