Ga naar inhoud

Google verhelpt opnieuw kritiek Chrome-lek dat uitvoeren code mogelijk maakt


Aanbevolen berichten

Google heeft vandaag nieuwe versies van Chrome uitgebracht waarin een kritieke kwetsbaarheid is verholpen waardoor een aanvaller willekeurige code op het systeem kan uitvoeren en in het ergste geval het systeem volledig kan overnemen. Een gebruiker hoeft hiervoor alleen een gecompromitteerde of besmette website te bezoeken of een besmette advertentie te zien krijgen. Er is geen verdere interactie vereist. Dergelijke aanvallen worden ook wel een drive-by download genoemd.

Vier weken geleden kwam Google ook al met een update voor een kritieke Chrome-kwetsbaarheid, en net als toen bevindt het nu verholpen probleem zich in ANGLE. Dit is een onderdeel van de browser dat wordt gebruikt voor het uitvoeren van WebGL- en andere OpenGL-content. De kwetsbaarheid werd gevonden en gerapporteerd door twee onderzoekers van Qrious Secure, die hiervoor een beloning van 16.000 dollar ontvingen.

In het geval van kritieke kwetsbaarheden probeert Google de beschikbare update binnen dertig dagen onder alle Chrome-gebruikers uit te rollen. Details kunnen vervolgens na zestig dagen openbaar worden gemaakt. Google Chrome 124.0.6367.78/.79 is beschikbaar voor Windows en macOS. Voor Linux is versie 124.0.6367.78 verschenen. Updaten zal op de meeste systemen automatisch gebeuren. Dit kan echter een aantal dagen duren. Gebruikers die de update direct willen ontvangen zullen een handmatige controle moeten uitvoeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.