Ga naar inhoud

moederbord asrock


schott

Aanbevolen berichten

ASRock was vroeger een onderverdeling van ASUS, een bekend en gerespecteerd merk. Het is inderdaad bekend dat sommige (oudere) modellen uit de moederbordserie van ASRock van slechte kwaliteit zijn. Echter heeft het merk de laatste jaren een positieve verandering ondergaan en zijn hun moederborden meestal van evengoede kwaliteit als de A-merken. ASRock kunnen we nu beschouwen als een A-merk. Gigabyte is tevens een zeer gerespecteerd merk, en hun moederborden zijn meestal van goede kwaliteit. Beide merken springen uit in hun prijs/kwaliteitsverhuoding.

Ik heb even gekeken naar je twee opgegeven moederborden. De Gigabyte is wel ietsje duurder, maar heeft ook een iets betere geluidskaart aanboord. Wel is de ASRock eveneens goed voorzien van de nodige aansluitingen. Op beide moederborden is USB 3.0 en SATA 600 aanwezig. Een voordeel van de ASRock is de ingebouwde EFI. EFI is de opvolger van BIOS en is veel gemakkelijker in gebruik. Maar tenzij je gaat overklokken of regelmatig iets gaat veranderen aan je PC, zal je daar weinig van merken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.