Ga naar inhoud

Honderdduizenden WordPress-sites kwetsbaar door kritiek Forminator-lek


Aanbevolen berichten

Honderdduizenden WordPress-sites zijn kwetsbaar voor aanvallen door een kritieke kwetsbaarheid in de Forminator-plug-in. Via de plug-in kunnen websites allerlei soorten webformulieren maken, zoals contactformulieren, polls, quizzen en betaalformulieren. Meer dan een half miljoen WordPress-sites maken gebruik van de plug--in. Die bevat echter een kritiek beveiligingslek waardoor een aanvaller gevaarlijke bestandstypes naar de webserver kan uploaden en uitvoeren.

De impact van dit beveiligingslek (CVE-2024-28890) is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8. Volgens het Japanse Computer Emergency Response Team Coordination Center (JPCERT/CC), dat voor de kwetsbaarheid waarschuwt, is het probleem aanwezig in alle versies van de plug-in voor versie 1.29.0. Deze versie verscheen eind januari.

De ontwikkelaar maakt in de release notes echter geen melding van het oplossen van het probleem. Cijfers van WordPress.org laten zien dat zo'n 55 procent van de sites met Forminator gebruikmaakt van versie 1.29.0 of nieuwer, wat inhoudt dat een groot aantal nog kwetsbaar is. Als er wordt gekeken naar de dagelijkse downloads na het uitkomen van een nieuwe versie, dan blijkt dat zo'n tweehonderdduizend websites up-to-date zijn, waardoor het aantal kwetsbare sites nog veel groter zou zijn.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.