Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

japiejoo

Lid
 • Aantal items

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over japiejoo

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

109 profielweergaven
 1. prima, genoeg reacties per email inmiddels.
 2. zelfde bericht geplaatst op onderstaande sites https://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/954125-voorwaardelijke-opmaak-op-datum-en-tijd?p=6238935#post6238935 https://www.pc-helpforum.be/topic/74704-voorwaardelijke-opmaak-op-datum-en-tijd/ https://excelexperts.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=366 https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/62496446#62496446 https://groups.google.com/forum/#!forum/microsoft.public.nl.office.excel
 3. Goedendag allen, Ik ben al een tijdje bezig om bepaalde data die ik uit een database haal om die automatisch te verwerken tot een grafiek. Dit werkt inmiddels maar nog niet foutloos. Zie bijlage. De bijlage heeft 4 tabbladen. Tabblad 1 is macro uitvoer, dat is zoals ik het nu heb. Tabblad 2 is juiste uitvoer, dat is zoals ik het wil hebben. tabblad 3 zijn de voorwaarden voor de kleuren. Tabblad 4 zijn de originele waarden om eventueel weer in tabblad 1 te laden mocht je ze verliezen tijdens testen. Op Tabblad 1 zie je 2 macrotoetsen, 1 om de kleuren in te vullen en 1 om alles weer schoon te poetsen. Na de kleurbepaling moeten de aantal dezelfde kleuren opgeteld worden en vermeld worden in Kolom F. De data zijn maar voorbeelden en kan elke dag van het jaar zijn. ook zie je in het tabblad 1 dat de uitvoer op regel 5 en 6 fout zijn. Regel 5 en 6 hadden wit moeten zijn omdat dat niet de dag opvolgend is op regel 1 t/m 4. er zijn dus steeds dagen opvolgend met een vaste tijdsuitvoer. Bijvoorbeeld: maandag 3 februari 2020 21:00 23:59 kleur 1 dinsdag 4 februari 2020 0:00 7:00 kleur 1 Ik heb het maar even kleur 1 genoemd want de kleur is niet belangrijk. ook zie je in het tabblad voorwaarden dat er dat er een zelfde kleur is voor verschillende dagen maandag maandag 3 februari 2020 21:00 23:59 rood dinsdag dinsdag 4 februari 2020 0:00 7:00 rood woensdag woensdag 5 februari 2020 21:00 23:59 rood donderdag donderdag 6 februari 2020 0:00 7:00 rood Nogmaals de kleur doet niet ter zake. De macro "Kleur" op tabblad 1 heeft iemand ooit voor mij gemaakt maar die kan ik nog steeds niet voor mezelf verklaren. Is voor mij een lastige. Wie zou me op weg kunnen/willen helpen. Ik weet even niet waar ik hier de bijlage kan uploaden. Hier een link om te downloaden: https://www.transfernow.net/ddl/Excel_bestand gr hans test.xlsm
 4. Jazeker Emiel, en het moet nog meer worden. Het bestaat eigenlijk uit een heenweg en een terugweg Kan ik je een email sturen?
 5. dit heb ik er nu van gemaakt maar bij de laatste tekst moet ook het vierkant komen tekening.xlsm
 6. Hoi Emiel, Dit gaat de goede kant op. Ik heb me inmiddels ingeschreven voor vba in excel voor beginners. Daarna zeker de cursus voor gevorderden ook doen, Kun je me ook mailen wat elke regel doet zodat ik er zelf mee kan spelen? ik wil bijvoorbeeld de eerste tekst op A1 op D5 hebben. In sommige gevallen zoals het nu staat. Ook wil ik het verder uitbreiden om het vierkant wat nu getekend wordt afhankelijk van de tekst te laten zijn. Soms moet het een driehoek zijn en soms weer wat anders. Ik heb er plannen mee. Thx voor al je moeite.
 7. Is het ook verticaal mogelijk en meer dynamisch? dus afhankelijk van hoeveel rijen en kolommen? In het voorbeeld had ik er maar 3 maar soms zijn het er ook 20 of meer.
 8. Kijk emiel, grote klasse. Dat bedoel ik. Nooit direct roepen dat het niet kan. Ik ga er naar kijken, Thanks
 9. Snap ik maar met VBA of een macro moet dat toch mogelijk zijn?
 10. Allen, Is het mogelijk om aam de hand van een lijst met tekst een tekening te maken. Ik heb bijvoorbeeld onderstaande tabellen. (OUT2) 3(A3) 9(OUT) 9(IN) 3(D3) 2(IN2) Dit moet resulteren in iS DIT TE MAKEN? gr hans
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...