+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 7 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 70
Overzicht bedankjes4Bedankjes

Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?

Dit is een discussie over Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista? in het forum Windows Vista , en maakt deel van de Handleidingen & tips categorie; Omdat de meesten onder ons slechts de Vista Home Edition hebben, geven we hieronder uitleg hoe u alsnog te taal ...

  1. #1
    Voorzitter PCH vzw karel's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 mei 2006
    Locatie
    Wondelgem
    Leeftijd
    29
    Berichten
    5.455

    Standaard Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?

    Omdat de meesten onder ons slechts de Vista Home Edition hebben, geven we hieronder uitleg hoe u alsnog te taal van Vista te wijzigen zonder Vista opnieuw te installeren. Dit kan met het tooltje Vistalizator.

    U hebt het misschien al voorgehad. U herinstalleerde uw Vista laptop, maar koos in plaats van Nederlands, de Engelse taal. Of u kocht uw laptop aan in het buitenland?

    Je kan de taal waarin Vista is ge´nstalleerd na de installatie nog wijzigen, maar dit kan helaas enkel in de Vista Ultimate versie. Met deze uitleg kan het op alle Vista versies !

    Deze wijzing van taal duurt slechts 5 minuten en bespaard u dus een herinstallatie !


    Zo gaat u aan de slag:

    1. Controleer de systeemeigenschappen en kijk na of u:
    - Vista 32 of 64 bit hebt
    - Vista service pack 1, Vista service pack 2 of geen hebt

    Dit kan u nakijken als volgt:
    - Ga naar Start en kies Configuratiescherm.
    - Kies in de Klassieke weergave: Systeem
    -
    Onder Windows versie ziet u voorbeeld: Windows Vista Home Premium, Service Pack 1



    Indien u nog geen Service Pack 1 of 2 hebt, download deze via Windows Update.


    2. Download het toolje Vistalizator
    en plaats dit op je bureaublad.
    3. Download het gewenste taalpakket (varieert van 141 tot 256 mb)
    Hieronder enkele voorbeelden voor Vista SP1 32 Bit:

    Dutch (Nederlands)
    English (Engels)
    French (Frans)
    German (Duits)
    Italian (Italiaans)
    Spanish (Spaans)

    Een volledige lijst van talen voor Vista 32 Bit (zonder Service Pack) kan u terugvinden hier:
    Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

    Een volledige lijst van talen voor Vista SP1 32 Bit kan u terugvinden hier:
    Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

    Een volledige lijst van talen voor Vista SP2 32 Bit kan u terugvinden hier:
    Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

    De lijst met taalpakketen voor Vista SP1 64 Bit (zonder Service Pack) kan u terugvinden hier:
    Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

    Een volledige lijst van talen voor Vista SP1 64 Bit kan u terugvinden hier:
    Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

    Een volledige lijst van talen voor Vista SP2 64 Bit kan u terugvinden hier:
    Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

    4. Open deze taalpakketen niet direct, dit werkt enkel in Vista Ultimate

    5. Open Vistalizator
    en kies Add Languages.



    6. Kies het gedownloade taalpakket
    en kies Open



    Het taalpakket zal worden gecontroleerd en worden ingeladen. Dit kan eventjes duren.

    7. Kies op het volgend scherm 'Install Language'



    Het taalpakket wordt nu ge´nstalleerd. Dit kan tot 20 minuten duren

    8. U kan kiezen om de nieuwe taal als standaard in te stellen:



    9. Na de installatie moeten er mogelijk enkele Windows Updates worden ge´nstalleerd die nodig zijn bij het taalpakket
    .



    10. Herstart het systeem om het taalpakket te activeren.



    11. Achteraf kan u gewenst land, regio en toetsenbordinstellingen wijzigen.


    Deze handleiding werd samengesteld met uitleg via:
    Vistalizator - change display language in Vista Home and Business
    Bijgevoegde miniaturen Bijgevoegde miniaturen Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?-systeemeigenschappen.jpg   Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?-screen1.jpg   Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?-screen2.jpg   Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?-screen4.jpg   Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?-screen6.jpg  

    Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?-screen7.jpg   Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?-screen8.jpg   Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?-screen9.jpg   Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?-screen10.jpg   Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?-screen11.jpg  

    Laatst gewijzigd door karel; 6 april 2010 om 19:52
    Gallifrey, retlawv, naabje en 1 andere personen gaven dit bericht een bedankje.
    Is uw probleem OPGELOST?
    Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

    - Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
    - Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier

  2. #2
    Lid
    Geregistreerd
    2 juni 2009
    Berichten
    26

    Standaard

    Fantastisch! Ik werkte tot nu toe met een Engelstalige versie van Vista Home Premium.
    Ook mijn browsers Safari en IE8 werden automatisch op Engels ingesteld. En dankzij deze
    zeer duidelijke handleiding draait alles nu in het Nederlands. Bedankt voor de informatie!

  3. #3
    Lid
    Geregistreerd
    16 juli 2009
    Berichten
    32

    Standaard Taal wijzigen

    Test eerst nog 1 keer voordat ik.......

  4. #4
    Lid
    Geregistreerd
    16 juli 2009
    Berichten
    32

    Standaard Taal wijzigen

    ...opnieuw begin.

    Olla,

    Ik woon in Granada Spanje en heb 1 paar dagen geleden 1 computer gekocht. Acer m1201, Vista home basic- Sp1 32 bits- 4Gb Ram- 320 gb sata. Inderdaad niet iedereen heeft geld voor voor 1 ulimet versie.
    Ondanks dat ik vond dat je het erg helder uit had gelegd- zelfs voor mij, en ik dacht dat het helemaal goed was gegaan zijn er toch 1 paar onregelmatigheden opgetreden. Zo de volgende onderdelen uit het configuratie.
    Automatiesch afspelen,
    energiebeheer,
    hulpprogramma┤s,
    lettertypen,
    netwerkcentrum,
    ouderlijk toezicht,
    speech recognation,
    standaardprogramma┤s,
    toegankelijkheid,
    updates.........bij al deze programma┤s flikkert enkel de aanwijzer 1 keer.
    -Beveilingscentrum...als ik automatiesche updates in wil schakelen krijg ik telkens de mededeling- De instellingen kunnen niet door het beveiligheidscentrum worden gewijzigd. En als ik het handmatig wil doen flikkert de muis wederom enkel.
    -Tot slot kan ik ook geen gemailde bestanden meer downloaden, hij blijft dan eindeloos bezig met downloaden.
    Ik weet niet wat deze zaken met elkaar te maken hebben, of wat ik fout heb gedaan. Please help ~~~~~~heb ook geen geld voor 1 nieuwe computer. En als je 1 keer in de buurt bent. Granada is de betse stad uit Spanje. Stuur me gerust 1 mail als je in de buurt bent. Ik woon net onder de rook van het ALHAMBRA- Welkom.

    Un saluud Rene

  5. #5
    Lid
    Geregistreerd
    16 juli 2009
    Berichten
    32

    Standaard Taal wijzigen_syseemherstel

    Granada,

    Rene, nog 1 keer. Als ik de computer nu terug zet met systeemherstel is de vertaling die wel werkt dan ook weer terug in het Spaans ???

  6. #6
    Voorzitter PCH vzw karel's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 mei 2006
    Locatie
    Wondelgem
    Leeftijd
    29
    Berichten
    5.455

    Standaard

    Beste Rene,

    Fijn te horen dat je in Grenada woont, ben ik helaas nog niet geweest, maar misschien ooit wel.

    Best vreemd dat de opgesomde onderdelen in het configuratiescherm niks doen.

    Normaal zouden deze problemen niks met de taalwijziging te maken hebben, maar dat ben ik niet helemaal zeker.

    Ik zou inderdaad voorstellen om systeemherstel uit te voeren en een hersteldatum te kiezen voordat u dit probleem had.

    Normaal zal het taalpakket weer weg zijn helaas. Maar ik stel voor dat u even nakijkt of het configuratiescherm dan goed werkt of niet. Dan weten we meteen of dit taalpakket te oorzaak is.

    Wanneer alles goed is zou ik normaal een taalpakket installeren. Misschien is dan alles goed...

    Beste groeten,

    Karel
    Is uw probleem OPGELOST?
    Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

    - Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
    - Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier

  7. #7
    Lid
    Geregistreerd
    16 juli 2009
    Berichten
    32

    Standaard Taal w.........Granada

    Dank,

    Welkom in Granada. Heb het met sysyteem herstel geprobeerd. Nu krijg ik bij configuratie enkel nog 1 omlijnde rechthoek met een transperant binnen. Bij het uitvoeren van systeemherstel kreeg ik wel de volgende mededeling.
    "geen reactie van de schrijver op een GatherWritterStatus-aanroep. De schrijver is mogelijk vast gelopen of beeindigt. Controleer gebeurtenislogboek van het systeem en de toepassing voor meer informatie 0-80042319....................
    Klinkt niet goed. Maar ik weet ook niet wat al die begrippen inhouden. Wie weet kunnen we het toch nog herstellen.

    Un saluud Rene

  8. #8
    Voorzitter PCH vzw karel's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 mei 2006
    Locatie
    Wondelgem
    Leeftijd
    29
    Berichten
    5.455

    Standaard

    De verschenen foutmelding lijkt me niet zo belangrijk. Mocht je dit nog een keer hebben, dan is er mogelijk een probleem met je cd/dvd brander maar heel waarschijnlijk is er niks aan de hand.

    Als ik goed begrijp ziet u bij configuratiescherm helemaal niks meer? of begrijp ik dit verkeerd?
    Is uw probleem OPGELOST?
    Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

    - Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
    - Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier

  9. #9
    Lid
    Geregistreerd
    16 juli 2009
    Berichten
    32

    Standaard Taal wijzigen

    Inderdaad, enkel een omlijnde rechthoek met een transperant binnen, en dat verdwijnt vanzelf na ong. 20 seconde.

  10. #10
    Voorzitter PCH vzw karel's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 mei 2006
    Locatie
    Wondelgem
    Leeftijd
    29
    Berichten
    5.455

    Standaard

    Dus u hebt nu dus helemaal geen toegang meer tot het configuratiescherm.
    Dat is inderdaad niet al te best.

    Dit probleem is gekend: Icons are missing from Control Panel, or you cannot start Control Panel, the Welcome Center, or games in Windows Vista
    De pagina is welliswaar in het Engels, maar komt er dus op neer dat u waarschijnlijk nog niet beschikt over SP1 of SP2 van Vista.
    How to obtain the latest Windows Vista service pack

    Best dus even zoeken naar updates en alle updates installeren totdat SP1 of 2 ge´nstalleerd word.

    Karel
    Is uw probleem OPGELOST?
    Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

    - Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
    - Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier

+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 7 123 ... LaatsteLaatste

LinkBacks (?)

  1. 16 februari 2012, 13:56
  2. 26 december 2011, 16:57
  3. 21 oktober 2011, 09:09
  4. 6 september 2011, 12:06
  5. 11 november 2010, 09:16
  6. 12 september 2010, 19:51

Soortgelijke discussies

  1. taal wijzigen in webs
    door pctje123 in forum Archief Website Hulp & Scripts
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 1 mei 2010, 01:03
  2. taal ????
    door beginner in forum Archief Windows
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 8 april 2010, 21:56
  3. Reacties: 1
    Laatste bericht: 6 april 2010, 20:28
  4. Taal wijzigen
    door Geoffreyy-x3 in forum Archief Windows
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 27 februari 2010, 14:53
  5. taal verandering
    door aba-tra in forum Archief Windows
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 28 december 2007, 10:50

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •