Ga naar inhoud

Firefox schakelt proactief blokkeren onbetrouwbare downloads tijdelijk uit


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een een recent toegevoegde feature aan Firefox waardoor onbetrouwbaar geachte downloads proactief worden geblokkeerd wegens een bug tijdelijk uitgeschakeld. De feature zorgde in bepaalde gevallen voor problemen met het downloaden van bestanden. Met de lancering van Firefox 125.0.1 worden downloads van url's die als potentieel onbetrouwbaar worden beschouwd 'proactiever' geblokkeerd, aldus de uitleg van Mozilla.

De feature zorgde echter voor problemen bij het downloaden van bestanden, zo blijkt uit klachten van meerdere gebruikers. Die melden onder andere dat de verkeerde content wordt gedownload en ook het downloaden van documenten vanaf een intranet niet goed meer gaat. Vanwege de impact heeft Mozilla Firefox 125.0.2 als spoedoplossing uitgebracht en besloten de feature tijdelijk uit te schakelen. De maatregel zal in een toekomstige versie weer worden ingeschakeld.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.