Ga naar inhoud

Tontonmontagnard

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Tontonmontagnard

  1. een "hard reset" betekent dat je uw toestel terugzet naar "fabrieksinstellingen" en dan ben je idd alles kwijt en moet je alles opnieuw configureren en installeren. al eens gaan kijken bij Hp Support om de drivers voor uw specifiek toestel te downloaden ? je moet dan wel je exacte type ingeven. misschien lukt het via een nieuwe installatie van de drivers voor het touchscreen .....? dat zou ik toch toch als eerste doen. Mvg, Arnold.
  2. @Passer : ik bedoelde dat ik net zoals U het ook niet goed begreep wat de juiste bedoeling van de vraagsteller was.... Mvg, Arnold.
  3. ja begrijp het ook niet zo goed , volgens mij benaderd de "Microsoft foto's" app (via de Microsoft store) het beste de benadering van zo weinig mogelijk balkjes enz...
  4. ik heb uw bestand eventjes geopend , de kolom B , C en D geselecteerd , rechts klikken , cel eigenschappen , en "getal" geselecteerd (stonden op "standaard" ) , je kan dan nog instellen of je 1 of 2 of meerdere cijfers na de komma wilt. selecteer daarna enkel de kolom B , boven in het lint rechts "zoeken en selecteren" , dan "vervangen" , geef in bovenste veld "zoeken naar" een . (punt) in en daaronder "vervangen door" een , (komma) en "alles vervangen"....... Mvg, Arnold
  5. oeps , ik zie dat er al een complete handleiding bestaat i.v.m. het Aomei Backuppe programma , misschien even terug "onder de mensen" brengen :
  6. hey, ik ben een fervent voorstander van het nemen van een "image" i.p.v. een backup. met een "image" neem je een snapshot van je harde schijf of systeem of een bepaalde partitie zoals ze op dat moment is , met alles geïnstalleerd èn geconfigureerd. bij (grote) problemen zet je gewoon de image terug en je computer/laptop staat terug zoals hij was op het moment van het nemen van je "image". het spreekt voor zich dat je als je een "image" terugzet van b.v. 6 maanden terug , je ALLES terugzet van toen , zodat b.v. documenten/afbeeldingen/software enz die er ondertussen zijn bijgekomen er NIET zullen bij staan , documenten en alle ander belangrijke zaken moet je altijd apart backuppen. een "image" is eerder bedoeld om als je systeem slecht of niet meer werkt je niet de ganse zaak (Windows en alle andere software) moet herinstalleren èn vooral configureren. ik gebruik volgende GRATIS programma om een image te nemen , is zeer eenvoudig en in het Nederlands : AOEMEI Backupper Het grootste voordeel van AOMEI Backupper (download: www.backup-utility.com/free-backup-software.html) : is dat er een back-up kan worden gemaakt van de Windows-partitie (optie Systeem Back-up), de gehele schijf (optie Disk Back-up), een partitie (optie Partitie Back-up) of bestanden (optie Bestand Back-up). De opstartbare CD/DVD of USB-stick is te maken via optie Gereedschap, optie Maak Bootable Media. succes en mocht je er toch niet uit geraken geef dan maar een seintje 😉. Mvg, Arnold.
  7. nog 1 tip : download een boot CD of DVD ( Knoppix , Ubuntu , Hirens ) brand deze op CD of DVD of eventueel op een USB stick en boot van deze , daarna kan je via de explorer (idem als verkenner) de mappen wissen. Mvg, Arnold.
  8. U moet dit map per map doen , maar daarom niet telkens opnieuw opstarten...tenzij het niet lukt natuurlijk. Mvg, Arnold.
  9. oké , even dit proberen : download "unlocker" : https://nl.ccm.net/download/downloaden-34055141-unlocker na downloaden klik er rechts op en installeren als administrator... opgelet : bij de installatie kies voor "Advanced" en haal alle vinkjes weg zodat er geen extra software wordt geïnstalleerd. er wordt gevraagd of Unlocker mag toegevoegd worden aan het "context men" en dit moet je toelaten. ga nu in de verkenner naar de mappen die je wilt verwijderen , klik rechts op zo'n map en in het context menu kies voor "unlocker" , die zal openen en links onderaan zie je staan "geen actie ondernemen" , als je dat uitvouwt kan je kiezen voor "verwijderen" waarna Unlocker er mee begint , mogelijks zal Unlocker er je op wijzen dat je moet heropstarten om de map definitief te verwijderen. normaal moet het hiermee lukken , lukt het nog niet laat het maar horen dan is er nog een mogelijkheid ;-)... succes, Mvg, Arnold.
  10. blij te lezen dat het uiteindelijk gelukt is.... wat die eigenaardige mappen betreft , mogelijks komen die ook voort uit een of andere update.. ik zou volgende voorstellen : verwijder die mappen naar de prullenbak en start de computer dan opnieuw op , werkt alles normaal dan kan je de prullenbak effectief leegmaken (recht op klikken en kiezen voor prullenbak leegmaken) , werkt er iets niet zet dan map per map terug maar ik betwijfel het. succes, mvg, Arnold.
  11. in de verkenner in de linkse zijde zie je onder "deze pc" uw harde schijven staan , normaal is het de "C" waar je Windows op staat....(Lokale schijf (C:) klik rechts op deze schijf , "eigenschappen" , "schijfopruiming" , daarna op "systeembestanden opschonen" even geduld en dan moet je bij alles een vinkje zetten , "oke" en indien nodig daarna bevestigen of je wel degelijk alle bestanden wilt verwijderen... na een tijdje is het klaar en zijn alle oude Windows(old) mappen verdwenen.. succes !
  12. thanks maar ook dit al geprobeerd , jullie mogen het weten het wachtwoord was "bismarck" , in qwerty zou dat dan moeten zijn "bis;qrck" ? of ben ik verkeerd ? dan graag eens de juiste "vertaling" naar een qwerty..... Mvg, Arnold. ps : wat ik dan niet begrijp : ik was in de bios , als ik het paswoord ingegeven èn bevestigd heb , dan zou dit dan toch al in de "qwerty" mode moeten geweest zijn ? als ik er dan uit ga , de laptop heropstart en direkt terug naar het bios wil , dan zou dit toch nog steeds moeten qwerty zijn ?
  13. ik heb zelfde probleem gehad bij 2 laptops , de muizen waren van Logitech , ik heb dit kunnen oplossen door de "setpoint" software van Logitech te installeren , reeds tijdens de installatie werkten de muizen weer terug.... misschien heeft iemand baat bij mijn tip Mvg, Arnold.
  14. hallo, eerst een relaas , daarna mijn vraag... 1) ik heb op 2dehands een laptopje gekocht voor een spotprijs , is wel nog geen jaar oud maar ik heb er geen factuur van bijgekregen. het is een Acer Aspire ES14 - ES1-432-C2W8 met standaard volgende specs : Intel Celeron N3350 2 Gb DDR3 L Memory eMMC 32 GB omdat ik er werkelijk zo weinig voor heb betaald heb ik deze eens opengedaan , er was een vrij sata slot heb daar dus een SSD van 250 Gb ingestoken , er was ook een geheugen slot vrij en heb daar 4 Gb geheugen bijgestoken , alsook een DVD speler ( er zat enkel een afdichtings deksel op daar waar de dvd speler nu in zit). ik ben het bios ingegaan om de bootvolgorde te veranderen van eMMC naar de SSD , EN omdat ik het laptopje veel wil meenemen (en een windows wachtwoord niet veel voorstelt) heb ik een super visor paswoord ingesteld met de gedachte om dan te vragen naar dit paswoord vooraleer de laptop op te starten (gelukkig had ik dit niet direkt ingesteld !)... 2) nu komt het : ik geef het passwoord in , moet dit NOG eens ingeven als bevestiging , ik ga uit de bios ( instellingen opslaan) , ik wil er als controle opnieuw ingaan en mijn paswoord is verkeerd ??? hoe kan dat nu ? had ik nu niet het paswoord NOGMAALS moeten ingeven als controle dan zou ik zeggen ik heb ergens een verkeerde toets aangeraakt , maar niet dus... ik heb eerst zelf naar oplossingen gezocht op het web , dan ten einde raad de laptop binnen gedaan bij de computerwinkel , die hebben ook van alles geprobeerd ( smos batterij , grote batterij enz , enz enz) , hebben het ook niet kunnen oplossen en volgens hun is er maar èèn mogelijkheid meer : de laptop opzenden naar Acer , maar dat moet me minstens 66€ kosten... ik kan WEL in het bios via een grote omweg ( en lukt maar 3 x ) maar kan het paswoord NIET verwijderen.... voelt er zich iemand geroepen om mij te helpen ? of is er iemand die dit als een uitdaging ziet ? ALLE hulp is welkom....
  15. @ Admin : hier ma voor mij slotje op... Mvg, Arnold.
  16. Je hebt idd gelijk , ik heb het blad zo aangepast dat het niet meer nodig is. bedankt voor het meedenken... Mvg, Arnold.
  17. bedankt voor de info maar de bovenste èn onderste die zichtbaar moeten blijven , m.a.w. het middelste deel moet kunnen scrollen......maar ik denk dat ik teveel wil ...
  18. hallo, is het mogelijk om op een werkblad zowel bovenaan ALS onderaan enkele rijen vast te zetten op een zelfde Excel blad , zodat enkel de tussenliggende rijen kunnen scrollen ? ik weet dat ik een "titel" kan vastzetten bovenaan maar zou dit willen zowel bovenaan alsook onderaan. concreet : ik zou bovenaan 4 rijen willen vastzetten en onderaan vanaf rij 33 de rest blokkeren..... Mvg, Arnold.
  19. Dag,ik heb een tablet/pc (AXXO WT-1122) : http://mmtc-benelux.com/producten/wt-1122-2-1-tablet-11-6-inch/Ben daar uiterst tevreden over , ik zit echter met een (klein) probleempje , mijn bluetooth speaker Philips SBT75 wordt wel gevonden in Windows 10 maar de speaker vind blijkbaar Windows niet.normaal moet ik eerst de speaker aanleggen en dan begint een blauw lichtje te knipperen tot er verbinding is , het knipperen gaat dan over naar een constant brandend blauw lichtje en hoor ik een biep zodat ik weet dat de speaker verbonden is .dit werkt perfect met mijn smartphone...als ik de AXXO via de bluetooth instellingen van Windows 10 laat zoeken naar mijn speaker (Philips SBT75) dan wordt deze gevonden en wordt er verbinding gemaakt , echter blijft op de speaker het blauwe lichtje knipperen , en geen biep , terwijl in Windows 10 het zoeken ook verder gaat...als ik via instellingen naar "geluid" ga dan staat de speaker erbij maar daar staat de status op verbinding verbroken....iemand ènig idee hoe ik dit kan oplossen ? ik kan de speaker wèl verbinden via een audio kabeltje !.Mvg,Arnold.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.