Ga naar inhoud

l_maister

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door l_maister

  1. Hallo allemaal! Omdat het bijna kerstmis is wil ik mezelf een cadeautje doen, en mijn pc wat verder uitbouwen. Iets dat altijd wat afwezig is geweest, is een geluidskaart. De reden is dat ik nooit echt veel belang eraan heb gehecht, maar na aandringen van mijn neef heb ik wat onderzoek gedaan naar meningen en blijkbaar is het een zeer ondergewaardeerde component. Nu ben ik een echte noob op vlak van audio en heb wat raad nodig bij de aankoop van een geluidskaart, en een headset. Ik ben van plan om muziek te luisteren, te gamen, voicechat (skype, teamspeak en dergelijke) en om films te kijken. Het liefst zou ik graag met de headset ook 7.1 surround kunnen hebben, omdat ik deze gebruik om naar mijn films te kijken (mijn vriendin gamet veel, en stoort zich dan aan explosies doorheen teamspeak). Het belangrijkste dan nog: mijn budget. Ik zou graag maximum 150 euro besteden aan de combinatie: geluidskaart+headset. Ik heb een asus x87-PLUS moederbord (ik weet niet of jullie meer moeten weten). Zelf dacht ik aan een -Asus Xonar DS 7.1 -logitech G430 (toegegeven niet de beste, maar ik vind ze er wel esthetisch goed uitzien) Geef jullie optimale combinaties maar!
  2. Nee, ik heb eerst gewerkt met de SpinpointF3 als hoofdschijf, en later ben ik naar OCZ gegaan.
  3. De gevraagde link http://speccy.piriform.com/results/7WuySprjZa70nEvZQjyXEAJ [ATTACH]25666[/ATTACH] Ik denk dat het gevraagde bestand erbij zit. Wel even vermelden dat ik de pc nog niet zo lang geleden opnieuw heb geïnstalleerd. blue screen.txt
  4. Ik heb een aantal jaren geleden zelf een pc gebouwd. Aanvankelijk had ik hier geen problemen mee, maar na verloop van tijd is hij raar beginnen doen. Hij bleef regelmatig hangen, met daarna het befaamde blue-screen. Iets dat mij ten zeerste blijft irriteren is dat de pc in windows blijft werken op maar 1/3 van het RAM. Ook wilt hij geen beeldmateriaal meer afspelen tenzij de voorbeeldfilmpjes van windows. Het is geen probleem met mijn WINDOWS vermoed ik, want zelfs na volledig herinstalleren deden de problemen zich direct opnieuw voor. Dit zijn de onderdelen -GIGA-BYTE GA-X58A-UD3R -ANTEC Earthwatts -MUSHKIN Silverline (6144 mb, 1600mhz) -GIGA-BYTE RADEON HD5770 -INTEL CORE i7 930 -SAMSUNG Spinpoint F3 (1000gb) -LITEON iHOS104 -DIGITUS Ethernet lan card (pci, 10/100/1000 Mbps) -OCZ Vertex 3 (60gb) En ik heb legale windows7 Home Premium Ik hoop dat iemand mij kan helpen, want ik durf niet te werken op mijn pc uit angst dat ik gegevens zou verliezen.
  5. Ik heb het als administrator uitgevoerd, en geen effect (je bent niet de eerste die denkt dat ik dat ben vergeten). Ik heb gewoon een netwerkkaartje online besteld, dat lijkt me de makkelijkste oplossing.
  6. Zie mijn eerste bericht: ik heb alle drivers (zowel moederbord als LAN) meermaals ge-update, het werkt niet.
  7. Ik heb wel degelijk bekabeld netwerk nodig, omdat mijn pc doorheen het jaar op mijn kot staat (ben een student in Leuven), en ik kan dus moeilijk even een draadloze modem of iets dergelijks zetten. Ik heb het probleem niet fatsoenlijk uitgelegd, maar het moederbord vindt de kabel niet, omdat hij ook de onboard netwerk-kaart niet terugvindt. En een andere kabel insteken werkt niet (had het probleem zowel op kot als thuis). Ik heb in het BIOS alle mogelijke opties bekeken (dus ook de hier voorgestelde), en kreeg geen enkele verandering.
  8. Ik heb vorig jaar zelf een pc gebouwd (moederbord Gigabyte- GA-X58-UD3R) en het er als besturingssysteem Windows7 op gezet. Toen ik op het internet wou gaf de pc echter aan dat ofwel de internetkabel niet instak, of de correcte driver niet was geïnstalleerd. Ik heb de driver opnieuw geïnstalleerd, en kreeg gewoon dezelfde melding. Wanneer ik de pc volledig uitzette (dus de voeding ook) en zo'n 5 minuten wachtte, dan bleek hij plots wel weer de internetkabel terug te vinden. Zo'n maand geleden werkte dit plots ook niet meer... Ik dacht dat het misschien aan het besturingssysteem lag (een fout tijdens de installatie of zo) en heb toen een multiboot gemaakt, en nu gaf het moederbord zelfs niet meer aan dat er een internetkabel in stak (het lampje brandde niet meer). Ik weet ook heel zeker dat het niet aan mijn internet ligt, want de pc heeft al aan meerdere modems gehangen. Omdat ik niet van plan ben het moederbord uit mijn pc te halen, dacht ik misschien gewoon een netwerkkaartje te kopen, maar ik kan (of ik zoek gewoon niet goed genoeg) geen enkel kaartje vinden dat compatibel is met windows7. Wie kan er mij uit mijn lijden verlossen?
  9. Ik wil de computer voor eigenlijk alles gebruiken, werken, gamen,... Maar ook als "tv" (daarom dus die blue-ray speler). Die bepaalde i7 kan ik ook verklaren, ik wil wat toekomstgerichter zijn, dus ik wil niet dat ik over een jaar of 3 zowel moederbord als processor moet vervangen omdat ik niet meer meekan. Alvast bedankt voor de raad over het scherm en GPU:-) Ps: ik ging de 1TB versie nemen, maar was ik vergeten te vermelden:pcguru:
  10. Ne goeiemorge allemaal:ciao: Ik ga weer eens een nieuwe, zelf-samengestelde, pc kopen (en een scherm). Nu zou ik aan de forumgebruikers hier eens willen vragen wat je ervan vind. Eventueel suggesties naar betere (en natuurlijk geen veel duurdere onderdelen:pcguru:) onderdelen zijn ook altijd welkom. Dus laat jezelf maar eens gaan. En voor de mensen die het zich afvragen: ik heb geen links naar mijn hardwarewinkel gezet, want dan zit ik weer langs alle kanten commentaar daarop te krijgen. Moederbord: Giga-byte GA-X58A-UD3R Behuizing: dit misschien voor jullie wel interessant, ik wil een van deze 2 kasten kopen, maar ik kan niet kiezen (en een stemming tussen vrienden leverde een ex-eqau fzoiet op:viking:) Antec Six Hundred of Antec Nine Hundred Voeding: Antec Earthwatts (650 watt, atx) Geheugen: OCZ Gold (6144 mb, 1600 mhz, CL8, 1.65 v, non-ecc, unbuffered, kit van 3) Grafische kaart: Giga-byte RADEON HD5770 Processor: Intel CORE i7 920 HDD: Samsung Spinpoint F3 Optische drive: Liteon iHOS104 CPU-koeling: Corsair H50 scherm: Acer H243HBbmid besturingssysteem: windows7 home premium Ik denk:stupid: dat ik alles heb, dus laat maar komen
  11. haha, ik zou wel willen zeggen waar die ik die vond, maar dan kan ik er straks zelf geen meer kopen (ze zijn daar zo goedkoop omdat gewoon niemand er ooit koeling koopt om zelf te installeren)
  12. Ik zou dus dit soort koeling willen gebruiken om licht over te klokken (iets vanaf 3.5 ghz), en dan toch nog de processor "gezond" te houden. Mijn budget is op het moment... zo laag mogelijk, maar er is geen echt maximum. Oh ja, en die corsair H50 hebben ze in mijn plaatselijke pc-winkel voor 30 euro (gwn ff tussendoor).
  13. Ik wil binnenkort een waterkoeling installeren op mijn cpu, en vroeg me af 1.wat je allemaal nodig hebt 2.hoeveel het zou kosten Ik wil wel even duidelijk zeggen dat het enkel voor mijn cpu moet, gpu misschien wel later, maar dus niet nu al. Ik heb een Intel i7 920 (dus 1366 socket), en een voeding van 650Watt. al bij voorbaat ne merci:santaclaus:
  14. Da ge die zult moete pakke, want gij koopt nooit online, en de muis die iedereen aanraadt vinde nie bij den autosoft fzo vr onder de 50 euro (khem da uit verveling nagekeke ), en ge weet dat em bij mij al een paar ferme valle heeft overleeft Als ge u principes aan de kant kunt zette, en ge wilt online kope, koopt die dan die ze u aanrade
  15. Ik weet niet goed waar ik dit soort vragen moet zetten, maar heeft er toevallig al aankopen gedaan/goede ervaringen met de website van edupartner (daarmee bedoel ik dus bij aankopen)?
  16. Ik ben in de eerste plaats van plan om er gewoon mee te werken (vaak verschillende uren non-stop en met verschillende programma's tegelijk). Daarnaast wil ik er ook wat mee gamen, maar dat is niet de hoofdprioriteit. Daarnaast is het wel de bedoeling dat de pc nog een hele lange tijd meegaat, maar ik ben wel van plan om regelmatig onderdelen te vervangen wanneer dat nodig is. Mijn budget bedraagt maximum 1000 euro. Ik koop gewoon het liefste bij die webshop aangezien dat enkele Nederlandse webshops me al zuur zijn opgebroken.
  17. Ik heb me nu al een tijdje bezig gehouden met het samenstellen van een pc, maar nu moet ik eerst iets weten voor ik de onderdelen aanschaf. Mijn eerst vraag is of mijn gekozen voeding en behuizing goed samengaan met de gekozen onderdelen. Onderdelen zijn moederbord geheugen (1 set van 3) grafische kaart (ga ik waarschijnlijk wel nog veranderen in een Radeon) processor harde schijf (hier 2 van) dan als behuizing dit, en dan als voeding deze. Nu ga ik wel (natuurlijk) achteraf nog een cd-rom lezer kopen, maar die haal ik bij de plaatselijke pc-winkel. Nu zou de voeding wel sterk genoeg moeten zijn om dit allemaal te kunnen dragen, en achteraf ook nog een waterkoeling voor de cpu, en eventueel nog een extra fan. Is deze voeding dus geschikt, of moet ik het zwaarder zoeken? Mijn tweede vraag is gewoon: wat vinden jullie van de configuratie?
  18. ok, zal ik doen, en bedankt voor je hulp:-)
  19. Even snel hulp nodig: werkt dit moederbord met deze grafische kaart (de ene site zegt van wel, de andere van niet) Asus P6T SE (X58, pci-e 2.0, raid) XfX GeForce GTX 260 (576 mhz, 1024 mb, DDR3, 1998 mhz, 448 bit, 10, fan) help me:bawling:
  20. Ik heb mij eens bezig gehouden met het samenstellen van een pc. Dit zijn de onderdelen: moederbord: All-in solutions Power4Pc - Asus P6T SE Mainboard (90-MIB870-G0EAY00Z) behuizing+voeding+ 1koeler:All-in solutions Power4Pc - Antec Sonata III Case (0761345-08142-9) geheugen (hiervan wil ik er 2 van kopen): All-in solutions Power4Pc - G.Skill 2gb ddr3 1066 3GBNQ CL7.0 memory (kit) (F3-8500CL7D-2GBNQ) grafische kaart: All-in solutions Power4Pc - XfX Nvidia GeForce GTX 260 grafische kaart (GX-260X-ADJL) processor: All-in solutions Power4Pc - Intel CORE i7 920 (BX80601920) geluidskaart: All-in solutions Power4Pc - Creative Labs X-Fi Xtreme Audio (PCI-E, Bulk) (30SB082000000) harde schijf (hier wil ik er ook 2 van kopen): All-in solutions Power4Pc - Western Digital Caviar Green 500gb (WD5000AADS) CD/DVD: deze ga ik later aankopen in de plaatselijke pc-winkel Mijn vraag is nu -werkt het? -werkt het naar behoren? -zijn er eventueel goedkopere producten, met even goede of betere prestaties? Ik wil de pc voor vanalles gebruiken (werken, gamen,...), en wil het nog een vrij lange tijd laten meegaan(daarom ook iets-modernere onderdelen). Daarmee bedoel ik dat ik hem wel af en toe wil uitbrijden of aanpassen met andere onderdelen, maar niet hem moeten wegsmijten na x-jaar. Mijn budget ligt rond de 800 euro. Ik weet dat de onderdelen samen nu bijna 1000 euro kosten, maar ik ga hem pas beginnen bouwen in Januari wanneer het solden zijn. Op die manier kan ik dezelfde onderdelen kopen in de plaatselijke pc-winkel aan een lagere prijs (en ik verwacht dat de prijs nog zal dalen van een paar onderdelen).
  21. dat is makkelijk, ik heb geen budget:D ik wil gewoon een pc samenstellen, die niet te duur is, en waar ik toch alles mee kan doen (ik ben casual pc-gamer, maar ik werk er ook aan:pcguru:) maar als je er een samenstelt, wil je er dan zeker de voorgaande onderdelen erin verwerken:-)?
  22. ik was van plan om achteraf nog een grafische kaart te kopen, en te beginnen met een on-board processor bij het moederbord, maar moet ik dan al op voorhand weten welke ik erbij ga doen fzo?:s
  23. heel erg bedankt al:-), maar nu zoek ik wel nog steeds een moederbord....
  24. ik ben onlangs begonnen met het samenstellen van een pc, toen ik ermee klaar was wou ik eens op het forum zien of de site alternate ok was om onderdelen te bestellen. Nu las ik hier vrij veel negatieve kritiek, dus zoek ik nu wat hulp om +/- dezelfde onderdelen te vinden op azerty aangezien ik zelf niet echt weet welke onderdelen compatibel enzo. Hier even de links naar de onderdelen op alternate moederbord, processor en geheugen (een kit omdat ik dan zeker was van compatibiliteit): ALTERNATE. Hardware - Software - Entertainment processorkoeler: ALTERNATE. Hardware - Software - Entertainment harde schijf: ALTERNATE. Hardware - Software - Entertainment koeler: ALTERNATE. Hardware - Software - Entertainment dit waren de onderdelen die ik via alternate wou kopen (en ja ik heb nog andere onderdelen zoals voeding, maar die heb ik al in huis) help me plzz:bawling:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.