Ga naar inhoud

StijnS

Lid
  • Items

    125
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door StijnS

  1. Ik heb geen link gevonden, maar enkele vrienden gesproken die net hetzelfde fenomeen meemaakten. Het is ook keer op keer te reproduceren. Een bugreport is onder weg naar Microsoft.
  2. Nader onderzoek wijst uit dat dit een bug is in de Mac versie van Office. Oplossing is eerst alle afbeeldingen in de tekstregels te plaatsen, de inhoudsopgave laten genereren en dan de afbeeldingen terug op "om kader" instellen. Als dit af is ga ik toch eens stiekem kijken naar Open office...
  3. Goedendag allen, Ik ben bezig met het schrijven van een wetenschappelijk paper in Word 2011 (Mac versie) Ik heb onder al mijn afbeeldingen ondertitels gezet (via rechtsklik -> Bijschrift invoegen). En via Invoegen -> Index en tabellen laat ik word dan een inhoudsopgave genereren. Nu blijkt echter dat afbeeldingen waarbij de tekstterugloop op "In kader" staat, de afbeelding niet opgenomen wordt in de index. Is dit een instelling die ik ergens over het hoofd gezien heb? Alvast bedankt voor de hulp, Stijn
  4. Waarom zat er bij de mijne een doosje met 2 DVD's waar ik 10.5 op kon terugvinden? Ben je trouwens zeker dat je OS echt WEG is? Dat gebeurt namelijk niet zo rap... Wat voor meldingen geeft ie als je hem opstart?
  5. Ik ben al iets meer dan een jaar overgestapt op een Mac. Eigenlijk zou ik momenteel nooit meer terug willen. Ik ontdek functies en mogelijkheden waarvan ik me afvraag "waarom heeft een gewone pc zoiets niet?". Ok, die dingen betaal je ook, en je betaalt ze meer dan genoeg. Maar als je het er voor over hebt om gewoon een degelijke machine met doordachte opties en mogelijkheden te hebben dan zit je goed met een Mac! Overigens kun je de hardware wel uitbreiden. Ik heb mijn Macbook zelf voorzien van een nieuwe HDD van 500gig... P.S. Koop geen witte macbook. Daar heb ik wel al spijt van: ik kan dat ding blijven poetsen, het wordt veel te snel terug vuil...
  6. De Linksys WRT54G is een pracht van een router. Je kunt er (als je een beetje voorzichtig bent en alles GOED leest) andere software opzetten, namelijk dd-wrt. Deze firmware biedt opties om het zendvermogen op te voeren tot 251mW, waar het standaard slechts 28mW is. Maaaarrrrrr... Wat ben je met een router die staat te schreeuwen als je een wifi ontvanger hebt die doofstom is? Kijk eens goed wat voor draadloze ontvanger er in je computer zit. Als die van een tchakamaka kwaliteit is is het nog steeds goed mogelijk dat je geen stabiele verbinding kunt opzetten...
  7. Ubuntu heeft normaalgezien al een redelijk goede ondersteuning voor allerlei hardware, maar USB modems worden vaak niet goed herkend door Linux. Voornamelijk omdat fabrikanten te lui zijn om de specificaties van hun modems openbaar te maken, zodat de Linux mensen moeilijker zelf drivers kunnen maken. Ik had dat probleem vroeger ook met zowat elke USB ADSL modem. Ik heb gewoon een ADSL modem gekocht met een ethernet (netwerk) aansluiting. Stekkertje in en het werkt, op zowat elke linux distributie.
  8. Dat kan een instellingenscherm van je grafische kaart zijn. Sommige grafische kaarten beschikken over een soort mini bios.
  9. Goedenmiddag allen... Jarenlang heb ik in de duistere windows tijden gewerkt met Winamp, een erg handig programma om muziek af te spelen. Wat ik het beste vond aan dit programma was de handige muziekbibliotheek, en de mogelijkheden tot het maken van playlists. Winamp had bijna geen problemen met enorme (>70000 liedjes) muziekbibliotheken, en kon er redelijk snel in zoeken. Nu heb ik een Mac, en ik ben ik op zoek naar dezelfde mogelijkheden. Het meest logische zou iTunes zijn, maar dit programma krijgt mij nog ooit zo ver om van een brug te springen. Ik heb het programma gisteravond aan het werk gezet om mijn volledige muziekschijf te doorzoeken, en momenteel is het nog steeds bezig... Over snelheid gesproken... Daarnaast ben ik ook nog bezig geweest met volgende programma's: - Audion 3: Volgens sommige de perfecte Winamp vervanger. Spijtig genoeg kan ik de bibliotheek niet eens vinden? - Disco XT: Zeer mooi programma, maar hangt spijtig genoeg af van de bibliotheek van iTunes. Schiet dus nog niet zo veel op. - Virtual DJ: Geen mogelijkheid tot échte playlists (of ik heb ze nog niet gevonden) - Traktor DJ: Idem als Virtual DJ - VLC: Ook geen bibliotheek... Mocht er nog iemand suggesties hebben, dan zou ik die daar erg dankbaar voor zijn! Stijn
  10. Dat is zelfs erg aan te raden. Als je op vakantie bent wordt hij toch niet gebruikt, en kan hij dus geen elektriciteit meer verbruiken. Ook het risico op brand wordt hierdoor volledig uitgesloten. Persoonlijk trek ik hier alle apparaten uit als ik met vakantie ga.
  11. Het defragmentatieprogramma dat standaard in Windows zit is toch niet zo goed, defragmenteert sommige bestanden niet, is traag... Je kunt veel beter aan de slag gaan met het gratis programma Auslogics Disk Defrag.
  12. Met een andere pc Hirens boot CD afhalen, op cdtje branden, in pc steken en hem opstarten. Bij password tools staat een programmatje dat paswoorden van windows accounts kan weghalen.
  13. In het blauwe scherm staan waarschijnlijk codes als 0x[hoop cijfers]. Aan de hand van deze kunnen we bepalen wat er fout is gegaan. Kun je niet eens proberen om snel een foto te nemen van de fout?
  14. Meeste geluidskaarten hebben een MIDI aansluiting ingebouwd. Meestal zo'n gele stekker met 15 pinnetjes. (in dit geval dus zwart)
  15. Reflecties in de signaalkabel zou ik zo zeggen... Wordt het scherm aangesloten via een analoge (zo'n blauwe stekker met 15 pinnetjes) verbinding aangesloten op de pc? Betreft het overigens een CRT (oude beeldbuis) of een LCD/TFT scherm?
  16. Als U andere software zoekt om muziek op te nemen, kunt U zeker eens een kijkje nemen bij het gratis programma Audacity. Dit werkt zeer gebruiksvriendelijk en draait zelfs op oude computers. Ik wens U nog veel plezier met het omzetten van de LP's!
  17. Goedenavond Jos, Een platenspeler moet inderdaad een voorversterker passeren eer je hem op een pc kunt aansluiten. Dus: Platenspeler --> Voorversterker (de meeste hifi versterkers kunnen dienen) en van die zijn lijn (of aux, tape, record...) uitgang ga je naar de lijningang van je computer. Deze herken je aan een blauw stekkertje. De microfooningang (roze stekkertje) is niet geschikt hiervoor. Als je een lijnsignaal aanbiedt aan een microfooningang zal dit resulteren in een sterk overstuurd signaal. Controleer even of er op je voorversterker nergens in te stellen is hoe sterk je het signaal wilt uitsturen ("Gain") Als dit niet te vinden is, is het misschien een goed idee om een (al dan niet tweedehands) voorversterkertje (of oud mengpaneel) op de kop te tikken?
  18. In je bios (verschilt per fabrikant...) is ergens een instelling om S.M.A.R.T. in of uit te schakelen. Als je de pc net opzet moet je een bepaalde toets (vaak F2, F8, Delete...) drukken om on je bios te raken. Zoek daar even naar instellingen over S.M.A.R.T.
  19. Doet de fout zich enkel voor bij CoD of ook bij andere games? Probeer eens om uit te zetten dat je pc automatisch herstart bij een blue screen. (Rechtsklik deze computer, eigenschappen... Zit daar ergens...) Als je pc dan de volgende keer uitvalt krijg je een foutmelding te zien in plaats van gewoon uitdonderen. Met die foutmelding kunnen we uitzoeken wat er mis is. Overigens zou ik toch opteren voor een zwaardere voeding, ze is toch wat op het randje...
  20. @AaronDK: Je zit opgescheept met dat OSX, en voor updates moet je betalen... En jij hebt niet moeten betalen toen je van XP naar Vista ging...? ;-)
  21. Bedankt voor je reactie! Nooit geweten dat Apache poorten afscant... En dan vind ik het vooral raar omdat in mijn systeemvoorkeuren bestandsdeling, webserver, en alle andere delingen uit staan... Maar ondertussen heb ik er niets meer van gehoord, de ICT man heeft er zich bij neergelegd en de firewall het zwijgen op gelegd.
  22. Ik gebruik sinds ongeveer 3/4 jaar ook een Mac. Eerlijk gezegd: ik wil nooit meer terug... Bouwkwaliteit moet je natuurlijk ook met een korreltje zout nemen, op een Macbook moet je niet staan springen...
  23. Alhoewel er door de fabrikanten luidruchtig beweerd wordt dat Lithium-Ion battterijen geen last hebben van het "geheugeneffect", kan ik je toch aanraden om de batterijen steeds volledig (of toch tot zo'n 3%) leeg te laten gaan, en steeds op te laden tot ze volledig vol zijn. Li-Ion batterijen zijn trouwens ook erg gevoelig voor hitte, hoe warmer ze worden, hoe sneller ze stuk gaan, zorg er dus altijd voor dat de ventilatieopeningen van je laptop vrij blijven, en hij voldoende koeling krijgt.
  24. Mijn ervaring is dat Steady State nog meer lekken bevat dan Illusion. Illusion werkt als een soort "driver" voor de harde schijf, die er voor zorgt dat alle wijzigingen die je wilt aanbrengen weggeschreven worden in tijdelijke bestanden. Er kan (zolang de illusion software geladen is) niets worden gewijzigd aan systeembestanden, al lijkt het voor de gebruiker van wel. Eén herstart en het systeem staat terug zoals het was. Ik ben geen voorstander van dichtspijkeren met policies, toegangsbeperkingen enz... Als leerlingen later in een bedrijf terecht komen, moeten ze ook hun computer normaal gebruiken, en dan zijn er geen beveiligingen meer. Dit moeten ze deels aangeleerd krijgen op school. Overigens kunnen leerlingen de meekijksoftware die ik hiervoor aanhaalde (Skanix Netmanager) niet zonder meer uitschakelen, daar is het wachtwoord van de beheerder voor nodig. Uiteraard krijgt de beheerder een melding van zodra de software uitgeschakeld is. De simpelste manier voor leerlingen om er voor te zorgen dat er niemand meer kan meekijken, is de netwerkkabel uit de pc trekken, maar dan kunnen ze ook niet meer op internet...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.