Passer

Moderator
 • Aantal items

  4.762
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Passer

 • Titel
  Moderator
 • Verjaardag 05-11-45

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win 10 NL

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

2.814 profielweergaven
 1. Mooi zo - ik verwittig even de ontleders (zelf ken ik er niks van ) - en van zodra er een op het forum komt, zal die je vertellen wat je te doen hebt.
 2. 'k kreeg net een tip van een ander crewlid: probeer dit even, mogelijk is er sprake van malware ? Indien je problemen met malware hebt, is het handig om meteen een logje met Farbar aan te maken en dit bij je bericht te voegen als bijlage. Hoe je dit doet, lees je hieronder: Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links Farbar Recovery Scan Tool 32 bit (x86) Farbar Recovery Scan Tool 64 bit (x64) Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren". Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt) & (Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 3. geloof ik gerust Porrelaar ! 'k ken je 'gezicht' niet , maar betwijfel toch je lidmaatschap - 'k weet niet of er zo'n club voor mussen bestaat... ?
 4. euh... ik zie geen letter F ? Alleen je externe, met de E... (die moet je dus eerst 'vrijmaken' om eraan te kunnen) Mogelijk is je F toegekend aan vb een stick of zo - merk je wel als je nog eens iets anders inplugt.
 5. Heb je een idee van waar de mails komen? Zo niet, dan zie ik maar twee mogelijkheden - ofwel ga je een tijd systematisch naar je webmail: telenet.be > aanmelden > webmail (tabbladje bovenaan) > klik rèchts op die berichten en kies telkens voor 'markeren als spam' - ofwel neem je gewoon een nieuw mailadres (en verwijder jij het oude < ook belangrijk voor je contacten, dan weten ze dat hun mails niet meer aankomen) Dergelijke mails komen niet altijd van de adressen die ze als afzender hebben, soms worden ze ook gewoon gemaskerd (verborgen en vervangen door een fake-afzendadres) Of is er iemand met betere ideeën die dit toevallig volgt? (ps: je docx heb ik ondertussen gezien en verwijderd omwille van je privacy)
 6. Zijn de mails steeds van dezelfde afzender? Zo ja: dan kan je naar je webmail gaan en daar de spaminstellingen aanpassen - geef maar een seintje als dit onbekend terrein voor je is
 7. Eind goed al goed dus? Mooi zo Porrelaar (en lig er voor de rest niet wakker van ) da's wel snel zeg - heb ik nog niet voorgehad. Systeembeveiliging: je weet het zelf: na (belangrijke) updates, upgrades van windows is dit steeds een probleem. En het voornaamste: systeemherstel en het updaten zijn van de baan - mooi zo! en graag met je meegedacht Porrelaar! (en misschien wordt jij - net als ik - ook wat meer voorstander van, van in 'ingewikkelde' gevallen gewoon een herstel van je windows uit te voeren ? ~ misschien kunnen we nog een club gaan stichten? )
 8. Ja natuurlijk. Maar goed: je wil je derde partitie de E geven. a. is die letter nu vrijgekomen (als je die externe uitgeplugd laat) > zo ja: dan kan je ze E gaan noemen b. (met uitgeplugde externe:) zo neen: de externe terug inpluggen en zoals Droske hierboven zei: De letter E vrijmaken door die externe een andere letter toe te kennen - makkelijkst voor de toekomst: kies een letter àchteraan het alfabet) en als de E vrijgekomen is kan je verder.
 9. Wat is verdwenen? de letter of de schijf? Primaire partitie:De primaire partitie is de partitie (aangeduid met een C) van waaruit de meeste mensen hun pc opstarten. (een 'opstartpartitie' dus) Logisch station: Logische stations zijn een soort subpartities van de uitgebreide partitie (heel simpel uitgelegd)
 10. Afgelopen jaar al tweemaal Porrelaar - de gegevens zijn eigen gegevens (het schijnbaar stilvallen op 30%,...) Mijn progs (Wordperfect, Corel, MS Office, AV, ... bleven wel degelijk behouden. ('k hou er ook niet van, van alles opnieuw naar mijn hand te moeten zetten ) In zekere zin is het eenvoudig: maak een kloon en voer het uit. Achteraf een kloon terugplaatsen is maar een half uurtje werk toch? (maar 't zal niet nodig zijn) niks van gemerkt hier... - verwar je niet met een clean install? (en omdat het zo simpel is, schreef ik dit: Nu, jij beslist voor jouw systeem hé !
 11. Ik heb een aparte partitie voor Teksten, Grafisch,Backups,... en voor het vervolg was dit bedoeld: (maar je spaart me dus werk uit)
 12. Achtergrond: als jij een programma aanklikt, gaat je computer naar een soort 'inhoudstafel' kijken wààr hij het programma kan vinden. VErplaats je een programma,dan kan het zijn (herhaal: kàn) dat je computer naar die inhoudstafel gaat kijken en nog op een oude 'pagina' terechtkomt en zegt: ik kan het programma niet starten want ik vind het niet. (hij zegt dat geleerder ) Daarom: a. je C moet je altijd je C laten (maar da's hier geen probleem) b. soms installeren mensen programma's op àndere partities dan de C. In dàt geval moet je dus opletten met het verplaatsen van programma's (als je dat doet met copy/past, zit je gegarandeerd in bovengenoemde problemen) maar, ik vermoed dat op je K gewoon 'losse' bestanden (teksten, plaatjes, films,...) staan - en in dàt geval is er geen probleem. Dus zou ik in schijfbeheer gewoon naar je K gaan en daar gewoon met 'stationsletter en paden wijzigen selecteren en zo je K terug de E-letter geven. Moest je die niet bij de opties vinden, vertel het dan maar.
 13. Maak dan voortaan dubbels (of trippels) van je belangrijke bestanden aan en doe dit op een àndere schijf zodat jij niet meer voor dit probleem komt te staan. Bedenk dat een schijf altijd stuk kan gaan en als je dan geen 'reserve' hebt waar alles ook nog eens opstaat, dan euh... heb je het moeten leren zoals iedereen het moeten leren heeft. (door schade en schande enz..)
 14. optie 4: 'k heb het ooit eens op een rijtje gezet - let vooral op de blauwe tekst: dààr heb je de keuze tussen een volledig nieuwe install of een install over je huidige windows heen Zorg voor een stick van 6 Gig of meer 1. Download de installatie van https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10 klik daar op : ‘hulpprogramma nu downloaden’ 2. Steek nu je stick in je systeem en laat de gedownloade exe uitvoeren 3. Dit vraagt even tijd - soms lijkt de installatie te blijven hangen op vb 30%? Geen nood: je systeem is data/gegevens aan het binnenhalen - geef het er maar de tijd voor. Dit kan wel 5/10 minuten duren, afhankelijk van je systeem en je internetverbinding(snelheid), maar daarna schiet het wel terug in gang. (bij twijfel: kijk naar het ledje van je computer: zolang dat blijft branden/flikkeren zit je goed. 4. Aanmaken van de stick klaar? Dan wordt in verkenner in de usb-stick geopend. 5. Nu kan je twee dingen doen: a. Als je in verkenner op die setup.exe (dubbel)klikt, gaat je systeem zich vernieuwen: Windows wordt dan hersteld (als je kiest voor ‘met behoud van instellingen’ of windows wordt volledig opnieuw geïnstalleerd (een zogenaamde clean install: je houdt nadien alleen je windows over - al de programma’s die je zelf installeerde (vb Word, Ccleaner,...) zijn weg en dien je opnieuw te installeren. b. Ofwel opstarten van je stick en dan gaat het proces vanzelf in gang gezet worden. (Hiertoe wijzig in je bios de opstartvolgorde zodat je aangeeft dat je systeem van die stick moet opstarten. (dit is echter voor elke bios ànders - Hoè je dit dient aan te geven moet je zelf gaan uitzoeken of ergens gaan vragen. Deze herinstallatie vraagt 2/3 u tijd en soms lijkt alles stil te vallen, maar geef je systeem er rustig de tijd voor - er moeten tenslotte geregeld grote (update)bestanden binnengehaald en geïnstalleerd worden ! Ook als je op het einde op je bureaublad komt, is het nog niet gedaan en is je systeem nog druk bezig. Wachten dus tot hij enkele minuten ‘stil’ valt... Belangrijk: werk je met een laptop: zorg voor een volle batterij en koppel voor alle zekerheid e voeding aan het net aan.