Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Passer

Moderator
 • Aantal items

  6.147
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Passer

 • Titel
  Moderator
 • Verjaardag 05-11-1945

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win 10 NL

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

5.310 profielweergaven
 1. 'k ben er ondertussen 'uit': toevallig was ik nog eens in de buurt en hij vertelde dat zijn systeem niet aan stond (zodat ik hem niet weer eens moest gaan storen) 'k ontdekte dat - mits wat verleggen - de kabeltjes toch wel net lang genoeg waren en dat ik ze nu niet meer boven de fan moest leggen - probleem opgelost. (Dank Porrelaar en Nokiaprox voor de info ivm die montagekit) Ik haalde ook de plaat met de fan er even uit en ontdekte dat die koeling niet voor de HDD was, maar voor de processor eronder. Ga'k dus maar laten draaien ('k was ook wat rustiger dan gisteren om de zaak te bekijken ... gisteren met heel dat gedoe met die backup die zich niet liet terugplaatsen ... grrrr.... )
 2. zou ik kunnen doen - 'k zie het nog even aan. Als het me lukt ga ik het type dell nakijken en op het net eens zien of er een plaatje van de binnenkant staat - anders kan ik natuurlijk nog een foto maken, maar dan moet ik weer eens bij die computer raken èn de man nog eens lastig gaan vallen met zijn kast open te maken... en ja: die SSD ligt nu 'gewoon los' in de kast - maar niet zo gewoon dat die kan gaan tollen en onheil aanrichten. (de man zelf gaat toch nooit met zijn kast 'sjotten', hooguit ze wat verschuiven - als hij dit al zou doen) Het probleem is vooral dat zowel de voegings- als de datakabel maar net lang genoeg zijn om ze zelfs op de 'voorbehouden' plaats te leggen. Nu is die SSD maar de helft van de HDD en zou ik die kunnen gaan leggen waar de ventilator zich nièt onder bevindt, mja, de kabels zijn tekort om dit te doen. ( 'k heb natuurlijk eerst wel uitgekeken dat a. de schijf niet tegen de fan kan komen en b. dat zelfs met bewegen van de kast de SSD praktisch niet kan gaan schuiven. Er is nog een kleine opening waar ik ze zou kunnen steken, maar dat is dan vlak naast de ventillatievinnen (hoe noem je dit? 'vinnen'??) van de voeding, mja: dan sluit ik zo de airflow ervan af - en da's ook niet goed)
 3. 'k zat dus in de goede richting te denken.... - maar diene 'package content': daar stond niks van op het foldertje - wellicht wel op hun site, maar die was bij zo'n weer van vandaag héél ver van mij vandaan.... nog iets: toen ik de oude HDD uit de Dell haalde, bleek eronder een fan te zitten die volgens mij gewoon diende om die HDD te koelen (zat er vlak onder) Vraag: nu het een ssd is, heeft die nog weinig nut, en vermits in die desktop praktisch geen plaats meer was om dat schijfje op een andere plaats te steken ('t zit 'boordevol') zat ik te denken: kan ik die fan niet gewoon uit het mobo pluggen - want nu ligt het ssd-tje er gewoon bovenop en is het dus niet nodig voor de koeling van die ssd... klopt hardwarekenners? (de enigste plaats waar ik dat ssd-tje nog kwijt kon, was gewoon op de plaats waar de HDD zat en vermits de kabeltjes verdorie kort waren, kan ik ze ook niet wat verder leggen... )
 4. Update: De nieuwe ssd is klaar, backup van de 7 staat er op. Wel had ik er een probleem mee: ik formatteerde de ssd en vertelde EaseUS dat hij een backup mocht terugzetten en kreeg deze melding: Not enough unallocated space on the target disk. To make sure the boot ability of target disk, please delete partitions on there first. (degenen die het kennen zullen er niet van verschieten, maar ik kende het nog niet, dus voor wie dit later nog zou lezen:) en dus wilde hij de backup niet terugzetten. Hé? te weinig plaats? De oude HDD was 250 Gig groot, de nieuwe SSD 500... ??? !!! Wat bleek ik uiteindelijk fout gedaan te hebben: EaseUS wil voldoende 'unallocated free space' op de nieuwe schijf/partitie - en vermits er op de SSD dus een partitie van 500 Gig was aangemaakt, vond hij er (logisch) géén unallocated ruimte meer en was hij te lomp om in te zien dat het eigenlijk wèl kon. De oplossing was gewoon van die ruimte terug unallocated te maken en dan ging hij vrolijk en fluitend over het terugzetten van de backup. Operatie geslaagd. Eenvoudig toch? (als je 't weet ) Nu nog zorgen voor wat meer ram en de overgang naar de 10 kan beginnen. edit: @Dasle : bij die schijf zat zo'n 'plastieken ding' ter grootte van de schijf bij - ik vermoed dat het als bevestiging voor die schijf dient, maar kan je er iets mee in een PC - 'k heb zo'n idee dat het voor een laptop bedoeld is?
 5. wat je zou kunnen proberen - dan weet je het direct : een backup maken van die Flight simulator (zal wel gaan zeker? want ik ken het prog ook niet), die dan uninstallen en kijken wat het geeft. Nadien kan je hem er dan terug opzetten / backup terug plaatsen. (je kan natuurlijk ook heel je systeemschijf backuppen, de FS uninstallen en dan eventueel de systembackup terug plaatsen, dan weet je het ook. Al is dit natuurlijk omslachtiger
 6. Ok, dan geef ik die door - 'k was er zelf ook wel zeker van dat het die was, maar als je iemand anders iets gaat laten kopen, dan kan je beter tweemaal controleren - wat dus nu gebeurd is. Dank je Porrelaar, Dasle en Nokiaprox - het 'uur van de actie' is bijna aangebroken
 7. Deze staat bij in het lijstje - dus da's degene die jij, Porrelaar bedoelde denk ik ? (controleer toch maar even mee)
 8. Ik heb hem dit eruit ook meegegeven: Windows 7 Klik op Start en typ vervolgens SupportAssist in het zoekvak. Klik in de lijst met zoekresultaten, onder Programma's, op SupportAssist om het te openen. Als SupportAssist niet voorkomt in de zoekresultaten, betekent dit dat de applicatie niet is geïnstalleerd op uw computer. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets. Uw productmodel wordt weergegeven op het hoofdscherm van de applicatie. en nu maar wachten op resultaat - Dank je Nokiaprox!
 9. ok, 'k mail het hem door en probeer aan die servicetag te geraken. Hopelijk lukt het hem (de man is ook al tegen de 80) - maar 'k denk van wel. Dank je wel !
 10. Zelf heb ik 3 WD's steken - 'k ben er ook tevreden over, en daarom sprak ik van WD's. Nu, als die Crucial goed is, zal die er wel in komen Het is een Dell (waar vroeger dus Vista op stond) - maar wat is hier het type?
 11. ah, 't stond er vroeger al in...dank Porrelaar (en Dasle) - ga 'k eens gaan bekijken. en dat van die omrekening van een schijf van zoveel, die in feite 'minder' is: dat wist ik wel - maar in dit geval is het 'van het goede teveel': als ze echt 500 Gig is, dan moet ze 'praktisch' wel meer dan 450 Gig zijn - maar ik zag / meen me (foutief?) te herinneren - dat de verkenner maar iets van een 350 Gig vermeldde (ja, 'k weet het: schijven van 350 bestaan niet - of voor mijn part héééél uitzonderlijk - vandaar dat ik toch eens terug moet gaan gluren... )
 12. dat zal dan wel juist zijn , moet ik toch nog eens bekijken als ik aan die computer kom - ik dacht (verkenner) dat het iets van een 300/350 Gig was - maar omdat dàt zo'n raar getal is, zei ik daarstraks maar 256 - moet ik dus nog eens 'tegoei' gaan bekijken en die Crucials: nog minder - stuur je me eens een linkje?
 13. Mooi zo, nu ligt de bal terug in zijn kamp - eerst zorgen voor groter geheugen en dan een SSD. Welke? 'k heb er nog geen idee van - 'k heb een paar dagen geleden eens naar de prijzen gekeken en de 500Gigs zijn al aardig betaalbaar aan het worden: tussen de 90 en 100€ merkte ik. Heb je een tip? Nu heeft hij nog een HDD van 256 Gig (ook niet zo groot dus, maar het is voor hem gewoon voldoende) - dus met een 500 gaat hij goed gesteld zijn. 'k ben van plan van de C aan te maken met een - zeg maar 120 Gig of zo - en een D voor de rest van zijn data. (nu is alles bij hem nog één pot nat: gewoon de C ) Dasle: bedankt voor het meedenken en de info - en moest je dus een tip hebben voor de ssd? - en anders sla ik er wel een slag in, 'k denk in de richting van een WD of zo
 14. Dasle, dank voor het nakijken en opzoeken. Mag ik er uit besluiten dat je verwacht dat dit systeem wellicht (herhaal: wellicht) geen probleem zou geven met een SSD? De bedoeling is trouwens dat er maar even een 7 op komt te staan en dat ik die 7 praktisch dadelijk naar de 10 ga overzetten. (backup is al gemaakt dus)
 15. Er is niets tegen om mensen te helpen via pb's of hen op bepaalde dingen te wijzen - zolang je 'helpen' maar niet alleen verstaat in de zin van 'oplossingen bezorgen'. Zolang jij niet weet waar mijn pb over ging kan je eigenlijk niet oordelen toch? Case closed en eventueel alleen verder via pb. (we houden het topic bij de zaak...)
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.