Ga naar inhoud

superjona

Lid
  • Items

    4.000
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door superjona

  1. Een SSD is vooral nuttig als opstartschijf in een laptop, omdat dat inderdaad een hoop sneller is en je computer daar ontzettend vlotter van wordt. Voor externe opslag, is dat echter een ander verhaal. Gezien het hier puur gaat om gegevens en niet je besturingssysteem (Windows) bijvoorbeeld, zou ik persoonlijk geen externe SSD aanraden omdat de prijzen hiervan opmerkelijk hoog liggen. Een gewone externe harde schijf lijkt me in dit geval een veel betere optie. Heb je een idee van hoeveel opslag je zou nodig hebben?
  2. Op welke resolutie ben je van plan te gaan spelen? Een RTX 2070 is bijvoorbeeld ruim voldoende voor 1080p of 1440p (of de ultrawide varianten), een RTX 2080 (Ti) zou dan misschien wat te veel van het goede zijn. Zelfs 4K is op een 2070 goed te doen, maar niet op de allerhoogste instellingen.
  3. In dit geval zou het best zijn om een volledig nieuw systeem te nemen, anders gaan sommige van je onderdelen wellicht een bottleneck vormen. De actie van Microsoft om gratis naar Windows 10 up te daten is voorbij, maar bij een nieuw (samengesteld) systeem kan je altijd gewoon een nieuwe Windows 10 licentie aanschaffen. Ben je op zoek naar een kant-en-klare PC of mag het ook een samenstelling zijn?
  4. Een goede M.2 NVMe SSD is inderdaad een hoop sneller dan een 'regulier' SATA-600 exemplaar. Windows opstarten gebeurt in luttele seconden, en het prijsverschil is tegenwoordig ook niet zo heel groot meer.
  5. Dag twijfel, Onze excuses voor het uit het oog verliezen van dit topic. Helaas ben ik de door de examenperiode de laatste tijden wat minder actief geweest, en is deze post uit m'n aandacht geglipt. Ben je nog steeds op zoek naar een gaming pc en zijn bovenstaande gegevens nog accuraat? Indien ja, dan help ik je uiteraard graag verder.
  6. Het tweede toestel is absoluut de betere keuze, aangezien je met een veel snellere en recentere videokaart zit, en hetzelfde verhaal voor de CPU. De rest van de specificaties is ongeveer gelijk. De prijs-prestatieverhouding is uitstekend en hij zal zeker geschikt zijn voor jouw doeleinden. Eventueel kan je het intern geheugen later altijd uitbreiden naar 16 of 32 GB. De tweede laptop is bovendien ook verkrijgbaar met witte toetsenbordverlichting ipv groen voor dezelfde prijs.
  7. Voor normale dagelijkse taken hoef je gelukkig niet zo veel geld uit te geven, voor heel wat minder haal je al een degelijk systeem in huis die meer dan vlot genoeg is voor jouw doeleinden. Dit model van HP doet het qua prijs-kwaliteit uitstekend en past perfect bij je doeleinden. Een mooi 1080p, IPS en mat scherm voor een goede beeldkwaliteit van filmpjes en foto's, een vlotte processor voor dagdagelijkse taken en voldoende werkgeheugen. Er is een SSD van 256 GB aanwezig voor snel opstarten en een vlotte werking van al je programma's. Het scherm is zoals gewenst ook 17 inch grot. We kunnen zeker helpen met het overzetten van mails, daarvoor kun je gewoon een nieuw topic aanmaken in het Windows subforum.
  8. Hey Patrick, Onze excuses voor het late antwoord - ik heb dit topic helaas helemaal uit het oog verloren. Ben je nog steeds op zoek naar een nieuwe laptop?
  9. Je voeding kan nog goed mee voor een zwaarder systeem, wat ik hier bij dit systeem zeker zou overwegen is inderdaad meer RAM-geheugen, aangezien 4 GB echt al wat krap begint te worden. Verder zou ik toch ook sterk aanraden om meteen Windows 10 te installeren op een SSD, wat je een veel vlottere ervaring zal opleveren. Een schone installatie zal inderdaad het beste werken. Heb je een oog op het budget voor de totale upgrade? Het lijkt me verstandiger om te investeren in een nieuw systeem, als je toch je processor en videokaart gaat vervangen. De voeding en de harde schijf kan je eventueel meeverhuizen.
  10. Een SSD zal er zeker en vast voor zorgen dat je PC snel opstart, een gigantisch verschil vergeleken met een traditionele harde schijf. Als je nog hulp nog hebt met de juiste laptop te vinden, helpen we je daar graag bij verder.
  11. Hi Kristof28, Dit is een dubbeltopic, en ik zie dat het andere topic al actief is. Deze zal ik dan even naar de prullenbak verplaatsen.
  12. Het kan gelukkig ook nog wat goedkoper. De reguliere versie van de iPad (2017) is prijs-technisch een stuk interessanter voor jouw doeleinden. De 32 GB versie kost net geen €400, terwijl de versie met 128 GB opslagcapaciteit zo'n honderd euro meer kost.
  13. Normaal gezien zou je ongeveer 70% van het origineel bedrag kunnen vragen per jaar ouderdom, maar ik vermoed dat je voor dit systeem nog 500 kunt vragen. Over een bod van rond de 450 zou ik in ieder geval al beginnen overwegen om het te verkopen.
  14. Heb je al eens gedacht aan de aanschaf van een tablet? De huidige generatie iPads zijn goedkoper geprijsd en zijn redelijk goed afleesbaar in het zonlicht, vrij licht en ideaal voor jouw doeleinden. Goedkopere laptops beschikken meestal over een blinkend scherm wat buiten inderdaad niet zo ideaal is.
  15. Een recente dedicated geluidskaart zal zeker en vast een kwaliteitsverbetering met zich meebrengen. Ik ben jammer genoeg audio-expert, maar je hi-fi opstelling zal absoluut kunnen profiteren van een verbeterde geluidskaart. De ASUS Xonar DGX is een geluidskaart die het een stuk beter dan ingebouwde audio en is bovendien niet erg duur. Normaal gezien heb je ook nog ruimte genoeg op je moederbord om deze kaart te installeren.
  16. Dag Kurtt, De website van TTcomputers lijkt voorlopig offline te zijn, daar kan ik dus helaas de catalogus niet bekijken. Echter zou het me sterk verbazen als de toestellen en prijzen van een lokale winkel interessanter zouden zijn dan het aanbod op het internet (inclusief webshops met fysieke winkels). Wat internetshops met fysieke plaatsen in Antwerpen betreft kan je terecht bij Alternate, die hebben een vestiging in Aartselaar en je kunt er ook je bestelling afhalen en betalen. Voor jouw doeleinden zou ik deze laptop van ASUS aanraden. Ligt mooi in je budget en is verder een krachtpatser. Core i7 processor, 17 inch anti-reflectief en IPS scherm, zeer degelijke videokaart en een SSD van 128 GB. Het is geen 256 GB zoals je hierboven wenst, maar er zit echter ook nog een 1TB harde schijf in. Als je toch liever wat meer SSD opslag wilt, kan je eens een kijkje nemen naar deze HP. Vrijwel dezelfde specificaties als het toestel hierboven, maar met een grotere 256 GB SSD en 12 i.p.v. 8 gigabyte intern werkgeheugen. Wel iets duurder, maar het ligt nog steeds binnen je budget.
  17. Dag Heroo234, Allereerst onze excuses voor de late reactie. Deze laptop van ASUS is een uitstekende keuze voor jouw doeleinden: een snel en krachtig systeem die zeker je muziek mixen een aardig potje gamen aankan, dankzij de sterke 1050 videokaart. Wat de audiokaart betreft bevindt deze laptop zich in het hogere segment, daar hoef je je dus geen zorgen over de maken. Het gaat ook om een 15" model. Hij heeft echter één nadeel en dat is dat de SSD van 256 GB natuurlijk niet erg groot is als je later wat grotere games wilt installeren, of meer muziek/van hogere kwaliteit. Als je toch nog liever wat extra opslagruimte wil, kan je kiezen voor deze MSI die net in je budget past. Dezelfde specificaties als de ASUS, maar dan inclusief extra 1TB harde schijf.
  18. Blij om te horen dat alles werkt naar behoren. Nog veel plezier met je nieuw systeem!
  19. Het wattage dat aangegeven is voor een videokaart is altijd de maximale wattage onder de meest intensieve omstandigheden - in idle zal de videokaart veel, veel minder gebruiken. Hier heb je wat cijfergegevens en informatie over het 'idle' verbruik van een aantal recente videokaarten. Ik zou je wel aanraden om voor een videokaart te kiezen met wat meer videogeheugen - niet voor het geplande 4K fototoestel, want de versie met 4 GB kan die ook zonder problemen aan. Echter is die extra vier gigabyte wel van belang in games. Wat de elektriciteitsrekening betreft zou ik me weinig zorgen maken: het maximale verbruik is enkel tijdens (intensieve) gaming. Onder volledige load zijn de NVIDIA kaarten (zals de 1070 of de 1080) wat zuiniger, en tegelijk ook nog een hoop sneller dan de RX 580, maar die zijn natuurlijk een pak prijziger. Videokaarten gaan sowieso zuiniger worden in de toekomst - dat geldt zowel voor Nvidia als AMD. Chips worden op een steeds kleiner productieprocédé gebakken waardoor de prestaties stijgen en het energieverbruik daalt. Het laten samenwerken van een Nvidia en AMD kaart is theoretisch mogelijk, maar is in de praktijk een boeltje. Ik zou je het in ieder geval absoluut niet aanraden want goed werkt het niet. Als je voor twee videokaarten gaat, neem je best gewoon twee identieke kaarten. Hopelijk helpt dit al wat om de knoop te hakken.
  20. Een uitstekende keuze. Lokale computerboeren zijn jammer genoeg meestal erg prijzig vergeleken met de grotere online winkels, maar je hebt er natuurlijk wel het voordeel dat je er gemakkelijker terecht kunt voor problemen en garantieafhandeling.
  21. Persoonlijk denk ik niet dat de R7 1800X het prijsverschil waard is - de R7 1700X is al erg snel en in de praktijk ga je het verschil hoogstwaarschijnlijk niet merken. Ook is een GTX 1050 Ti of GTX 1060 absoluut voldoende voor grafische toepassingen - een GTX 1070 is in dit geval enkel interessant als je serieus gaat gamen. Dat brengt het totaalbedrag ook serieus naar beneden. Wat het geheugen betreft zullen Ryzen moederborden binnenkort een BIOS update krijgen die andere snelheden zullen ondersteunen, zowel 3000 als 3200 MHz is dus prima. XMP is een technologie die enkel wordt gebruikt bij Intel-processoren, daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Wat de prijs betreft zal je - inclusief assemblage en verzending - wellicht het goedkoopst af zijn bij Alternate (België) of Azerty (NL), al betaal je wel serieuze verzendkosten bij Azerty. Kijk ook even in mijn vorig bericht met het systeem dat ik voor je samenstelde bij Alternate.
  22. Dag Mellinda, De snelheid van het geheugen was vroeger niet ontzettend belangrijk, maar daar is verandering in gekomen met de komst van AMD Ryzen. Om het kort te houden: als je gaat gamen of zare intensieve taken gaat doen, is het aangeraden om zo snel mogelijk geheugen te nemen, liefst zelfs van 3200 MHz. Sneller geheugen zorgt effectief voor betere prestaties, iets dat vroeger eigenlijk verwaarloosbaar is. Aangezien je slechts af en toe gaat gamen, kies je best voor geheugenlatjes die zich in de middenmoot bevinden - of gewoon meteen een sneller setje als het prijsverschil miniem is. Wat de keuze van de snelheden betreft kan je geen 'slechte' koop doen, de geheugenlatjes zullen gewoon altijd werken. Maar sneller geheugen is inderdaad wel aangewezen. De AMD Ryzen processoren (en hun moederborden) zullen in de komende weken een update ontvangen die meer geheugensnelheden zal ondersteunen. Als je dan even je BIOS updatet, kan je ook daarvan gebruik maken. In principe zou je liever voor een hogere snelheid moeten gaan dan lagere CL timings. De RX 580 samen met een degelijke 550W voeding is geen enkel probleem. Wat geheugenhoeveelheid betreft wordt 8 GB aanzien als het minimum, al wordt 16 GB aangeraden voor sommige games.
  23. In principe zijn al deze behuizingen een prima keus. Let er wel op dat je bij de Fractal Design Black voor het recentste model kiest (R5). Het zal dus eerder wat aan persoonlijke smaak liggen.
  24. Erg mooi systeem, alleen mis ik hier wel een SSD. Voor het opstarten van je PC lijkt me een SSD zeker een erg mooie aanwinst, zeker in een beest van een systeem als deze. De 960 EVO van Samsung is razendsnel en ook de prijs valt goed mee.
  25. Een harde schijf inbouwen achteraf is zeker geen moeilijke opgave, gewoon de harde schijf in je behuizing vastmaken, een SATA-kabel en een stroomkabel verbinden en Windows zorgt voor de rest. De opstartschijf is wel degelijk een SSD, maar hij gebruikt de PCI-express technologie om snellere snelheden te behalen. Voor de twee besturingssystemen samen mag je op een kleine 40 - 50 GB rekenen. Wat de aansluitingen betreft, de grafische kaart zal ook met verloopstekkers komen zodat je elk scherm kan aansluiten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.