Beste bezoeker,
Welkom op PC Helpforum!

Ben je op zoek naar GRATIS hulp voor je computerprobleem?

Word vandaag lid, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt je graag verder.
Je kan lid worden als je hier klikt. Meer dan 40.000 leden deden reeds beroep op onze expertise. PC HELPFORUM vzw HELPT JE GRATIS !

Bent u reeds lid, en u ziet dit bericht? Klik dan rechtsbovenaan op inloggen of klik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.

Discussie gesloten
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 13
Overzicht bedankjes1Bedankjes

configuratie eigen router in combinatie met telenet docsis 3.0 modem

Dit is een discussie over configuratie eigen router in combinatie met telenet docsis 3.0 modem in het forum Archief Internet & Netwerk , en maakt deel van de Internet & netwerk categorie; Hallo, Ik installeerde onlangs de telenet fibernet modem (docsis 3.0) en plaatste er een eigen draadloze router tussen daar het ...

  1. #1
    Nieuweling
    Geregistreerd
    20 april 2012
    Locatie
    Antwerp, Belgium, Belgium
    Berichten
    7

    Standaard configuratie eigen router in combinatie met telenet docsis 3.0 modem

    Hallo,
    Ik installeerde onlangs de telenet fibernet modem (docsis 3.0) en plaatste er een eigen draadloze router tussen daar het draadloze signaal van de telenet modem teveel verzwakt werd.

    Ik kon de verbinding enkel verwezenlijken door volgende configuratie:

    modem telenet (ssid = Maxxfibernet)
    | |_ _ _ switch
    | ...........|..|_ _ _ _digicorder
    | ...........|_ _ _ _ _ samsung internet@tv
    |
    |_ _ _ _ _ Wan (internet-poort) router dlink dir-615 (ssid = Maxxnet) -----((( wireless )))----- laptop
    ..................................................|
    ..................................................|_ Lan 1 _ _ _ _ desktop




    Modem telenet (Maxxfibernet)
    Lan-subnet = 192.186.0.1
    WAN-IP = 84.xxx.xxx.xx
    gebruikers ip dir-615 = 192.186.0.219
    dmz adres = 192.186.0.219


    Router dlink (Maxxnet)


    WAN

    Connection Type: DHCP Client
    QoS Engine :Active
    Cable Status :Connected
    Network Status :Established
    Connection Up Time :0 Days, 1:18:21

    MAC Address :00:16:EA:AD:B0:8E
    IP Address :192.168.0.219
    Subnet Mask :255.255.255.0
    Default Gateway :192.168.0.1
    Primary DNS Server :195.130.131.132
    Secondary DNS Server :195.130.130.4

    LAN

    MAC Address :00:1E:58:FD:40:C9
    IP Address :192.168.1.1
    Subnet Mask :255.255.255.0
    DHCP Server :Enabled


    WIRELESS LAN

    Wireless Radio :Enabled
    MAC Address :00:1E:58:FD:40:C9
    Network Name (SSID) :Maxxnet
    Channel :6
    Security Mode :WPA2 Only - Personal
    Wi-Fi Protected Setup :Enabled/Configured



    Ik maak dus eigenlijk een subnet voor het dlink gedeelte, als ik het juist heb (?)

    Alles werkt prima, en snelheden zijn zoals het zou moeten: down: +/- 50Mbps up: +/- 2Mbps


    VRAAG: Hoe kan ik de router anders configureren, zodat de samsung-tv ook contact kan maken met bijvoorbeeld de shared mediamappen van mediaplayer op laptop ?


    Reeds geprobeerd, maar dan krijg ik geen internetconnectie:

    * IP-dlink op 192.168.0.2 dhcp uitgeschakeld telenetmodem naar WAN dlink
    * IP-dlink op 192.168.0.2 dhcp uitgeschakeld telenetmodem naar LAN dlink
    * Ip-dlink op 192.168.0.2 dhcp enabled-range 192.168.0.100 tot 192.168.0.199 - telenetmodem naar WAN
    * Ip-dlink op 192.168.0.2 dhcp enabled-range 192.168.0.100 tot 192.168.0.199 - telenetmodem naar LAN


    Iemand die me kan zeggen hoe ik deze configuratie wel juist moet instellen?


    Alvast bedankt voor de hulp

  2. #2
    Ervaren Lid stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.668

    Standaard

    samsung TV aan sluiten op de wan van Dlink.

  3. #3
    Nieuweling
    Geregistreerd
    20 april 2012
    Locatie
    Antwerp, Belgium, Belgium
    Berichten
    7

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stegisoft Bekijk bericht
    samsung TV aan sluiten op de wan van Dlink.
    Dank je voor de tip,
    dit is idd het meest voor de hand liggend, maar helaas fysiek onmogelijk, de dlink staat in een andere kamer en kan geen extra kabel trekken van hieruit naar de tv.

  4. #4
    Ervaren Lid stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.668

    Standaard

    Je hebt 2 mogelijkheden:

    Mogelijk 1:
    Op de router plaats je een powerline en op TV ook een powerline.
    Nota: indien digirecorder ook met powerline is verbonden dan best een ander merk kopen.

    Mogelijk 2:
    Je koopt een range extender (niet verwarren met access-point)
    In dat geval kan je draadloos naar de router.

    Indien je in huis 3 fasen stroom hebt (380v) dan kan je best een Range extender nemen.
    Tenzij de powerline op de dezelfde fase draad of nog beter op de zelfde zekering is verbonden.

  5. #5
    Nieuweling
    Geregistreerd
    20 april 2012
    Locatie
    Antwerp, Belgium, Belgium
    Berichten
    7

    Standaard

    Ok, dat begrijp ik ook als mogelijkheid, maar dat vraagt me nieuwe dingen aan te kopen en dat was niet zo meteen mijn bedoeling.

    Wat ik niet goed begrijp is waarom de telenet router enkel de dlink router ziet (een ip toekent) wanneer deze dlink een ip toegewezen krijgt in een ander subnet - hier 192.168.1.1

    en waarom hij geen ip kan toekennen als ik hem een adres probeer te geven in het zelfde subnet dus bv. 192.168.0.2 ?

    Ik vermoed dus dat de telenetrouter de volledige dhcp range 192.168.0.2 -192.168.0.254 reserveert en dus conflict geeft?


    Bij de telenet instellingen kan je bij het lan-subnet, enkel het subnetnummer wijzigen.
    standaard: 192.168.0.1 Waarom zou het bv nuttig kunnen zijn om deze te wijzigen ?

    Kan je in theorie dan ook gewoon het boeltje omdraaien? dus bv:
    telenet-modem/router : 192.168.1.1
    eigen router: 192.168.0.1 dhcp range : 192.168.0.100 - 192.168.0.199


    ben gewoon nieuwsgierig, ken niet zoveel van router configuraties
    Laatst gewijzigd door Gertvb; 21 april 2012 om 11:12

  6. #6
    Ervaren Lid stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.668

    Standaard

    Je kan Dlink een eigen IP adres geven:

    Ga naar lan gedeelte:
    IP = 192.168.0.50
    subnetmasker = 255.255.255.0
    Standaard-gateaway = 192.168.0.1 (Telenet router)
    DNS1 208.67.222.222
    DNS2 208.67.222.220

    Kan je 2 netwerkkabel in Telenet modem/router inpluggen volgens uw tekening?

  7. #7
    Nieuweling
    Geregistreerd
    20 april 2012
    Locatie
    Antwerp, Belgium, Belgium
    Berichten
    7

    Standaard

    Ok, dus cruciaal is hier zelf DNS1 en DNS2 te configureren ?
    Deze staan nu gewoon op 0.0.0.0 (wan settings router dlink)

    de Telenetmodem beschikt over 2 poorten voor telefoon en 4 netwerkpoorten

  8. #8
    Ervaren Lid stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.668

    Standaard

    Volgens mij hebt je nog een mogelijkheid:

    Kan je een screen maken van de lan-gedeelte en ook een screen van de wireless gedeelte van Dlink zodat ik u kan zeggen hoe je moet instellen?

  9. #9
    Nieuweling
    Geregistreerd
    20 april 2012
    Locatie
    Antwerp, Belgium, Belgium
    Berichten
    7

    Standaard

    Met het statisch ip voor de dlink en met de dns1 en dns2 , krijg ik idd ook gewoon verbinding.
    Ik zie dan wel in de telenet settings de dlink niet meer staan. Wat is nu best? statisch of dynamisch ?

    de screens :
    wan
    configuratie eigen router in combinatie met telenet docsis 3.0 modem-dlink-wan.jpg

    LAN
    configuratie eigen router in combinatie met telenet docsis 3.0 modem-dlink-lan1.jpg

    configuratie eigen router in combinatie met telenet docsis 3.0 modem-dlink-lan2.jpg

    Wireless
    configuratie eigen router in combinatie met telenet docsis 3.0 modem-dlink-wireless.jpg


    Huidige status
    configuratie eigen router in combinatie met telenet docsis 3.0 modem-dlink-status.jpg
    Laatst gewijzigd door Gertvb; 21 april 2012 om 20:14

  10. #10
    Ervaren Lid stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.668

    Standaard

    Ik heb testen uitgevoerd om een van onze router DIR-855 en de uitzicht is hetzelfde als de uwe.

    Het maakt niks uit of je static of dynamisch kies.
    In de lan gedeelte kan je niet instellen zoals 192.168.0.200 want werkt het niet.
    Het uitschakelen van DCHP is ook niet mogelijk.

    Je zal zo moeten doen met de TV indien het mogelijk is.
    \\192.168.1.100\mediamap

    Vanuit gaan dat PC1 een vaste IPadres 192.168.1.100 heeft en een gedeelde map mediamap als voorbeeld
    Laatst gewijzigd door stegisoft; 21 april 2012 om 21:13

Discussie gesloten
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. [OPGELOST] Thunderbird configuratie telenet
    door Thuurke in forum Archief Andere software
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 23 maart 2012, 19:55
  2. [OPGELOST] modem en kabels telenet
    door Suze in forum Archief Internet & Netwerk
    Reacties: 16
    Laatste bericht: 10 februari 2011, 12:12
  3. [OPGELOST] Extra router na Telenet router plaatsen
    door Niels_20 in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 18
    Laatste bericht: 1 oktober 2010, 15:50
  4. [OPGELOST] telenet configuratie
    door papito in forum Archief Internet & Netwerk
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 8 maart 2008, 19:15
  5. nieuwe configuratie pc(overschakelen nr telenet
    door koenlem in forum Archief Windows
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 10 januari 2008, 22:42

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •