Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Passer

Moderator
 • Aantal items

  5.389
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Passer

 • Titel
  Moderator
 • Verjaardag 05-11-1945

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win 10 NL

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

3.722 profielweergaven
 1. Hoe kan ik mijn antivirus testen?

  Met het woordje 'altijd' er in is het antwoord: neen. (maar dit antwoord geldt ook voor betaalde versies: je hebt steeds de 'zeroday-bedreigingen': dingen die pas gemaakt zijn - door de AV's niet direct ontdekt zijn, en waartegen natuurlijk (even) ook geen bescherming aangemaakt werd. Als je de vraag zo zou gesteld hebben, zou ik zeggen : ja. Zoals wel eens meer gezegd wordt: de grootste beveiligingsbedreiging zit vòòr het beeldscherm . Zelf maak ik al een jaar of twintig gebruik van een freeversie (nog nooit een betalende AV gehad) en 'k heb tot hiertoe (voorzichtig spreken ) nog geen virus op mijn systeem gehad. De vraag is steeds: hoever wil/moet je gaan met jezelf te beveiligen? (geldt ook i.v.m. je verzekeren tegen brand, natuurrampen,...) Uiteindelijk ga jij het voor jezelf moeten uitmaken...
 2. Pc hangt vaak vast

  Salile18, Mooi, je hebt de goede windowsversie. Enkele dagen geleden was een soortelijk probleem. Volg mijn vragen eens vanaf dit ogenblik: https://www.pc-helpforum.be/topic/69089-kb-4058258/?do=findComment&comment=543270 (voer dus stap voor stap alle dingen uit vanaf die post. (maandag 13.54) Kijk na ELKE stap of je beterschap hebt - als in mijn laatste post daar de eerste tip niet werkt, ga dan de 2de proberen (die met minitool). Vertel achteraf eens hoever je zit.
 3. externe harddiscs worden niet meer herkend

  Nog een kleine info: diegene bij wie die backup zo snel verliep, testte het uit met het maken van dezelfde backup naar een externe schijf en dit duurde 3 x langer. (bij mij gaat het dus ook om een backup van een interne ssd > interne Hdd) en graag met je meegedacht, Jean !
 4. externe harddiscs worden niet meer herkend

  Klopt, 'k had mijn cirkeltje fout geplaatst -sorry ervoor.
 5. externe harddiscs worden niet meer herkend

  Je zat bij de foute mapopties - vertrek vanuit verkenner (explorer)
 6. Zelf startende usb-stick en opslag

  Als je een bootstick maakt en dààrna er je eigen bestanden op zet, dan lukt het en blijven ze staan Als je eerst je bestanden erop zet en dan de bootstick aanmaakt, worden alle bestanden die erop staan eerst gewist.
 7. Inhoud van map kwijt op interne back-up schijf

  klopt - maar als je Verplaatsen gebruikt, worden ze in de bron gewist. Hoe 'kopieerde' jij? (beschrijf eens wat je precies deed)
 8. KB 4058258

  Graag gedaan Lowie12 en mooi dat je eruit geraakt bent. 't Heeft een paar pogingen gevraagd, maar nu ben je er toch maar weer uit! Graag met je meegedacht !
 9. externe harddiscs worden niet meer herkend

  Soms is het eenvoudig Jean, maar je moet het in de gaten krijgen... ('k ken dat ook ) enne... 'k heb mijn fout bericht èn je vragen ernaar gewist: het was idd fout wat ik daar geplaatst had, 'k had iets niet door eerst, postte daardoor iets wat niet juist was en verwijderde het achteraf. 't is dus ook niets waar je iets aan zou gehad hebben. Ik zei het een paar blz ongeveer al: hij vind het pad niet (de map niet) omdat de map niet bestaat - maar 'k had erbij moeten zetten: of hij heeft al een backup met dezelfde naam en dus weet hij niet wat te doen: het oude laten staan of de vorige wissen...? (computers zijn ook zo slim niet hoor) Meestal wordt in dat geval gevraagd wat je wil, maar blijkbaar in dit geval niet - je krijgt dan die melding en moet er maar verder mee kunnen. (mogelijk is dat het nadeel aan automatische backups op dezelfde dag - maar dat moet je dus zelf gaan ontdekken)
 10. externe harddiscs worden niet meer herkend

  Bij mij zijn dit mappen die ik kan openklikken (en waar alleen die pbd in zit) Wacht: een plaatje:
 11. Laptop overleden, data van HD halen

  Wat je dan nog kan: ipv een externe schijf bij te kopen (met behuizing en al), koop je gewoon de schijf alleen (scheelt eurootjes) - heb je ze nodig, dan plug je ze in.
 12. Laptop overleden, data van HD halen

  ok, dan kan je daar later je voordeel ook mee doen!
 13. KB 4058258

  Lowie, eigenlijk LIJKT het allemaal ingewikkeld en moeilijk, maar als je het doet is het eenvoudig: de post van Droske: Je moet eigenlijk maar 5 x na mekaar een bepaalde tekst in dat venster intypen en dan telkens enteren. - meer niet ... En nadien gewoon je computer terug opstarten (wèl met de windowsknop naar Afsluiten gaan, NIET in slaapstand of zo dus)
 14. Laptop overleden, data van HD halen

  Kan je ze dan niet aan een ander systeem bij hangen en de bestanden daar op terughalen? (spaart je de kosten van een dockinstation uit toch?)
 15. Als ik die link zelf bekijk, wijst alles in de richting van een Windows-fout. Waar ik aan denk: a. val je nà de bios direct op dat blauwe scherm? Zo ja: probeer eens op te starten met ingedrukte shift-toets (na de bios dus) - mogelijk kom je dan in een herstelomgeving? (probeer dit eventueel 2/3 maal) b. gewoon een herstelinstallatie van je windows (met - voorlopig - behoud van je eigen instellingen). Je moet daarvoor (in dit geval) wel een USB-stick als eerste opstartmedium kunnen ingeven in je bios. (je kan dit?)
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×