Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

configuratie eigen router in combinatie met telenet docsis 3.0 modem


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
12 reacties op dit onderwerp

#1 Gertvb

Gertvb

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 20 april 2012 - 12:23


Hallo,
Ik installeerde onlangs de telenet fibernet modem (docsis 3.0) en plaatste er een eigen draadloze router tussen daar het draadloze signaal van de telenet modem teveel verzwakt werd.

Ik kon de verbinding enkel verwezenlijken door volgende configuratie:

modem telenet (ssid = Maxxfibernet)
| |_ _ _ switch
| ...........|..|_ _ _ _digicorder
| ...........|_ _ _ _ _ samsung internet@tv
|
|_ _ _ _ _ Wan (internet-poort) router dlink dir-615 (ssid = Maxxnet) -----((( wireless )))----- laptop
..................................................|
..................................................|_ Lan 1 _ _ _ _ desktop




Modem telenet (Maxxfibernet)
Lan-subnet = 192.186.0.1
WAN-IP = 84.xxx.xxx.xx
gebruikers ip dir-615 = 192.186.0.219
dmz adres = 192.186.0.219


Router dlink (Maxxnet)


WAN

Connection Type: DHCP Client
QoS Engine :Active
Cable Status :Connected
Network Status :Established
Connection Up Time :0 Days, 1:18:21

MAC Address :00:16:EA:AD:B0:8E
IP Address :192.168.0.219
Subnet Mask :255.255.255.0
Default Gateway :192.168.0.1
Primary DNS Server :195.130.131.132
Secondary DNS Server :195.130.130.4

LAN

MAC Address :00:1E:58:FD:40:C9
IP Address :192.168.1.1
Subnet Mask :255.255.255.0
DHCP Server :Enabled


WIRELESS LAN

Wireless Radio :Enabled
MAC Address :00:1E:58:FD:40:C9
Network Name (SSID) :Maxxnet
Channel :6
Security Mode :WPA2 Only - Personal
Wi-Fi Protected Setup :Enabled/Configured



Ik maak dus eigenlijk een subnet voor het dlink gedeelte, als ik het juist heb (?)

Alles werkt prima, en snelheden zijn zoals het zou moeten: down: +/- 50Mbps up: +/- 2Mbps


VRAAG: Hoe kan ik de router anders configureren, zodat de samsung-tv ook contact kan maken met bijvoorbeeld de shared mediamappen van mediaplayer op laptop ?


Reeds geprobeerd, maar dan krijg ik geen internetconnectie:

* IP-dlink op 192.168.0.2 dhcp uitgeschakeld telenetmodem naar WAN dlink
* IP-dlink op 192.168.0.2 dhcp uitgeschakeld telenetmodem naar LAN dlink
* Ip-dlink op 192.168.0.2 dhcp enabled-range 192.168.0.100 tot 192.168.0.199 - telenetmodem naar WAN
* Ip-dlink op 192.168.0.2 dhcp enabled-range 192.168.0.100 tot 192.168.0.199 - telenetmodem naar LAN


Iemand die me kan zeggen hoe ik deze configuratie wel juist moet instellen?


Alvast bedankt voor de hulp :adore: xD

#2 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27414 berichten

Geplaatst 20 april 2012 - 19:49

samsung TV aan sluiten op de wan van Dlink.

#3 Gertvb

Gertvb

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 21 april 2012 - 00:45

samsung TV aan sluiten op de wan van Dlink.


Dank je voor de tip,
dit is idd het meest voor de hand liggend, maar helaas fysiek onmogelijk, de dlink staat in een andere kamer en kan geen extra kabel trekken van hieruit naar de tv. :hmmmm:

#4 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27414 berichten

Geplaatst 21 april 2012 - 08:47

Je hebt 2 mogelijkheden:

Mogelijk 1:
Op de router plaats je een powerline en op TV ook een powerline.
Nota: indien digirecorder ook met powerline is verbonden dan best een ander merk kopen.

Mogelijk 2:
Je koopt een range extender (niet verwarren met access-point)
In dat geval kan je draadloos naar de router.

Indien je in huis 3 fasen stroom hebt (380v) dan kan je best een Range extender nemen.
Tenzij de powerline op de dezelfde fase draad of nog beter op de zelfde zekering is verbonden.

#5 Gertvb

Gertvb

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 21 april 2012 - 10:42

Ok, dat begrijp ik ook als mogelijkheid, maar dat vraagt me nieuwe dingen aan te kopen en dat was niet zo meteen mijn bedoeling.

Wat ik niet goed begrijp is waarom de telenet router enkel de dlink router ziet (een ip toekent) wanneer deze dlink een ip toegewezen krijgt in een ander subnet - hier 192.168.1.1

en waarom hij geen ip kan toekennen als ik hem een adres probeer te geven in het zelfde subnet dus bv. 192.168.0.2 ? :hmmmm:

Ik vermoed dus dat de telenetrouter de volledige dhcp range 192.168.0.2 -192.168.0.254 reserveert en dus conflict geeft?


Bij de telenet instellingen kan je bij het lan-subnet, enkel het subnetnummer wijzigen.
standaard: 192.168.0.1 Waarom zou het bv nuttig kunnen zijn om deze te wijzigen ?

Kan je in theorie dan ook gewoon het boeltje omdraaien? dus bv:
telenet-modem/router : 192.168.1.1
eigen router: 192.168.0.1 dhcp range : 192.168.0.100 - 192.168.0.199


ben gewoon nieuwsgierig, ken niet zoveel van router configuraties :embarassed:

Bewerkt door Gertvb, 21 april 2012 - 11:12.


#6 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27414 berichten

Geplaatst 21 april 2012 - 17:01

Je kan Dlink een eigen IP adres geven:

Ga naar lan gedeelte:
IP = 192.168.0.50
subnetmasker = 255.255.255.0
Standaard-gateaway = 192.168.0.1 (Telenet router)
DNS1 208.67.222.222
DNS2 208.67.222.220

Kan je 2 netwerkkabel in Telenet modem/router inpluggen volgens uw tekening?

#7 Gertvb

Gertvb

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 21 april 2012 - 18:35

Ok, dus cruciaal is hier zelf DNS1 en DNS2 te configureren ?
Deze staan nu gewoon op 0.0.0.0 (wan settings router dlink)

de Telenetmodem beschikt over 2 poorten voor telefoon en 4 netwerkpoorten :-)

#8 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27414 berichten

Geplaatst 21 april 2012 - 18:45

Volgens mij hebt je nog een mogelijkheid:

Kan je een screen maken van de lan-gedeelte en ook een screen van de wireless gedeelte van Dlink zodat ik u kan zeggen hoe je moet instellen?

#9 Gertvb

Gertvb

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 21 april 2012 - 19:57

Met het statisch ip voor de dlink en met de dns1 en dns2 , krijg ik idd ook gewoon verbinding.
Ik zie dan wel in de telenet settings de dlink niet meer staan. Wat is nu best? statisch of dynamisch ?

de screens :
wan
dlink-wan.jpg

LAN
dlink-lan1.jpg

dlink-lan2.jpg

Wireless
dlink-wireless.jpg


Huidige status
dlink-status.jpg

Bewerkt door Gertvb, 21 april 2012 - 20:14.


#10 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27414 berichten

Geplaatst 21 april 2012 - 21:11

Ik heb testen uitgevoerd om een van onze router DIR-855 en de uitzicht is hetzelfde als de uwe.

Het maakt niks uit of je static of dynamisch kies.
In de lan gedeelte kan je niet instellen zoals 192.168.0.200 want werkt het niet.
Het uitschakelen van DCHP is ook niet mogelijk.

Je zal zo moeten doen met de TV indien het mogelijk is.
\\192.168.1.100\mediamap

Vanuit gaan dat PC1 een vaste IPadres 192.168.1.100 heeft en een gedeelde map mediamap als voorbeeld

Bewerkt door stegisoft, 21 april 2012 - 21:13.


#11 Gertvb

Gertvb

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 23 april 2012 - 09:11

Bedankt voor het mee zoeken!
Helaas niet mogelijk met de TV.

Enige resterende oplossing is denk ik proberen mijn d-link te verhuizen naar de kamer met de TV, kabeltje tussen dlink en TV en dan maar hopen dat mijn draadloos nog voldoende sterk is voor goed signaal in andere kamer.

#12 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27414 berichten

Geplaatst 23 april 2012 - 12:22

Ik heb nog niet kunnen testen.
Maar als je dchp uitschakelt en daar de IP adres als 192.168.0.200 instelt dan zal internet niet werken.
Doch haal dan de netwerkkabel uit de aparte poort van Dlink en dan in de vrije poort inpluggen.

Dus static IP adres in de Wan en in de Lan static IP adres 192.168.0.200 en daar DCHP uitschakelen.

#13 Gertvb

Gertvb

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 24 april 2012 - 12:55

Ok, ik heb het aan de praat gekregen door mijn netwerkje wat overhoop te gooien xD
't heeft me uiteindelijk gewoon 2 lange utp kabels gekost :cool:

Zo ziet het er nu uit :

netwerk-home.jpg

Makkelijk en alles achter mijn router communiceert nu mooi met elkaar :D




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!