Ga naar inhoud

Hensyr

Medewerker
 • Aantal items

  2.599
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Hensyr

 • Titel
  Videomedewerker
 • Verjaardag 15-10-1963

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Zorin OS 15.1 Core 64-bit
 • Monitor
  2 Monitoren Samsung en Medion elk 24" inch
 • Moederbord
  Gigabyte H87M-HD3
 • Processor
  Intel Core i5-4430 snelheid is 3 GHz x 4 kernen
 • Geheugen
  16 GB RAM
 • Grafische Kaart
  Nvidia GeForce GTX 1050 PCIe /SSE2
 • Harde Schijf
  Samsung SSD 850 evo 500 GB / Seagate 3 TB / Seagate 2 TB / externe schijf van 3 TB
 • Voeding
  Corsair CX Series Modular CX500M ATX 12V 2.3/ EPS12V - 500 Watt 80 Plus Bronze
 • Geluidskaart
  Realtek High Definition Audio
 • Behuizing
  Zalman Z11 plus

Contact Info

 • Website URL
  https://zorin-os.be

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

3.621 profielweergaven
 1. Hoi beste Droske, Als het nu een Nvidia was geweest dan kon ik het je heel simpel uitleggen maar een ATI kaart is iets moeilijker omdat ik daar geen ervaring mee heb. Kijk eerst eens bij extra hardware of daar een driver beschikbaar is.
 2. Hoi beste Droske, Om uw vraag te beantwoorden: waarschijnlijk is er een grafisch probleem. Welke grafische chip heeft die laptop? Nvidia of een ander? misschien is het goed even over te schakelen van driver.
 3. Natuurlijk ... veel heeft te maken wat je met die laptop nog wil doen of bereiken, dat bepaald ook welke distro hiervoor geschikt is.
 4. Ojaa dat is ook een Linux distro die gebaseerd is op Ubuntu hier kan je er het een en ander over lezen. Het is dus ook geschikt voor oude computers.
 5. 't ja dan zal het niet lukken vrees ik zoals je het zelf zegt. Je kan dan eventueel naar een ander OS zoeken dat op Zorin trekt op distrowatch Je bent wel zeker dat je Zorin OS 15.3 Lite 32-bit hebt gebruikt he?
 6. Het is niet gemakkelijk de juiste gedachtegang te volgen van de topic starter, het kan dus zijn dat ik volledig verkeerd uw verhaal interpreteer, waarvoor mijn excuses. Dat wil dus zeggen als ik het goed lees dat je meteen die melding krijgt van "Unable to boot - please use a kernel appropriate for your CPU" Als dit zo blijkt te zijn gelieve dit dan te bevestigen. Dan zoeken we een OS dat dit wel kan zonder PAE en toch nog ondersteuning heeft heden ten dage.
 7. Steek de usb in de computer en start daarvan op je krijgt een beeld te zien met selecties dat beeld verdwijnt na 10 seconden en start de eerste selectie op, je moet dus vóór die aftelling op de tab toets drukken. als dit te snel gaat kan je eerst binnen die 10 seconden op een pijltje naar onder drukken op het toetsenbord zodat de selectie veranderd, dan zal ook het aftellen stoppen. nu kan je rustig met de pijltjes toetsen van je toetsenbord terug de eerste selectie selecteren "Try or install zorin os" en niet op enter drukken maar op de tab toets. nu kan je verder met he
 8. Beste Droske, Hier loopt het één en ander mis... ben je zeker dat het Zorin OS 15.3 Lite 32-bit is dat je hebt gebruikt? Normaal is het zo dat wanneer je een vlak te zien krijgt met een toetsenbord en een manneke in spreidstand je direct op een toets kan duwen en een taal kiezen maar dan ben je al verder dan het zou moeten. Veel te ver! Het moet zo zijn dat je geen 10 seconden wacht hey want dan start hij op zonder PAE Je moet binnen de 10 seconden reageren door op een pijltje naar onder te drukken op het toetsenbord en terug naar boven zodat de eerste selectie geld. Dan dru
 9. Hoi beste Droske, Graag wil ik je helpen in dit topic. Eerst en vooral minimum vereisten is 700 MHz waar jij 1.5 GHz hebt dus dat is alleszins goed. RAM minimaal 512 MB waar jij 1.256 MB hebt, dus dat zit ook goed. Het enige probleempje dat je nu hebt is een oude M processor die wel PAE ondersteund maar het niet zichtbaar maakt. Dus we moeten dit een beetje omzeilen. Als je Zorin OS 15.3 Lite 32 bit hebt op een opstartbare USB stick steek je die in een USB-poort van uw laptop en start je daar van op. Je zal zien dat er een timer aftelt van 10 tot 0 als je zelf nie
 10. Dat is heel jammer te lezen, ik dacht dat de melding zoals op mijn testcomputer zou weg zijn na deze interventie. Ik vrees dat ik u niet langer van dienst kan zijn omdat mijn kennis niet verder gaat. Hopelijk zijn er anderen die u wel van die vervelende boodschap kunnen afhelpen.
 11. Het probleem met die initramfs. Je hebt Linux Mint 20 hey? Open dan een terminal venster en geef er de volgende opdracht in: xed admin:///etc/initramfs-tools/initramfs.conf enter een bericht krijg je om uw wachtwoord in te voeren, als je de eerste keer xed gebruikt zal je dat twee keer achter elkaar een wachtwoord invoeren zijn. dan zal er een beschrijfbaar document open gaan (in xed). klik op het vergrootglas in typ daar in: compress en druk op de entertoets Nu zal er gebladerd worden in dat xed document en het woord compress zal ingekleurd verschij
 12. Open dan eens een terminal venster en geef daarin het volgende commando: xinput disable 13 de computer niet herstarten gewoon eens kijken of je muis nu helemaal vrij is van storingen
 13. Vraagje: gebruik je dat touchpad of gebruik je een muis of beiden? Anders kunnen we ook even bij wijze van test even het touchpad uitschakelen. Wat de vorige oplossing betreft van het touchscreen heb ik te danken aan een vriend van mij (FCBrugge alias RiveGauche) die me in de juiste richting bracht. Voor dat initramfs berichtje tijdens het opstarten zou ik me niet teveel zorgen maken maar we kunnen een poging doen het ook te laten verdwijnen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...