Ga naar inhoud

QNAP voorziet NAS-besturingssysteem van bescherming tegen ransomware


Aanbevolen berichten

QNAP gaat de NAS-apparaten die het biedt voorzien van bescherming tegen ransomware. Het bedrijf heeft een nieuwe bètaversie van QTS uitgebracht, het besturingssysteem dat op QNAP-apparaten draait, met een feature genaamd 'Security Center'. Dit onderdeel monitort bestanden actief op ongewone of abnormale aanpassingen van een groot aantal bestanden.

De NAS neemt dan maatregelen om de bestanden te beschermen, waaronder het activeren van een read-only mode en het maken van een snapshot. Daarnaast wordt de gebruiker gewaarschuwd. Gebruikers kunnen de beveiligingsmaatregelen tegen ransomware of menselijke fouten aanpassen, om zo het risico op dataverlies te voorkomen wanneer ongewone bestandsactiviteiten zich voordoen. Via een dashboard kunnen gebruikers ook zien hoe vaak bestanden op hun NAS worden aangepast, aangemaakt of verwijderd.

De afgelopen jaren zijn NAS-apparaten van QNAP geregeld het doelwit van ransomware-aanvallen geworden. Hierbij werden bestanden op tienduizenden NAS-apparaten versleuteld en moesten gebruikers losgeld betalen om weer toegang tot hun data te krijgen. Om toegang tot de systemen te krijgen maakten de aanvallers gebruik van bekende kwetsbaarheden waarvoor updates beschikbaar waren, maar die niet door gebruikers waren geïnstalleerd, maar ook zerodaylekken waar geen patches voor waren ontwikkeld. Wanneer de definitieve versie van QTS 5.2 met Security Center verschijnt is nog niet bekend.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.