Hensyr

Medewerker
 • Aantal items

  2.460
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Hensyr

 • Titel
  Videomedewerker
 • Verjaardag 15-10-63

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 • Monitor
  2 Medion monitors: 1920x1080 en 1680 x 1050
 • Moederbord
  MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD MS-7502 (Socket 775)
 • Processor
  Intel Core 2 Duo E7400 @ 2,80GHz Wolfdale 45nm Technologie
 • Geheugen
  6,00 GB Dual-Kanaal DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15)
 • Grafische Kaart
  512MB GeForce GT 230 (MSI)
 • Harde Schijf
  625GB Western Digital en 1954GB Seagate
 • Voeding
  Corsair CX Series Modular CX500M ATX 12V 2.3/ EPS12V - 500 Watt 80 Plus Bronze
 • Geluidskaart
  Realtek High Definition Audio
 • Behuizing
  zelf gemaakt

Contact Info

 • Website URL
  http://nederlands.zorin.be/

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

824 profielweergaven
 1. Ik heb zelf een eerste configuratie gemaakt: Video rendering computer
 2. Kan er me iemand wat wegwijs maken in de wereld van de cpu's? Ik zou graag een computer zelf samenstellen maar de cpu moet goed zijn voor het renderen van video materiaal.
 3. Hoi beste Wob, Dat is de reden waarom het bij u anders is uitgepakt met die installatie omdat het een 32-bit betreft. Bedankt voor uw medewerking. Ik ben blij dat ik u een stuk verder heb kunnen helpen. Als u nog een vraag wilt stellen, doe het gerust wij zijn er voor u.
 4. Ga helemaal bovenaan rechts en klik op systeeminstellingen Ga dan kijken bij "Details"
 5. Ik vind het een beetje raar dat het bij u anders gelopen is in de terminal dan bij mij. Hebt u soms Ubuntu 32 bit of is dit toch 64-bit?
 6. dan mag u de terminal sluiten en op zoek gaan met de zoekfunctie van Ubuntu naar Grub customizer
 7. Hebt u alle opdrachten in de terminal al uitgevoerd of was dit nog maar de eerste?
 8. Als u een commando intypt in de terminal kunt u de tab toets gebruiken. Op die manier worden commando's voluit geschreven als je er op drukt, zeg maar vervolledigd. Bijvoorbeeld: sudo sudo add-apt-repository schrijf dus: sudo add-apt-r... en druk op de tabtoets dan krijgt u dit automatisch aangevuld: sudo add-apt-repository De tab toets wordt heel veel gebruikt voor wie dagelijks in de terminal opdrachten uitvoert.
 9. gebruik de tab toets om commands te vervolledigen
 10. Ziet u, u hebt respository geschreven in plaats van repository
 11. Maak eens een screenshot van uw eerste commando, volgens mij is het verkeerd geschreven
 12. Hoi beste Wob, Start de computer op in Ubuntu (zonder cd uiteraard). Zorg dat u een internet verbinding hebt (belangrijk). Open een terminal en geef er het volgende commando in: sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer Druk op enter Nu wordt er naar uw wachtwoord gevraagd, typ uw wachtwoord blindelings en druk op enter. Terwijl u uw wachtwoord intypt zal u niets zien, geen sterretjes, geen bolletjes, niks, typ gewoon uw wachtwoord blindelings en druk op enter. Druk nogmaals op enter om door te gaan. Als dit gedaan is moet u terug de opdrachtpromt krijgen voor een nieuw commando. Typ nu de volgende opdracht in sudo apt-get update druk op de entertoets dan krijgt u weer de opdrachtpromt te zien voor de volgende opdracht: sudo apt-get install grub-customizer druk op enter toets De terminal zal u vragen of u verder wilt gaan zie screenshot hieronder: druk op de j (van ja) op uw toetsenbord en druk op enter wacht tot u terug de opdrachtpromt krijgt: Nu mag u de terminal sluiten. Ga op zoek naar de "Grub Customizer" in Ubuntu Als de grub customizer opgestart wordt heb dan een beetje geduld tot de hele lijst ingelezen wordt (dit kan een poosje duren). Selecteer de Windows XP entry Klik nu bovenaan op het pijltje naar boven om de Windows XP entry te verhuizen naar de eerste plaats. Klik nu op de knop "Opslaan". Opgelet! Als u op de knop "Opslaan" heeft gedrukt wordt het venster grijs. Wacht nu geduldig (dit kan een poosje duren). Pas als alle letters terug mooi zwart zijn mag u de grub cutomizer sluiten. Herstart nu de computer. Normaal zou deze moeten opstarten in Windows XP Ik wens je veel succes en laat me weten of het gelukt is.
 13. Morgen zullen we de bootvolgorde veranderen zodat deze computer in Windows XP opstart. Ik zet hier alvast de werkwijze op in een volgend bericht dan kunt u er op uw gemak mee verder. Laat me nadien wel weten of het gelukt is. Tot morgen dan.
 14. En wat is het verdict? Kunt u de computer opstarten zonder cd?
 15. u kunt proberen de computer te herstarten, dat heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd. ik ben gewoon de opdrachten exact uit te voeren probeer te herstarten als het lukt is het goed als het niet lukt moeten we helemaal opnieuw beginnen met de opdrachten