Ga naar inhoud

Hensyr

Medewerker
 • Aantal items

  2.637
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Hensyr

 • Verjaardag 15-10-1963

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Zorin OS 15.1 Core 64-bit
 • Monitor
  2 Monitoren Samsung en Medion elk 24" inch
 • Moederbord
  Gigabyte H87M-HD3
 • Processor
  Intel Core i5-4430 snelheid is 3 GHz x 4 kernen
 • Geheugen
  16 GB RAM
 • Grafische Kaart
  Nvidia GeForce GTX 1050 PCIe /SSE2
 • Harde Schijf
  Samsung SSD 850 evo 500 GB / Seagate 3 TB / Seagate 2 TB / externe schijf van 3 TB
 • Voeding
  Corsair CX Series Modular CX500M ATX 12V 2.3/ EPS12V - 500 Watt 80 Plus Bronze
 • Geluidskaart
  Realtek High Definition Audio
 • Behuizing
  Zalman Z11 plus

Contact Info

 • Website URL
  https://zorin-os.be

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

4.860 profielweergaven
 1. De schrik zit er goed in als je het me zou vragen... maar ik vergis me steeds van hostingsbedrijf. Mijn vorige hosting was bij Combell wat voor een hobbyist een dure aangelegenheid is plus je niet beschikt over de tools zoals DirectAdmin waarin je bijvoorbeeld een Lets Encrypt ssl certificaat kan aanvragen voor je beveiliging. Alles dient met de helpdesk geregeld te worden. Nu is dat misschien al veranderd maar toen ik daar mijn websites hoste niet. Nu zit ik bij Versio met 8 websites waaronder 1 forum en 7 wordpress websites. Onlangs (begin dit jaar) zijn ze overgeschakeld naar een ander plan. Wat voorheen onbeperkte domeinen hoste is nu beperkt voor 10 domeinen. Ik heb het pakket MAX Dat is ongeveer 180 € per jaar zonder btw en met btw 217 € wat voor een hobbyist nog door de beugel kan Nu heb ik de vraag naar meer websites en zou ik in principe een tweede hosting moeten vragen en dat zie ik niet zitten. Temeer omdat je bij Vimexx veel meer krijgt voor je geld. Daar heb je voor 10 € per maand (120 € per jaar) onbeperkte data opslag en domeinen Dus de rekening is dan snel gemaakt. Maar het verschil moet zich ergens bevinden. Dus heb ik verschillende vragen heb je ervaring met Vimexx? heb je daar ook de mogelijkheid tot een DirectAdmin paneel? hoe kan ik al mijn websites en databases verhuizen naar een ander hosting?
 2. Geef nu maar eerst eens antwoord op wat wij aan jou gevraagd hebben.
 3. U kan ook hier een compleet ISO bestand krijgen van Ubuntu 20.04 met de nodige software aan boord om te booten van USB en een Atom processor
 4. Blijkbaar moet je een "bootia32.efi" bestand toevoegen aan je USB stick onder "/EFI/BOOT" directory Dan kan je wel opstarten van USB bootia32.efi Dat kan je hier lezen.
 5. Wat was het vorige besturingssysteem? Staat snelstarten uit in het BIOS en heb je slaapstand uitgeschakeld in Windows 10?
 6. En als je die efi usb 1.000 selecteert? Start hij dan wel op van usb?
 7. Als je de laptop aanzet kan je informatie zien onderaan het scherm dat je zegt welke functie toetsen mogelijk zijn. Dat kan zijn bijvoorbeeld: F2 voor het BIOS en F12 change boot order. Ook op jouw laptop moet er dergelijke info staan. Zorg vóór dat je de laptop aanzet de USB stick reeds geplaatst is in een vrije USB-poort Dan zet je de laptop aan en kies je bijvoorbeeld F12 Staat de USB-stick in de lijst? Wat is het merk en serie van de laptop?
 8. Hoi ictknechter, Ik heb eens naar je speccylog gekeken en die laptop stelt niet veel meer voor in de huidige tijd. Een SSD schijfje 60 GB is echt niet veel te noemen om daar een dualboot mee te doen. Het beste is dan om daar als alleenstaand besturingssysteem Xubuntu op te installeren. Dat systeem is beter geschikt voor jouw laptop. Dan rest er mij nog de vraag hoe je de opstartbare usb stick hebt gemaakt? Gebruik Rufus
 9. Bedankt om dit even te melden Knapgastje. We kijken verder
 10. Dag Knapgastje, Ondertussen heb ik al heel wat opzoekingswerk verricht en op mijn test pc Linux Mint 20.1 Cinnamon geïnstalleerd. Het elektronische ondertekenen met een geldig certificaat via je identiteitskaart op een PDF of een mail ging tot voor kort uitstekend op een systeem met Thunderbird versie 68. Het programma LibreOffice gebruikte het certificaat opgeslagen bij de mail client Thunderbird om documenten en PDF formulieren te tekenen met je eID. Maar nu bij het nieuwe Thunderbird programma versie 78 is de ondersteuning van het tekenen met een smartcard (zoals eID) niet meer mogelijk zonder gebruik te maken van een ingewikkelde omweg. Die omweg bestaat uit het installeren en configureren van GnuPG en GPGME om gebruik te maken van OpenPGP. Ik ben ondertussen die weg ingeslaan maar moet helaas wat meer tijd en info hebben om dit compleet werkend te krijgen. Ik laat nog iets weten...
 11. Heb je het email programma Thunderbird op je computer staan? Anders installeer dit even en configureer je mail gegevens.
 12. OK Knapgastje, ik ga dit eerst op een linux computer uittesten en ga wat screenshots nemen en dan kom ik het hier uitleggen.
 13. Dag Knapgastje, In dat geval zal uw eid software wel juist geconfigureerd zijn denk ik maar een pdf tekenen staat hier op deze website uitgelegd, 't is wel in het Engels. En zo installeer je opensc omdat dit een voor vereiste is. Als je het niet begrijpt heb ik daar alle begrip voor, dan moet je hier maar even reageren en dan zal ik het eerst op mijn test computer zelf installeren en er een uitgebreide handleiding over maken.
 14. Ik heb daar op mijn webstekje een handleiding over geschreven voor het besturingssysteem Zorin OS maar dat kan ook in Ubuntu of mint worden gebruikt.
 15. Hoi Knapgastje, Normaal gezien wordt u een certificaat aangeboden dat al ingevuld is, het enige dat je moet doen is op OK klikken als je er mee akkoord gaat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...