Ga naar inhoud

VK verbiedt vanaf 29 april standaard wachtwoorden in IoT-apparaten


Aanbevolen berichten

Vanaf 29 april mogen fabrikanten in het Verenigd Koninkrijk geen Internet of Things (IoT) apparaten meer aanbieden met standaard wachtwoorden. Ook moeten ze dan laten weten hoelang ze het apparaat van beveiligingsupdates voorzien en een aanspreekpunt hebben waar kwetsbaarheden kunnen worden gemeld. De eisen zijn onderdeel van de Product Security and Telecommunications Infrastructure wetgeving die over twee weken van kracht wordt in het VK.

Het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) heeft nu een poster ontwikkeld die in winkels gehangen kan worden en klanten uitlegt waarom het belangrijk is om cyberveilige producten te kiezen (pdf). De Britse overheidsinstantie roept alle winkels op om de poster te printen en op te hangen. Verder worden gebruikers van IoT-apparaten opgeroepen om de standaard instellingen van apparatuur te controleren en waar nodig te wijzigen, en de laatste updates te installeren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.