Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Passer

Moderator
 • Aantal items

  6.853
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Over Passer

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win 10 NL

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

7.340 profielweergaven
 1. Graag gedaan Liha! en: https://www.startpagina.nl/v/computers-internet/hardware/vraag/478941/controleren-computer-ssd/
 2. OK, goed, 'k krijg er duidelijk zicht op. Terug naar je beginvraag: Feiten: je hebt twee verschillende schijven in je systeem: een kleine (ong 30 Gig) waar je Windows op staat en een grote (1000 Gig) waar o.a. je eigen dingen op staan. Je kan echter van een schijf géén ruimte toevoegen aan een andere schijf, dus die kleine C-schijf kan je niet vergroten. Je zit dus met een probleem dat je een te kleine schijf hebt. BTW: spreken we hier over een dekstop ? (of laptop?) Die 30 Gig is tegenwoordig dus echt wel klein om een systeem op te zetten (trouwens: je herstelpartities staan ook niet op de C - wat eigenlijk wel 'normaal' is - maar ook op die D. De oplossing zou zijn van een volledig nieuwe installatie te doen op die D en dan heb je voortaan plaats genoeg - die kan je dan nog eventueel in partities gaan opdelen. Alleen: mogelijk is je 30Gig-schijf een SSD en je 1 TB-schijf is wellicht een HDD - àls dat zou kloppen ga je wel belangrijk in snelheid verliezen door je systeem op je D te gaan zetten. Een alternatief: je koopt je een grotere SSD aan (Je hebt tegenwoordig 500 Gig SSD's voor een 60€ - en die zijn ruim genoeg voor je systeem (Windows + progs). (en dan zit je weer een tijd goed: je hebt een ruime C-schijf en je hele D kan je terug gaan gebruiken, want die herstelpartities komen dan eigenlijk vrij) Je hebt dus dingen om eens over na te gaan denken... ps: op je D staat nog wel een 173 Gig die voorlopig onbruikbaar is (niet toegewezen) - die ruimte kan je echter (achteraf) makkelijk aan je huidige D-partitie voegen: Ik ken je computerkennis ook niet, dus mogelijk praat ik Latijn als ik over ssd's en hdd's praat of over partities en schijven ? (dus: heb je vragen: stel ze dan maar)
 3. Ik bedoelde eigenlijk een plaatje van: met re muisknop klikken op de windowsknop (links onderaan de taakbalk) en daar dan kiezen voor Schijfbeheer. Plaatje maken: https://www.pc-helpforum.be/topic/59368-het-knipprogramma-gebruiken-om-een-printscreen-te-maken-in-windows-10/ PLaatje plaatsen: https://www.pc-helpforum.be/topic/63811-hoe-voeg-ik-een-bijlage-toe-aan-mijn-bericht/
 4. Plaats ook eens even een plaatje van je schijfbeheer van de C en D ?
 5. Misschien het makkelijkst (voor ons: moeten we niet van alles gaan uittypen ) : Youtube heeft er verschillende filmpjes over: https://www.youtube.com/results?search_query=easeus+partition+master+free
 6. ach, was het dàt? (Leuk verhuizen: alles staat overhoop, waar hebben we dit gestoken - en dat vinden we niet meer ... En zit je nog aan de 1803 ?? Dan zal wellicht een upgrade naar de 1903 de zaak wel verhelpen. (en je eigen progs raak je er niet mee kwijt) Heb je dan nooit een melding van de 1809 of de 1903 gekregen? Enfin, hoe dan ook: Lees even dit topic van Droske even door en voer methode 1 uit. (zelf schreef ik ooit ook een handleiding, deze zegt wat Droske ook vertelt, maar mogelijk is het nuttig ook deze eens door te nemen: Klik ) succes! (heb je nog vragen: stel ze maar hé?)
 7. Liha, welkom op PCH ! 'k verplaatste je vraag even naar het Software-onderdeel. Vertel de mensen eerst eens even over welk EaseUS-programme je het hebt? EaseUS heeft er namelijk meerdere.
 8. ok, mooi zo - ('k heb je bericht ondertussen verplaatst naar bestrijding malware) - 'k verwittig de mensen. even geduld tot een van hen op het forum komt?
 9. Maxke, Droske vertelde het je al: Nog meer jezelfde vraag stellen gaat je echt niet helpen hoor. Droske heeft je al verteld wanneer we met je probleem in zee willen gaan - gelieve je eraan te houden?
 10. Gaan we je (dochter) nog eens proberen te helpen: lees even dit topic na en plaats dan hier je logjes. (weet je sommige dingen niet, vraag dan maar even uitleg hé?) Als je logjes er staan, verwittigen we de ontleders ervan en die vertellen je wel wat te doen.
 11. dus die werkt ook weer, da's al gewonnen. Wat die Windows Module Installer betreft: ik denk dat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken want dat staat (net even gaan gluren) bij mij ook op handmatig en mijn updater doet het toch zoals het hoort. 't Zal dus in een andere richting te zoeken zijn. Even - voor we verder gaan - een vraag en een bedenking: vraag: je hebt toch de 1909-versie van Windows? Bedenking (maar daar doe je mee wat je wil): dat Windows update het niet doet, reken ik onder 'vage' fouten waar de oplossing in verschillende richtingen te zoeken is. (we probeerden er dus al enkele) 'k heb er dus nog wel wat in petto, maar met 'vage' fouten: die kan je soms sneller/makkelijker oplossen door windows opnieuw te gaan herinstalleren (met behoud van bestanden, ik bedoeld dus géén clean install) : dan is je systeem iets van een anderhalf uur bezig, waarvan je zelf het eerste uur nog van alles erop kan doen. Na dat uur vertelt hij je dat er opnieuw moet opgestart worden - je hebt de tijd om je dingen/programma's te beëindigen en laat hem dan opnieuw opstarten. Vanaf dan moet je hem een half uur missen, maar daarna staat hij er weer 'als nieuw' op. (dat 'uur' en 'half uur' is bij benadering - en een absolute zekerheid dat er problemen mee opgelost zijn, heb je nooit - maar de kans is wel groot) Wat vind je voor jou het best: zo'n 'herinstallatie' van je windows of ga je toch liever door met andere truuks (die het dus ook weer wel of niet kunnen oplossen - in beide gevallen heb je dus geen absolute zekerheid, maar wel euh... voldoende zekerheid)
 12. ok, neem je tijd maar, ' k zie wel wanneer je terug opdaagt. (en 'k heb nog wel een reeks 'middeltjes' moest dit niet werken - vroeg of laat werkt er altijd wel eens iets )
 13. De drie mensen met wie ik wat overlegd heb, zijn dus ook van die mening - de 1,5 Gig die je nog zou winnen tgo de 50 die je al hebt.. Verder voor de toekomst: - moest je systeem toch verder vollopen kom je maar terug met je vraag. (hou bv de 'groei' van je windows in de gaten: als die nièt fel vergroot, terwijl je gebruikte ruimte wèl sterk vergroot: dan is het tijd voor een nieuw topic) - bedenk ook dat jij je data niet alleen op één plaats zet (bv in die Cloud), maar minstens nog op één andere drager (externe schijf, DVD, stick,...) bewaart! Moest in bv de cloud iets fout gaan dan ben je niet alles kwijt. - al is die kans natuurlijk wel klein wat de cloud betreft. En ondertussen heb je ook weer bijgeleerd? Zo hebben wij dat ooit ook allemaal eens gedaan Graag met je meegedacht (ook in naam van de 'achtergronddenkers' )
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.