Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

l_maister

Lid
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. Hallo allemaal! Omdat het bijna kerstmis is wil ik mezelf een cadeautje doen, en mijn pc wat verder uitbouwen. Iets dat altijd wat afwezig is geweest, is een geluidskaart. De reden is dat ik nooit echt veel belang eraan heb gehecht, maar na aandringen van mijn neef heb ik wat onderzoek gedaan naar meningen en blijkbaar is het een zeer ondergewaardeerde component. Nu ben ik een echte noob op vlak van audio en heb wat raad nodig bij de aankoop van een geluidskaart, en een headset. Ik ben van plan om muziek te luisteren, te gamen, voicechat (skype, teamspeak en dergelijke) en om films te kijken. Het liefst zou ik graag met de headset ook 7.1 surround kunnen hebben, omdat ik deze gebruik om naar mijn films te kijken (mijn vriendin gamet veel, en stoort zich dan aan explosies doorheen teamspeak). Het belangrijkste dan nog: mijn budget. Ik zou graag maximum 150 euro besteden aan de combinatie: geluidskaart+headset. Ik heb een asus x87-PLUS moederbord (ik weet niet of jullie meer moeten weten). Zelf dacht ik aan een -Asus Xonar DS 7.1 -logitech G430 (toegegeven niet de beste, maar ik vind ze er wel esthetisch goed uitzien) Geef jullie optimale combinaties maar!
 2. Nee, ik heb eerst gewerkt met de SpinpointF3 als hoofdschijf, en later ben ik naar OCZ gegaan.
 3. De gevraagde link http://speccy.piriform.com/results/7WuySprjZa70nEvZQjyXEAJ [ATTACH]25666[/ATTACH] Ik denk dat het gevraagde bestand erbij zit. Wel even vermelden dat ik de pc nog niet zo lang geleden opnieuw heb geïnstalleerd. blue screen.txt
 4. Ik heb een aantal jaren geleden zelf een pc gebouwd. Aanvankelijk had ik hier geen problemen mee, maar na verloop van tijd is hij raar beginnen doen. Hij bleef regelmatig hangen, met daarna het befaamde blue-screen. Iets dat mij ten zeerste blijft irriteren is dat de pc in windows blijft werken op maar 1/3 van het RAM. Ook wilt hij geen beeldmateriaal meer afspelen tenzij de voorbeeldfilmpjes van windows. Het is geen probleem met mijn WINDOWS vermoed ik, want zelfs na volledig herinstalleren deden de problemen zich direct opnieuw voor. Dit zijn de onderdelen -GIGA-BYTE GA-X58A-UD3R -ANTEC Earthwatts -MUSHKIN Silverline (6144 mb, 1600mhz) -GIGA-BYTE RADEON HD5770 -INTEL CORE i7 930 -SAMSUNG Spinpoint F3 (1000gb) -LITEON iHOS104 -DIGITUS Ethernet lan card (pci, 10/100/1000 Mbps) -OCZ Vertex 3 (60gb) En ik heb legale windows7 Home Premium Ik hoop dat iemand mij kan helpen, want ik durf niet te werken op mijn pc uit angst dat ik gegevens zou verliezen.
 5. Ik heb het als administrator uitgevoerd, en geen effect (je bent niet de eerste die denkt dat ik dat ben vergeten). Ik heb gewoon een netwerkkaartje online besteld, dat lijkt me de makkelijkste oplossing.
 6. Zie mijn eerste bericht: ik heb alle drivers (zowel moederbord als LAN) meermaals ge-update, het werkt niet.
 7. Ik heb wel degelijk bekabeld netwerk nodig, omdat mijn pc doorheen het jaar op mijn kot staat (ben een student in Leuven), en ik kan dus moeilijk even een draadloze modem of iets dergelijks zetten. Ik heb het probleem niet fatsoenlijk uitgelegd, maar het moederbord vindt de kabel niet, omdat hij ook de onboard netwerk-kaart niet terugvindt. En een andere kabel insteken werkt niet (had het probleem zowel op kot als thuis). Ik heb in het BIOS alle mogelijke opties bekeken (dus ook de hier voorgestelde), en kreeg geen enkele verandering.
 8. Ik heb vorig jaar zelf een pc gebouwd (moederbord Gigabyte- GA-X58-UD3R) en het er als besturingssysteem Windows7 op gezet. Toen ik op het internet wou gaf de pc echter aan dat ofwel de internetkabel niet instak, of de correcte driver niet was geïnstalleerd. Ik heb de driver opnieuw geïnstalleerd, en kreeg gewoon dezelfde melding. Wanneer ik de pc volledig uitzette (dus de voeding ook) en zo'n 5 minuten wachtte, dan bleek hij plots wel weer de internetkabel terug te vinden. Zo'n maand geleden werkte dit plots ook niet meer... Ik dacht dat het misschien aan het besturingssysteem lag (een fout tijdens de installatie of zo) en heb toen een multiboot gemaakt, en nu gaf het moederbord zelfs niet meer aan dat er een internetkabel in stak (het lampje brandde niet meer). Ik weet ook heel zeker dat het niet aan mijn internet ligt, want de pc heeft al aan meerdere modems gehangen. Omdat ik niet van plan ben het moederbord uit mijn pc te halen, dacht ik misschien gewoon een netwerkkaartje te kopen, maar ik kan (of ik zoek gewoon niet goed genoeg) geen enkel kaartje vinden dat compatibel is met windows7. Wie kan er mij uit mijn lijden verlossen?
 9. Ik wil de computer voor eigenlijk alles gebruiken, werken, gamen,... Maar ook als "tv" (daarom dus die blue-ray speler). Die bepaalde i7 kan ik ook verklaren, ik wil wat toekomstgerichter zijn, dus ik wil niet dat ik over een jaar of 3 zowel moederbord als processor moet vervangen omdat ik niet meer meekan. Alvast bedankt voor de raad over het scherm en GPU:-) Ps: ik ging de 1TB versie nemen, maar was ik vergeten te vermelden:pcguru:
 10. Ne goeiemorge allemaal:ciao: Ik ga weer eens een nieuwe, zelf-samengestelde, pc kopen (en een scherm). Nu zou ik aan de forumgebruikers hier eens willen vragen wat je ervan vind. Eventueel suggesties naar betere (en natuurlijk geen veel duurdere onderdelen:pcguru:) onderdelen zijn ook altijd welkom. Dus laat jezelf maar eens gaan. En voor de mensen die het zich afvragen: ik heb geen links naar mijn hardwarewinkel gezet, want dan zit ik weer langs alle kanten commentaar daarop te krijgen. Moederbord: Giga-byte GA-X58A-UD3R Behuizing: dit misschien voor jullie wel interessant, ik wil een van deze 2 kasten kopen, maar ik kan niet kiezen (en een stemming tussen vrienden leverde een ex-eqau fzoiet op:viking:) Antec Six Hundred of Antec Nine Hundred Voeding: Antec Earthwatts (650 watt, atx) Geheugen: OCZ Gold (6144 mb, 1600 mhz, CL8, 1.65 v, non-ecc, unbuffered, kit van 3) Grafische kaart: Giga-byte RADEON HD5770 Processor: Intel CORE i7 920 HDD: Samsung Spinpoint F3 Optische drive: Liteon iHOS104 CPU-koeling: Corsair H50 scherm: Acer H243HBbmid besturingssysteem: windows7 home premium Ik denk:stupid: dat ik alles heb, dus laat maar komen
 11. haha, ik zou wel willen zeggen waar die ik die vond, maar dan kan ik er straks zelf geen meer kopen (ze zijn daar zo goedkoop omdat gewoon niemand er ooit koeling koopt om zelf te installeren)
 12. Ik zou dus dit soort koeling willen gebruiken om licht over te klokken (iets vanaf 3.5 ghz), en dan toch nog de processor "gezond" te houden. Mijn budget is op het moment... zo laag mogelijk, maar er is geen echt maximum. Oh ja, en die corsair H50 hebben ze in mijn plaatselijke pc-winkel voor 30 euro (gwn ff tussendoor).
 13. Ik wil binnenkort een waterkoeling installeren op mijn cpu, en vroeg me af 1.wat je allemaal nodig hebt 2.hoeveel het zou kosten Ik wil wel even duidelijk zeggen dat het enkel voor mijn cpu moet, gpu misschien wel later, maar dus niet nu al. Ik heb een Intel i7 920 (dus 1366 socket), en een voeding van 650Watt. al bij voorbaat ne merci:santaclaus:
 14. Da ge die zult moete pakke, want gij koopt nooit online, en de muis die iedereen aanraadt vinde nie bij den autosoft fzo vr onder de 50 euro (khem da uit verveling nagekeke ), en ge weet dat em bij mij al een paar ferme valle heeft overleeft Als ge u principes aan de kant kunt zette, en ge wilt online kope, koopt die dan die ze u aanrade
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...