Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Passer

Moderator
 • Aantal items

  7.934
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Over Passer

 • Titel
  Moderator
 • Verjaardag 05-11-1945

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win 10 NL

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

10.703 profielweergaven
 1. Ben je daar wel zeker van, dat je dus nièt de keuze zou krijgen? Of dat je bv bij het downloaden niet de keuze krijgt tussen eentje van 32 of 64 bits? - het lijkt me raar (maar 'k ben nog rare dingen tegengekomen in de computerweld ) En dit verklaart waarom je Prog files (32) zo groot is, vermoed ik. Bij het installeren krijg je normaal de keuze om de schijf/partitie te kiezen (maar je moet dan meestal zèlf wel op zoek gaan en niet naar een automatische, maar naar een 'custom'-installatie gaan zoeken: dààr vind je normaal de mogelijkheid om je pad te gaan bepalen. Je kan tenslotte àl je progs op een niet-C-partitie laten installeren - alleen ga je dan mogelijk wel de nadelen hebben dat die trager gaan werken omdat ze op een niet-ssd staan. (daarom installeerde ik al mijn progs wèl op de C) Data op een andere partitie staan, speelt meestal niet zo'n rol. Dit laatste brengt me dan bij de vraag: je data van die progs: die laat je toch niet op je C zetten? Niks sorry : zonder vragen bestond een forum niet eens
 2. Tricky Worlds, Welcome on PCH Please: communicate in Dutch, or put your question on an English board ?
 3. App data zijn de gegevens die al je apps/programma's voor zichzelf opslaan - die map is bij mij ook zo groot) - die vormt geen probleem dus Voor de rest bij jou / bij mij: Windows 37 / 35 > kan je als normaal beschouwen dus - >Users: 27 / 20 : iets aan de grote kant, maar tot daar Sys vol Inf. : 9.6 / 8 >> ook OK maar nu: Program Files: bij mij slechts 12 Gig (2 voor Prog files + 10 voor Prog files (86) - bij jou: Program Files (32): 30 Gig + Progr files (86): 24.5 Gig Samen dus bijna 60 Gig - tegenover die 12 van mij. Nu val ik terug op je beginpost: Dàt kan natuurlijk die grote plaatsruimte gaan verklaren: als ik het zo lees heb je 5 van die grafische programma's in gebruik - en diè nemen natuurlijk behoorlijk wat plaats in. (Zelf ken ik er alleen maar ééntje van: de corel - en dan nog de oudere 15) - van de rest kan ik me niet uitspreken. euh.. heb je die allemaal nodig? (wellicht wel vermoed ik, maar 'k vraag het je toch maar) Je kan ook dit even doen: Start > typ: schijfopruiming - kies daar je C-station en in het volgende venster klik je links onderaan op systeembestanden opruimen. Kijk in het volgende venster vooral naar de rechterkant, naar de grootte van de mogelijk op te ruimen zaken en laat die eventueel opruimen. (heb je vragen: stel ze dan even) - kijk hier niet naar kleine dingen ('k zeg zo maar iets: onder de 1 Gig) want dat lost toch niets fundamenteels voor jou op. Ik vrees dat die schijfopruiming ook maar een 'schoonheidsopruiming' zal zijn, maar je weet maar nooit wàt je er te zien krijgt.
 4. ok, dan zou ik nu eens gaan kijken wààr je schijfruimte naar toe gaat. Hiervoor kan je dit progje eens downloaden en in gang zetten (het is freeware, niet betalend dus, en het is ook portable - dus je hoeft het niet te installeren) http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/ bovenaan die pagina zie je ook nog tabbladen die je verder kunnen helpen als je wat hulp kan gebruiken: video's en tips and tricks. (je hoeft dit allemaal niet door te nemen hoor) Met dat progje kan je gaan kijken welke mappen er zoveel plaats innemen op je C-schijf. Weet eens te zeggen wèlke ?
 5. ga eens op de rechterrand van het plaatje van schijfbeheer staan en sleep die rand eens naar rechts, dan komen ze wel in beeld
 6. bijna... kan je er ook de Status en vrije ruimte en % vrij bij tonen?
 7. ja, dit, maar ook dit van daarboven (voorbeeld:>>> )
 8. Die staat dus goed (op de D) - en 13 Gig is niet zo groot, dus zit het hem ergens anders. plaats eens een plaatje van je schijfbeheer van je C ?
 9. Hoi Cil, die schijf is voldoende groot voor je windows èn je progs (ter vergelijking: zelf heb ik dit schijfgebruik van mijn 😄 terwijl ik ook Corel 15, Wordperfect, Office 2013 en Adobe Acrobat X erop staan heb - je ziet: 'slechts' 83 Gig in gebruik - dus jouw 225-schijf is meer dan groot genoeg. Alleen heb ik Mijn Documenten nièt op die C-schijf staan en ik vermoed dat jij die wel op je C staan hebt. (hoe groot is die ongeveer?) Ik vermoed dat die Mijn Documenten veel plek gaat innemen - en die kan je rustig naar een partitie op je 2de schijf zetten MAAR ! ! : dit kan niet met copy paste, er is een aparte werkwijze voor.
 10. Daar kan ik niet op antwoorden omdat ik dus met een ander prog werk. (en zelfs daarmee heb ik het nog niet geprobeerd ) misschien is er iemand met ondervinding van Gimp ?
 11. Dat wilde ik ook nog vragen: wil je het freeware (zoals the Gimp - het best gekende) of betalend? Alleen betalend: die progs zijn niet goedkoop en om zo enkele (?) plaatjes te maken ligt het baten/kosten-saldo nogal in wanverhouding vrees ik. (Zelf werk ik met Photopaint van Corel en dat kost (graphics suit)nu rond de (ff gaan gluren) rond de 700€. De rest van die programma's zal wel in verhouding zijn natuurlijk. Er zijn goedkopere en gratis - maar de verschillen zullen hem wel ergens zitten. En... je bent begonnen met The Gimp - kan je daarmee niet aan de slag?
 12. Hallo Jason98, welkom op PCH ! enne... hoeveel jaar heb je er voor over om zo'n programma te leren zodat jij tot een resultaat komt waar je zelf tevreden over bent? (vertaald: leren werken met een photobewerker is alles behalve eenvoudig)
 13. Kijk, ik weet dus niet hoe het in de 7 gaat- en Dasle gaf daarstraks aan van al maar direct achter de cd.. een pad aan te geven, maar (nu spreek ik van de oude tijd): toen ging dat zo maar niet: je moest eerst in stappen naar de root van de c gaan, dan naar de (in jouw geval) D gaan en dan telkens, met stapjes, het nieuwe pad opbouwen. Misschien moet het in de 7 ook nog zo. typ dus eerst in: cd.. (niets meer dan dat) enter je valt dan op de c:\Windows dan terug cd.. en enter zo raak je aan de c:\ dan (ff nadenken, 'k denk dat het dàt is): gewoon d:\ typen en enteren dan achter de D:\ de mapnaam ingeven en weer enteren. (en dus niet het héle pad!) zo zou je dan toch, stapje per stapje, verder moeten raken. Probeer even? (maar ik merk in je bericht dat je naar je Server-map wil gaan - 'k betwijfel of de oude cmd die map wel gaat herkennen.. Nu, proberen maar
 14. zet eens twee puntjes achter cd > cd.. en enter dan nog eens
 15. Dasle is me voor nog iets om aan te denken daarbij: ik denk (maar 'k heb de 7 nooit gehad) dat de 7 maar map- en bestandsnamen toelaat tot 7 tekens. Als dit klopt, ga je niet - zoals in het laatste plaatje - vb afhaalmomenten.pdf zien staan, maar wel afhaal_1.pdf (of zo iets - 't is me al lang geleden - het is dus mogelijk dat die namen 'afgekort' zijn)
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...