Ga naar inhoud

SpyGek82

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door SpyGek82

  1. Ghunterdeschepper, Voor zover ik kan opmaken uit je printscreen (die echt net iets te klein is, zoals Beerke10 reeds zei), is je HD niet het probleem hier. Ik blijf erbij dat je problemen 'zoekt' door video's te converteren terwijl je op je pc werkt. Downloaden en foto's bekijken/bewerken zijn op zich geen probleem (met 12 Gb aan Ram kan je al eens enkele applicaties tegelijk gebruiken zonder problemen) WinAVI darentegen is een applicatie welks zoveel mogelijk CPU zal gebruiken voor de video zo snel mogelijk te converteren. Tot spijt is deze video converter (zover ik weet) een single threaded applicatie en dus zal deze enkel de primaire core van je CPU benutten. Dit zorgt ervoor dat je ziet dat er 'slechts' 20% van je CPU in gebruik is. Indien mogelijk, kan je een print screen maken van de task manager (tabblad 'performance') op het moment dat de pc traag werkt ? Daar kan je ook meteen zien welk process het meeste CPU verbruik heeft (mag je er ook bij vermelden trouwens) Zowel pagefile als sysfile (zelfs samen opgeteld) zijn slechts een fractie van je primaire partitie en hebben echt geen impact op dit probleem ... defragmentatie Kan je systeem vertragen, maar ik vermoed ... niet in de mate dat je er hiervoor een topic zult voor openen, tenslotte liet je weten dat je de pc vrij recent hebt aangekocht. (maar dit terzijde)
  2. Gerjann, Flash op Mac os x werkt inderdaad wel. op ios darentegen niet.
  3. guntherdeschepper, Een nieuwe partitie aanmaken zal niks uitmaken. Zolang je video's converteert zal je pc traag werken. Tracht deze taken te laten voor wanneer je de pc niet gebruikt. Als je winAVI niet gebruikt, werkt de pc dan nog traag ? Indien je een nieuwe partitie wil bijmaken (nr 4+) dan zal je met Logische partities moeten werken en dus een primaire 'verwijderen'.
  4. Je kan er nog steeds linux op draaien ... Yellow dog linux heb ik indertijd nog geïnstalleerd op een oude G3 en tijdelijk als webserver gebruikt (testomgeving voor eigen gemaakte sites). Ook was het gewoon aangenaam om linux erop te leren, mits een 'lichtere' distro er vlot op kan draaien.
  5. sanderversteegh, Stegisoft heeft het wel degelijk bij het juiste eind. De driver van Xanté voor Mac OS X 10.4 is nog steeds bruikbaar op de huidige os x versie. Een kleine zoek-actie op google leverde het volgende resultaat op ... (de link naar de os x driver is : http://www.xante.com/download/Legacy Products/AW1200/Drivers/Printer Driver - (Mac OS X) - English/AW1200_OSX.zip ) VMware Communities: guest machine needs access to printer... Deze persoon heeft 2 Mac's in z'n netwerk, alsook de Xanté AW1200. Hij dacht het darentegen op te lossen met een VM (wat uiteraard overkill is, maar tot daar aan toe). Lees het even op je gemak door en let vooral op de volgende quote: The old Mac needed to be told to connect as an "IP printer" rather than cable-connected as I used to have it, and I learned the hard way that it needs LPD rather than IPP. I then tried the same thing with the new Mac. Behold, it works! I should not blame Xante; their driver does work on OS X 10.6.4
  6. poonkje112, Start nu op vanop de ubuntu live cd, zorg dat je lokale schijf gemount is (zoniet, kan je dit makkelijkst via het menu "Places" adhv de grote van de Schijf) Open een terminal (als root !!!) (voor als root in te loggen ga je de terminal openen en met behulp van het command 'su' overgaan naar de root account, ofwel geef je per commando vooraf 'sudo' in, kwestie van het commando te overhelen naar die user) en ga naar de /etc/grub.d folder op de lokale schijf (lees: NIET OP DE CD-ROM), indien twijfels kan je steeds gaan via de mnt folder. Maak daar een nieuw bestand aan middels het commando: nano 75_UBUNTU <- nano is een 'editor' (je kan ook pico of vi gebruiken, maar nano is gewoon makkelijkst) 75_UBUNTU is een vrij te kiezen bestandsnaam Nog steeds in het terminal venster typ je nu de inhoud van het nieuwe bestand zijnde: #!/bin/sh -e echo "Add ubuntu to GRUB 2" cat << EOF menuentry "Ubuntu (personal edit)" { set root=(hd0,3) linux = /boot/vmlinuz initrd = /boot/initrd.img } EOF Apart van de gekozen naam na menuentry ... Typ alles indentiek over (geen hoofdletter-verschil, spatie, whatever) voor uit nano te gaan gebruik je CTRL + x (als ik me niet vergis) en kies je voor bestand opslaan. Nu moet het bestand (zijnde een script) uitvoerbaar gemaakt worden met het commando: chmod +x 75_UBUNTU <- 75_UBUNTU zijnde als voorbeeld zoals voorheen gekozen. nu de laatste stap ... grub updaten ... met command: update-grub herstart de pc en kijk wat er nu in de grub loader verschijnt.
  7. Indien je eerst windows installeert en pas daarna linux (ubuntu in dit geval) dan zal grub de eerste boot loader worden. Afhankelijk van de gekozen schijf/partitie is het alsnog mogelik daarna de windows boot loader te zien te krijgen maar dit terzijde. met een applicatie als easyBCD is het naar mijn weten enkel mogelijk de windows boot loader aan te passen en dus moeten we terug keren. De eerste vraag is: Zodra je je pc aan schakelt, zie je eerst het post bios scherm. Direct daarna ... Wat krijg je te zien ? (omschrijf liever teveel dan te weinig) tweede vraag: Wat i de setup van je pc eigenlijk ? Hoeveel hd's / partities ?
  8. poonkje112, Sorry maar ik ga moeten vragen dat een moderator van hieruit overneemt. De topic van deze discussie blijkt niet relevant meer.
  9. Windows 7 op een pc met 2Gb ddr2 ram ? Ik zie niet direct het gebruik van je C schijf, maar indien daar je virtual memory in gedrang komt bij gebrek aan schijfruimte zal de BSOD niet ver te zoeken zijn.
  10. poonkje112, Begin bij het begin en weet dat je de linux terminal moet gebruiker hiervoor. Een screen recorder kan hierbij evenmin helpen maar alle software kan je vinden via ubuntu software centre.
  11. poonkje112, De omvang op zich doet er helemaal niet toe. Hetgeen er nu toe doet is de benaming van de partitie waarop ubuntu staat. Zorg dat je goed weet welke schijf/partitie het is en, Start op van de ubuntu live cd ga met een shell/terminal (zoals command prompt) naar de eerder genoemde config file en kijk waarnaar hij daarin verwijst voor ubuntu in de GNU Grub loader te laten verschijnen.
  12. poonkje112, de GNU loader is GRUB (2). stap per stap .... Hoeveel schijven heb je zitten in je pc en zijn deze aangesloten via IDE of SATA ? Als je in windows kijkt in Disk management (start - run - diskmgmt.msc), kan je dan zien dat de totale schijfruimte en de windows partitie een 'verschil' hebben wat overeenkomt met de grote van je ubuntu installatie ? Je zou de partities daar thans moeten zien staan als 'unknown partitiion'. Probeer nu goed te weten op welke 'logische locatie' deze partitie staat.. Disk 0 ... Disk 1 ... Partitie 0 ... Partitie 1 ... enz
  13. Poonkje112, Heb jij Ubuntu geïnstalleerd op een schijf waar reeds data opstaat ? Heb je deze schijf alsdus niet geformateerd voor het installeren van een OS ? Eender hoe, het scenario welks je omschrijft, beduid dat je bij de installatie/configuratie een probleem bent opgelopen met GRUB (linux boot loader). Kennelijk is de configuratie hiervan niet vlekkeloos verlopen en dien je deze handmatig bij te sturen. De makkelijkste optie is op te starten van je ubuntu cd/dvd en de grub config file via een shell te openen. Het bestand zelf kan je vinden onder /boot/grub/grub.cfg om in alle veiligheid over te gaan naar de volgende stap, kan je best een shell (lees: command prompt indien je windows minded bent) en daarin het commando cat /boot/grub/grub.cfg in te geven. Op deze manier zal het bestand grub.cfg catenated worden en dus volledig uitgeschreven worden op je scherm. Uiteraard kan je de output van het commando pipen naar een 'tekst' bestand door | filename.txt toe te voegen aan je commando. Pas dan kunnen we zien waar de bootloader zoekt naar je windows en linux OS. Dan zal je de exacte configuratie van jouw HD's (incl. partities) moeten kennen opdat we die kunnen aanvullen in de config file.
  14. Bartje18, Afhankelijk van de Windows versie die je momenteel gebruikt en de SP level naarwaar je getracht hebt te upgraden. Heb je altijd de optie een instage upgrade uit te voeren. Zoals te zien op je initiële uitleg hoe het probleem is ontstaat is het thans gebeurt tijdens een upgrade. Waarbij ook bestanden als ntfs.sys worden 'vervangen'. Vermoedelijk tracht je Vista SP2 te installeren ? Eender hoe ... weet een install cd/dvd van de laatste Service Pack te bemachtigen van jouw windows versie, start op van de cd/dvd en kies voor upgrade. Dit duurt enige tijd, maar is reeds een goede oplossing voor gebleken voor foutcode 0x80071AA7
  15. Jordyy, een korte kijk op de website van azerty toont dat deze water block geschikt is voor socket: AM2, AM2+, AM3, 755, 1155, 1156, 1366. De nieuwe SB-E CPU's zijn LGA 2011. ik probeer net na te kijken op de website www.ekwaterblocks.com of daar meer te vinden is, doch deze blijkt niet te openen (kan ook geblokkeerd zijn door de proxy server hier op m'n werk.) Weet wel dat dit een Kit is en dus moet je deze zelf opstellen (met de bijhorende risico, welks niet de minste zijn bij Waterkoelingen) ik zou je blijven de Corsair Hydro H60 aanraden, tenzij je van plan bent te overklokken, dan kan je kijken naar de H100
  16. Jordyy, je keuze ging uit naar de 2e voorgestelde setup. welks opgebouwd is rond de i7 3820 CPU. Deze nieuwe Sandy Bridge-E processor is wel degelijk een erg goeie keuze, eenderzijds omwille van de prijs, anderszijds omwille van het future-proof concept waardoor je alsnog na verloop van tijd met een minima aan kapitaal inbreng, de pc kan upgraden. Doch, in tegenstelling tot wat superjona beweert, heeft Intel ervoor gekozen bij deze nieuwe reeks CPU's geen koeling te leveren. De CPU's vereisen 130W, wat ook meer hitte met zich meebrengt. Deze warmte kan niet (vlot) verspreid worden met behuld van een lucht gekoelde heatsink (de heatsink, zijnde het metalen plaatje op de CPU welks de warmte ervan weg brengt van de cores). Alsdus is er gekozen voor een water gekoelde oplossing. Deze zijn dan ook van nature uit meer complex (lees: duur) en dus 'kan' Intel ze niet 'gratis' meegeven bij de CPU. Kortweg: Indien je kiest voor de 2e setup, weet dan dat een CPU koeler apart dient aangekocht te worden en je totale kost omhoog zal brengen met 70 - 100€ (prijzen louter indicatief a.d.h.v corsair Hydro reeks; persoonlijke voorkeur)
  17. kleine hint ... de nieuwe SB-E i7 processoren worden ZONDER CPU kooler geleverd. Intel bied zelf een optionele waterkoeling aan (welks niet noodzakelijk hoeft onder te doen voor de gekende concurrentie), doch deze dient men apart aan te schaffen. De Hydro serie (H70-H100) zijn de 'betere' keuze van Corsair. Weet wel dat je hiervoor ook makkelijk 70 tot 100€ betaald.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.