Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

stegisoft

Lid
 • Aantal items

  30.336
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over stegisoft

 • Titel
  Ervaren Lid

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info
 1. Harde schijf to ssd

  Een goede raad dat ik kan geven: koop alleen SSD want je kom minstens 10 jaar verder en dan ben je uiteindelijk goedkoper. In mijn pc zit geen enkel HDD en dus alleen M2 SSD en 3 andere SSD en bovendien is de pc stiller. HDD komt nooit meer in de pc. Voor NAS kan je voorlopig beter de WD paars (purple) harddisk nemen omdat het zuinig is. Indien je de NAS niet nodig heb kan je dat gewoon uitzetten of automatisch spaarmodus zetten. (ook tijdschema kan ook ingesteld worden wanneer het aan moet) Let wel op dat sommige NAS erg veel stroom verbruiken. Ik zelf gebruik voor dagelijks gebruik 1 harddisk 6TB NAS en dat verbruikt 11 watt als het actief is inclusief HDD. Dat vind ik beter dan externe harddisk. Moest ik toch extern kiezen dat kies ik resoluut voor usb-stick van Scandisk. Dat gebruik ik ook voor dagelijks gebruik. Dat zit altijd in de usb poort en daar worden de dagelijks data ingezet. Moest ik weg gaan dan haal ik dat eruit en verberg ik het. Doch ik maak steeds wekelijks backup op een usb-stick en NAS tenzij iets belangrijk en in dat geval die dag. nota: ik maak nooit backup van Windows.
 2. XXClone freeware versie gezocht.

  Dat werkt ook niet want dat is een oude versie. Je kan enkel product / Sign Up Now kan je met uw emailadres (geen valse waarschijnlijk downloaden 30 dagen) Je kan wel kopen maar dan moet je jaarlijks een bijdrage betalen.
 3. XXClone freeware versie gezocht.

  Misschien beter een ander programma gebruiken.
 4. System Retore Windows 10 werkt niet meer

  Je kan op deze pagina lezen wat de gebruikers ervan vinden
 5. Nota: in sata bestaat slave niet want in sata maak het niks uit op welke sata poort je ssd of HDD plaats. Je mag dus beginnen op sata 3 en daar Windows installeren. Dan vrees ik dat de harddisk stuk is. Als het echt belangrijk is dan kan je in gespecialiseerde bedrijf uw data proberen laten redden. Het is wel kostelijke zaak maar je kan eerst laten analyseren en dat is gratis.
 6. Decrypten dmv programma openen in X:\...\cmd.exe

  Als je iso wilt maken van Windows DVD kan je bijvoorbeeld PowerIso downloaden. Dan kan je met UUI of Rufus een opstartbare usb-stick maken van de iso. Dus geen iso bestand rechtstreeks op usb-stick zetten. (dus niet knippen en plakken)
 7. Toestellen bedoeld ik externe harddisk of usb-stick enz.
 8. Decrypten dmv programma openen in X:\...\cmd.exe

  Windows OEM dvd is OK
 9. Disk Check Windows 8.1

  Je mag van mij doen wat je wilt maar als je HDD naar fouten moet laten herstellen betekend niks anders dat bij herstellen van cellen van harddisk moet overbruggen. Dit kan je maar een tijdje doen maar geloof mij gerust vroeg of laat werkt de harddisk niet meer. Beter verkomen dan in problemen komen. Misschien in het vervolg de specialisten laten antwoorden i.p.v. te oordelen over zaken waar je niets van afweet? Geen enkel specialist kan u garanderen dat uw harddisk nog goed blijft. Ik zelf zou bij zoiets meteen een nieuwe SSD plaatsen. Daar hoeft ik niet over na te denken.
 10. Decrypten dmv programma openen in X:\...\cmd.exe

  Rufus werkt zo ongeveer hetzelfde als UUI Persoonlijk vind ik rufus gemakkelijker omdat UUI meer Linux gericht is. Maar je kan proberen om met UUI te doen. Voor mij maak het niks uit want ik gebruik het beiden. Persoonlijk zou ik BartPE downloaden. Je heb wel een iso bestand nodig van Windows (maak niet uit welke Windows 7 tot 10) Het mag ook een uitgepakte iso bestand zijn en dus alleen bestanden van Windows met mappen. Het is een tijdje geleden dat ik BartPE gebruikte. Maar het werk zo ongeveer: je kies welke bestanden en mappen je erin wilt zetten. Als ik mij niet vergist kon je meteen ook andere programma van BartPE toevoegen. Als je klaar ben kan je iso bestand maken. Dan met rufus of UUI usb-stick maken. BartPE werkt zo ongeveer zoals vroeger WinIso dat nog altijd bestaat.
 11. Ja, Windows denk dat hij tomtom ook in energietoestand moet zetten. Gewoon slaapstand zetten door op startknop te drukken of toets en dan tomtom aansluiten. Ik heb zo juist getest met verschillende toestellen.
 12. Decrypten dmv programma openen in X:\...\cmd.exe

  Als je nou eens bij download WinPE plugin bestand eens download dan ziet je ook readme.txt en klik daarop en dan heb je uw antwoord. Als je kies voor BartPE dan kan je heel gemakkelijk bouwen doe toevoeging van windows, programma enz. Download Gparted en brand dat op iso bestand op dvd ofwel maak met rufus een opstartbaar usb-stick met uw iso bestand. Dan in de bios usb-stick als eerste boot instellen en dan zal je alle partitie zien die er is inclusief verborgen partitie. Opgelet: verwijderen of formatteren is definitief en kan niet terug herstel worden!!!
 13. Uw tomtom laad altijd op en dus ook bij slaapstand Logisch want krijgt je uw pc niet meer wakker want je moet toch ook op muis of toetsenbord kunnen klikken om pc wakker te krijgen. Dit geld ook voor laptop.
 14. System Retore Windows 10 werkt niet meer

  HD audio controller kan je aanzetten
 15. Als je de harddisk eruit haalt zal de bios nooit de harddisk zien. Dat bestaat niet wat je zegt. Gewoon de laptop onderste boven zetten en ergens ziet je een deksel en met fijn schroevendraaier kan je losschroeven. Dan kan je uw harddisk gemakkelijk eruit halen. En dan in Sharkoon SATA QuickPort steken en aansluiten op pc of zo na opstart. Je kan ook laptop opstarten met usb-stick Je zegt dat je Sharkoon SATA QuickPort had gekocht.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×