Passer

Moderator
 • Aantal items

  4.158
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Passer

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win 10 NL

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

2.260 profielweergaven
 1. (even herhalen): al een oudere printer? enne: 'doet niks': betekent.... start niet op / start wel op maar valt stil / start wel op maar ik krijg een foutmelding/ ... ??? (en: je speler doet het nog wel met andere cd's / dvd's?) (kan ook gewoon zijn omdat die dus niet meer met de 10 om kan gaan) euh.. waarover hebben we 't nu? over het overbrengen van je programmabestanden (van je canon), over iets dat je wil inscannen,... ?? ?
 2. Kan het zijn dat het al een 'ouwertje' is? Dan heb ik slecht nieuws: blijkbaar wordt die niet voor windows 10 ondersteund: kijk maar eens op deze pagina van Canon Je kan natuurlijk proberen met de drivers van windows 8 te gebruiken - mogelijk werkt hij (beperkt) - mogelijk ook niet. 'k Zou het gewoon proberen (herstelpunt aanmaken, printer installen, uittesten en in het geval het niet lukt het herstelpunt terugzetten) In principe kan je voor een programma ook werken met de compatibiliteitsmodus (en hem op de 8 instellen), maar ik vrees dat dit voor een printer niet gaat werken (maar 'k kan fout zijn) enne: normaal krijg je een cd bij een printer bij (waar de installatie op staat) - heb je die niet (meer)?
 3. Ja, dat bedoelde ik eigenlijk (klik maar eens op Hulpprogramma nu Downloaden - dan kom je bij het MTC terecht. Maar 'k zou nu even de TS terug willen horen want vooraleer met Minitool aan de slag te gaan, zou ik hem nog een linkje aan de hand willen doen (gebruik van Minitool namelijk) - want als TS er nu aan begint, komt hij met vragen te zitten vrees ik.
 4. Normaal zou windows daar zijn weg mee moeten weten - en ook nu terug de vraag: lukt het ook niet als je de tweede ssd ontkoppelt?
 5. Daar zit hij dan wel een boel mee over tijd - (vandaar mijn vraag) - èn hij staat nog de grote update van vorige week achter. Zou hij dan niet beter gewoon via media creation tool de laatste windows 10 binnenhalen en die installen met behoud van instellingen? (na het vergroten van die efi-partitie natuurlijk)
 6. (nu ik het antwoord van Porrelaar volledig doorneem, merk ik dat ik hier in herhaling val - maar de herhaling is de moeder van de wijsheid toch?) Efi-partitie te vergroten met MInitool partition Wizard (freeware) ('k merk juist dat Porrelaar dit ook al aan gaf) MAAR ! Gezien het om een systeemschijf gaat raad ik je aan van een kloon (backup) te maken van die schijf op een externe of op een usb (die groot genoeg is) Je kan het ook zonder riskeren - en meestal loopt het wel goed af - maar soms lukt het ook niet en dan kan je soms achteraf zelfs niet meer aan je C aan (laat staan je computer nog opstarten). En ook dit is meestal herstelbaar maar je moet er dan wel de nodige kennis voor hebben, dit is niet meer zo simpel.. Andere bedenkingen: a. je schijf is blijkbaar maar 110 Gig groot. Voor windows + programma's is dit voldoende, maar als je er dan nog veel eigen bestanden (en ik denk dan aan grote bestanden: audio en vooral video-films) op staan hebt, dan is ze eerder aan de kleine kant! Op mijn systeemschijf staat alleen windows en programma's en de gebruikte ruimte is daar al 80 Gig van. Als je dan windows wil gaan updaten, dan heeft die bovendien ook nog voldoende ruimte nodig om tijdelijke bestanden te plaatsen en dus vrees ik dat je nogal krap zit qua ruimte. b. wat me verwondert in je plaatje: er is sprake van "kan windows 10 niet INSTALLEREN" èn: "onderdelenversie updaten naar versie 1607" Wellicht moeilijke vraag voor je: had je dan de 1607 nog niet? Maar ook: je had toch al minstens windows 10-zelf al wel op je schijf? ('k wilde dit toch even nakijken)
 7. Wat is 'gereset' ? Traag ligt nogal eens aan het feit dat je systeem veel te verwerken heeft (kan bv zelfs liggen aan de updates van Windows - maar dat is dan maar tijdelijk) en dàt is geregeld te wijten aan malware. Lag kan ook liggen aan je videokaart die niet kan volgen, maar ook aan je schijf die het 'te warm' heeft, aan je processor, aan... 't is dus niet allemaal zo eenvoudig om het op het spoor te komen.
 8. Zie je dat je al stappen op de goede weg aan het zetten bent: twee uur later was je met het progje weg ! Dus MDP ziet de schijf helemaal NIET ? dus in dit scherm staat ze er gewoon niet bij ? (ik plukte het plaatje van het net - klik erop om te vergroten)
 9. zo zijn we allemaal begonnen... Je kan dit met HDtune (er is een freewareversie van) en met ChrystalDiskInfo (freeware)
 10. De edit van mijn vorig bericht gelezen? Enne: laat minitool partion wizard er eens op los?
 11. Hier schrijf je toch dat je hem vanuit je win 10 kon zien in schijfbeheer? en het gaat ook niet om een brakke schijf? edit: en dit werkt dus ook wellicht niet? https://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/12588/~/ssd-detected-in-bios-but-not-detected-by-os-installation
 12. wellicht overbodige vraag, maar 'k stel ze toch maar: is je ssd geformateerd, gezien ze in schijfbeheer wel gezien wordt?
 13. Kan ook zijn dat een bepaald bestand van je systeemherstel beschadigd was en dat dit door een nieuwe install terug goed kwam. Maar enfin: je bent eruit, en dat was de bedoeling
 14. Koppel je HDD eens los van je systeem - mogelijk helpt het?
 15. 'k vreesde er al voor - als je na het verwijderen van Norton al weer vastloopt, zou ik er uit besluiten dat het niets met Norton te maken heeft. (tussen (): heb je Java wel nodig? ikzelf verwijderde het - nadat ik ergens op een forum een bericht zoals dit van mij gelezen had - twee of drie jaar geleden en 'k heb sindsdien maar één keer de melding gekregen dat een programmaatje het nodig had. Maar gezien ik dat programmaatje niet echt nodig had, blijft Java (dat nogal wat lekken vertoonde) bij mijn van mijn systeem) Logisch dat je in die richting dacht natuurlijk. Heb jij je temps al eens nagekeken?