Ga naar inhoud

DavidB1

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

720 profielweergaven

DavidB1's prestaties

  1. Ik werk eigenlijk altijd via Ubuntu 16.04 (64bit) maar ik moet vermoedelijk mijn driver eens updaten omdat mijn Wifi signaal continu wegvalt. Het probleem is dat dit enkel via Windows 8 kan op de LENOVO YOGA 510 laptop. In Ubuntu Xenial Xerus zie ik momenteel 3 disk iconen: - Windows - LENOVO - LRS_ESP Ik heb wel toegang tot die mappen alleen ik heb geen flauw idee hoe ik hierin mijn gebruikersaccount - configuratiescherm - verander paswoord kan terugvinden en of dit überhaupt mogelijk is? Alles ziet er tamelijk rommelig uit, geen duidelijke mappen structuur en natuurlijk moet ik soms extra hulpprogramma's downloaden om een windows bestand te kunnen openen of leesbaar te maken. Zelf werk ik liefst met een USB stick omdat deze laptop geen DVD writer heeft. Ik heb iets over Rufus gelezen maar hoe kan ik dit installeren voor USB drivers via Ubuntu 16.04? Een herstelschijf heb ik niet aangemaakt, mijn login wachtwoord ben ik simpelweg vergeten en ben de admin van deze laptop. De enige tijdelijke oplossing is om mijn Bluetooth aan te zetten zodat ik stabiel internet heb, maar ik MOET nu eenmaal in Windows 8 mijn LENOVO driver en andere zaken updaten. KORT: hoe kan ik mijn vergeten Windows wachtwoord herstellen via Ubuntu 16.04 ? De BIOS kan ik openen, dat is het probleem niet.
  2. Bedankt voor de feedback. Het probleem is opgelost: 1) Windows Firewall heb ik bijgewerkt zodat het alles kon scannnen en detecteren. 2) Windows heeft dit probleem vervolgens (automatisch) verholpen door een snelle scan uit te voeren: zie bijlage voor het bewijs ! 3) Verwijderen van ALLES van deze Hacker software, daardoor werkte I.E. opnieuw en kon ik FireFox downloaden, na de download kreeg ik de mogelijkheid om vanaf een bepaalde datum (voor de crash), FireFox te herinstalleren. 4) Daarna heb ik verschillende malen alles gescand en opnieuw de PC opgestart. HackTool:JS/Firesheep PS: Firesheep is iets anders, maar heb geen tijd en zin om me daarin te verdiepen. Ter info: Het exacte programma van de software ken ik niet, via duckduckgo.com heb ik gezocht naar "free download internet blocking" voor het tijdelijk blokkeren van bepaalde games wegens examens. (heeft geel driehoekig icoon na de download) Helaas moet je daarvoor betalen en dan moet de sync met je smartphone ook nog werken. I did this because I don't have a credit card, like in the US.
  3. Ik heb voor de examens een productiviteit programma gedownload om bepaalde internetsites tijdelijk te blokkeren. Het leek op de oude versie van ColdTurkey en dat beviel me dus wel. Eens het gedownload was kreeg ik continu pop up's op mijn bureaublad, met geef je paswoord in en daarnaast een timer. Na urenlang zoeken heb ik de Firewall van Windows 8.1 bijgewerkt en alles werd gescand. Daarbij werd Firesheep gevonden met extensie .xpi Ik heb eerst het schadelijk "productiviteit programma" gewist, daarna bleek dit gelinkt te zijn aan Chrome (wat trouwens ook niet meer werkt), Firefox deed ook niks. Heb de computer gereboot maar dat hielp niet. In de bijlage zit het log - maar ook hier lijkt een en ander vast te lopen. Waar zit het probleem en wat kan ik het best doen ? PS: I.E. loopt ook vast, ben wel zo slim geweest om Google te downloaden via Metro en zo heb ik toch nog de mogelijkheid om te communiceren. log.txt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.