Ga naar inhoud

scythe

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door scythe

  1. Goeie eerste review, maar sta me toe dat ik enkele tips geef voor volgende reviews: - Het uitzicht is volgens mij van minder belang. Meestal zit dat ingebouwd in een gesloten kast. Slechts een minderheid heeft een gepimpte doorzichtige case. - Datzelfde geldt voor het gewicht. Dit zou nl. wel van tel kunnen zijn bij laptopkoelingen, maar een gewone desktop wordt normaal niet vervoerd, dus is dit hier niet echt belangrijk, me dunkt. - Ik mis nog wat informatie over de handleiding. (Compleet? Afbeeldingen? Gedetailleerd? Eerste-hulp-sectie?) - Hoe veel moet het beestje kosten (standaardprijs van Scythe?) en hoe lang geldt de garantie? Ook wat spellings- en tikfouten, maar ik snap ook wel dat deze reviews niet bedoeld zijn om in een pc-magazine afgedrukt te worden. Ik dacht "ik geef het toch maar even vlug mee". Oei oei oei, ik ben nog niet afgestudeerd of de vakidioot komt al in me naar boven. Straks moet ik me nog inhouden om je geen strafwerk te geven.
  2. Ah, ik wist niet dat het in een 'dubbele' behuizing zat, thanks. Als ik nog eens mijn pc opengooi om het stof er uit te blazen zal ik hem eens inbouwen. Helaas heb hier ik in de volgende weken geen tijd voor; maar ik laat iets weten als het zo ver is. Bedankt voor de tips, allemaal!
  3. Het kan zeker niet aan de USB-poort of kabel liggen want het is hetzelfde met een andere kabel en op een andere pc. Ik wil hem nog niet openmaken omdat ik weet dat harde schijven extreem gevoelig zijn voor stofjes enzo. Voor ik hem openmaak zou ik hem dan nog liever eerst leegmaken en formatteren. Maar dat zou dus niet voor meteen zijn. Esther, mocht je een oplossing vinden, laat het dan a.u.b. weten. Ik zoek ook nog verder. Is het trouwens ook een Toshiba harde schijf?
  4. Recuva - Undelete, Unerase, File Recovery - Home is ook gratis en goed voor dergelijke zaken. (En bij de volgende versie zou een Nederlandstalige modus van mijn hand beschikbaar moeten zijn. )
  5. Wordt het tabblad volledig afgesloten? Of wordt de inhoud van het andere tabblad gewist (Zo ja: wat zie je: een foutmelding? Een witte pagina?) Misschien kan een herinstallatie van IE7 helpen.
  6. Dan zit je volgens mij inderdaad met een probleem. Misschien kan je al veel leerlingen/studenten helpen door de meest frequente drivers te installeren (neemt nu ook weer niet zó veel ruimte in beslag) en dan een rollout naar het hele netwerk uit te voeren? Alhoewel... nu ik er aan denk... als ik het goed voorheb verwijdert sysprep niet-standaard-drivers en zullen de meeste USB-drivers dus ook weer gewist worden. Dus dit is waarschijnlijk ook geen optie? :s
  7. Bedankt voor de tips, Yannick. Je zei niks over hardware, denk je dat een kapotte schrijfarm of stofje op de schijf uit te sluiten valt? *fingers crossed* Ik heb het inderdaad al getest op andere pc's, met hetzelfde resultaat. Mijn vriendin heeft dezelfde externe harde schijf (ook Toshiba 1TB, samen gekocht) en daarmee heb ik het probleem niet. :s Bootvolgorde heb ik nog niet nagekeken, maar dat kan volgens mij het probleem niet zijn, doordat hij ook raar doet tijdens schrijfopdrachten (als Windows al volledig geboot is) en omdat een volle minuut het booten onderbreken echt wel lang is, nietwaar? Schijf leeghalen en formatteren, daar had ik ook al aan gedacht, maar het probleem daarbij is dat ik al aan een serieuze hoeveelheid data zit, en dat mijn andere externe harde schijf (300GB) + mijn interne harde schijven samen niet zo veel capaciteit hebben. Ik zou dus een deel hier en een deel daar en een deel op de externe HDD van m'n vriendin moeten zetten en dat neemt wel wat tijd in beslag. Vandaar dat ik hoopte op andere tips die het probleem misschien zouden kunnen verhelpen zonder de beslommeringen. Ik wacht nog even op andere reacties. By the way: 'k heb gisterenavond Windows schijfcontrole (nog maar eens) opgestart en nu zit hij toch al aan een tachtigtal procent. Blijkbaar werd het contact met de pc nu eens niet onderbroken. Ik hoop dat het scannen nu eens volledig zal voltooid worden en dat ik bruikbaar resultaat zal hebben als ik deze namiddag terug thuis kom. Wie weet kan ik daarna een succesvolle virusscan en spywarescan uitvoeren. EDIT: Ai ai ai, ik merk nu pas dat de schijfcontrole ook "hangt" bij die 80%. Lichtje staat op blauw, maar ik zie mijn drive niet meer onder Deze Computer. Is dus weer het contact met de pc verloren. En nog een vraagje: voor zover ik weet is er geen software die lees-/schrijfopdrachten van een harde schijf kan loggen (zo van "op dit tijdstip werd dit bestand aangepast of weggeschreven, op dit tijdstip werd dit bestand gelezen" enz.) Is er iemand die wel iets weet waarmee ik een dergelijk logbestand zou kunnen laten genereren? Zo zou ik al meteen kunnen zien of al dan niet malware is.
  8. Hallo Mijn externe harde schijf (Toshiba, 1TB) doet sinds enige tijd behoorlijk raar. Vooraan zit een LED-lampje dat twee (eigenlijk drie) kleuren kan aannemen: rood en blauw. Rood = geen toegang (bvb net na het aansluiten op de pc, als hij opstart.) Blauw = OK Blauw en rood samen = bezig (schrijven/lezen.) Als de externe HDD al ingeschakeld is, en ik start daarna mijn pc op, dan gebeurt het dat het laden van Windows voor een minuut stopt. De voorkant van mijn externe harde schijf licht blauwrood op. Ik hoor dan de schrijf-/leesarm niet bewegen, dus hij staat volgens mij "zomaar" op 'bezig' en onderbreekt het laden van Windows. Plots licht dan het frontpaneel weer blauw op (OK) en wordt Windows zonder enig probleem verder geladen. Andere keren gebeurt dit niet, ligt mijn externe harde schijf al aan en start Windows "vloeiend" op, blijft mijn externe HDD op blauw. Soms ben ik bezig met taken die totaal los staan van mijn externe harde schijf (vb. random surfen op het internet) en plots is het net alsof die harde schijf gegevens aan het wegschrijven is: hij schiet in actie (ik hoor hem draaien en de schrijfarm bewegen) en het LED'je licht weer blauwrood op. Soms gebeurt het ook dat ik enkele bestanden zonder probleem lees/verplaats/schrijf op die externe harde schijf, en dat, als ik dat een minuut later nog eens wil doen, het LED-lampje weer blauwrood oplicht, de harde schijf het contact met de pc verliest, en ik dus even geen toegang krijg tot de schijf. Dit is zeer vervelend bij het verplaatsen van grote bestanden (software, films, iso-images,...), want het gebeurt ook vaak TIJDENS een schrijfopdracht (halve film gekopieerd, blauwrode LED, "schijf/bestand niet gevonden"-error, opnieuw beginnen.) Nu, daar kan ik nog mee leven, maar het is natuurlijk wel behoorlijk vervelend. Doordat de harde schijf dus zo z'n eigen leventje begon te leiden dacht ik aan een virus ofzo (nochtans, Avast doet goed zijn best en ik let op met wat ik download.) Maar scannen / defragmenteren / whatever lukt niet want net als bij het schrijven of lezen van grote bestanden verliest hij na enkele minuutjes het contact met de computer (LED licht blauwrood op) om na nog een minuutje weer gewoon op blauw te staan (ondertussen hebben de antivirusprogramma's en defragmentatietoestanden de boel al opgegeven en moet ik opnieuw beginnen.) Garantie is geen optie, want het zegel is verbroken (heb hem nochtans niet zelf opgengemaakt, waarschijnlijk gewoon een "teer" zegeltje dat tijdens het vervoeren ervan ooit is gebroken) en ik wil er ook niet al te veel geld aan verspillen. Enige ideeën? Ligt het aan de hardware zelf? (Stofje, misschien? Halfkapotte schrijf-arm?) Of kan het toch iets virus-achtigs zijn? Alle tips zijn welkom! ps. Waarom heb ik toch altijd het "Heb-ik-echt-zo-veel-getypt"-gevoel bij het nalezen van mijn posts? Mijn excuses...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.