Ga naar inhoud

Emile51

Lid
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Emile51

  1. Beste @dotchiejack: voor mij is het antwoord van @Passer niet off-topic hoor. Toch bedankt voor je suggestie wb. de harde schijf, dit blijkt een NVMe SSD te zijn, ik zoek nu wel naar een adapter hiervoor. Dat is wel een ander onderwerp, dus dit topic mag afgesloten worden. Dank aan de helpers hier.
  2. De computerwinkel laat ons weten dat het moederbord defect is, voor de vervanging moeten we rekenen op zo'n 250 à 300 €. En dat voor een laptop van 3 jaar oud, kostte wel niet te veel (499 € toen).
  3. Ja hoor @kape, ik laat zeker nog iets weten.
  4. Dank u wel iedereen voor de support. Helaas is de laptop in kwestie ondertussen overleden; start helemaal niet meer op, geen lampjes, aan/uit knop doet niets meer, laptop binnengegeven bij de leverancier.
  5. @Calvus, wil mij graag verder geleiden aub? Dank u wel.
  6. @Passer ik ondervind wat moeilijkheden met Farbar, met jouw toestemming sla ik dit even over, en ter info Eset Online scanner had ik al voordien uitgevoerd en vindt geen malware. @Calvus de %temp% file verwijderen, dan schijfopruiming, en nadien de schijf optimaliseren helpt mij al een stuk vooruit, de laptop start inderdaad al sneller op, maar is nog niet de "jonge hengst" van vroeger. Bedankt alleszins!🙂 @Eddy X bedankt voor je antwoord, alhoewel het mij wel wat grof lijkt, een veteraan vertellen dat hij nog van het stenen tijdperk is: dat is er toch wel wat over.
  7. Beste forumleden, Mijn echtgenote haar laptop begint serieus te vertragen, alhoewel die nog maar 3 jaar oud is en eigenlijk geen speciale programma's gebruikt. Op dit forum vind ik enkele opties om hieraan te verhelpen (van cklarkie en droske) maar die schijnen al enkele jaren oud te zijn. Bestaat er hier al een recentelijke handleiding op PCH hiervoor? Die kon ik niet vinden, alle suggesties welkom. Liefst voor een middelmatige gebruiker, als voormalig IT'er ken ik hier wel iets van maar ben wel niet meer van de jongste. Met dank, Emile51.
  8. Niet te bescheiden poelie! Je kan dit zeker zelf doen. Je beschikt over de nodige hardware (2 routers). En als je wil begeleiden de helpers hier je stap voor stap, je kent blijkbaar iets van IT dus zo moeilijk zal dat niet zijn. UIteraard beslis je zelf hé, maar ik denk dat (met een beetje hulp hier) dit probleem zelf oplossen je een persoonlijke voldoening zal geven - en je kennis wat betreft netwerken zal uitbreiden. Zo ben ik ook begonnen... enkele jaren geleden. Als ik een aanzet mag geven : beschrijf je netwerk eens grondig : wat is wat met elkaar verbonden? Router 1 met router 2 Hoe? WiFi of LAN to LAN? Is de 2e router ingesteld als Access Point of Repeater? Op welke router zijn je powerline adapters aangesloten?
  9. Dat is klaar en duidelijk! Bedankt @Calvus voor deze efficiënte bijdrage.
  10. Mijn dank! Mag gesloten worden.
  11. @passer : goede suggestie, die mij aangezet heeft verder na te gaan in hoeverre SATA-power management via het BIOS verder kan geregeld worden. HP vermeldt zo bv. : SATA Power Management enables or disables SATA bus and/or device power management. Ik houd je op de hoogte. @droske : bedankt maar een extra externe behuizing aanbrengen, en dan nog een "trage" usb 3.0 (in vergelijking met mijn SATA drives via de interne bus) lijkt mij minder aangewezen.
  12. Nogmaals bedankt Passer, ik houd zeker rekening met je opmerking wb. overgang van v13 naar v14. - rescuestick aangemaakt; - gezien het klonen van SSD 1 naar SSD 2 ongeveer 15 min. in beslag neemt, en vice-versa, zal ik dit geregeld eens doen; vanaf er een zou crashen kan de andere automatisch booten. veel data-verlies kan dit eigenlijk niet opleveren gezien veel van mij data "in the cloud" opgeslagen wordt. - voordeel van de kloon is dat een full-backup op mijn NAS (via het netwerk) veel langer duurt dan een kloon op dezelfde pc. - en dat beide SSD's tegelijkertijd zouden crashen zou zeer uitzonderlijk zijn? ik geloof zeker in redundancy. Ook aan u een mooie kerstavond toegewenst. Mvg, Emile.
  13. Volledig akkoord! De tweede optie is inderdaad minder omslachtig, bedankt voor je advies.
  14. Bedoel je dit verschil? https://kb.easeus.com/todo-backup/10005.html
  15. Nee, toch niet, ik ben in het menu " Disk Partition/Clone" gegaan?.
  16. Sorry, iets te vlug gesproken, Easeus biedt wel degelijk aan om dit .iso bestand ook op te slaan op een USB-stickje. Heb dit juist gedaan, werkt ook OK!
  17. Bedankt Passer! Easeus Backup and Restore werkt perfect. Een probleempje dat ik ondervond : beide SSD schijven zijn Samsung 500 Gb, dus het was (voor mij althans) niet zo evident om uit te vinden van welke schijf naar welke schijf er moest gekloond worden. Zoals je vermeldde kan dit programma ook een WinPE bootmedium aanmaken, maar het slaat dit op als een .iso op de SSD zelf, dus niet echt een rescue disc/stick?. Of ik zou die .iso bootable moeten maken via Rufus of dergelijke?
  18. Bedankt voor je reactie @passer. De bedoeling van het clonen is op mijn pc geregeld een exacte kopie te hebben van mijn werkend OS ingeval deze SSD zou crashen, en dan opnieuw te kunnen booten op de 2e SSD schijf, met behoud van alle originele data. Zo bv. SID (dat onze vriend Windows niet denkt dat het hier een ander systeem betreft; alle programma's terug werken ( en niet zeggen : you do not have a licence, reverting to demo-status enz.) Als hiervoor bit-per-bit cloning niet nodig is, des te beter - ik ben hier helaas geen kenner in.
  19. Enige tijd geleden heb ik mijn SSD gekloond naar een 2e SSD, dat was een Samsung en de fabrikant leverde er een cloning programma bij. Werkte perfect. Nu ik de 2e SSD opnieuw wil klonen naar de eerste werkt het programma niet meer, blijkbaar kan dit maar eenmalig gebruikt worden. Iemand ervaring met een (liefst gratis) cloning programma, (à la Samsung, dat kloont bit-per-bit, met inbegrip dus van MBR ) ? Met dank.
  20. @droske @p38cyq : bedankt voor jullie input, een en ander heeft gewerkt! Dikke merci hiervoor. Ik heb de methode van p38cyq gebruikt, en alhoewel die grotendeels vergelijkbaar is met die van droske wou ik toch de BIOS-instellingen niet op DEFAULT zetten omdat ik de BIOS al enige tijd aangepast had, zo wat betreft opstarten (ik zit hier met 2 SSD schijven, clones van mekaar), die de default instellingen misschien zouden doorkruisen. Het aanvinken van PCi-E power management was voldoende. Dank u wel! Grtn, Emile.
  21. Bedankt voor je hulp, maar crasht nog steeds, met beide PCI-e kaarten in beide PCI-e slots. Zie trouwens niet het direct verband met een BIOS update? Help!
  22. - Hoe zet ik de huidige BIOS naar DEFAULT? - De HP Support Assistant (automatische updates) vermeldt dat mijn systeem volledig up to date is sinds 10-12-2020.
  23. Ja hoor, splinternieuw gekocht, in originele verpakking. De ASUS bij conrad.be, en na een eerste crash de D-Link bij coolblue.be met helaas hetzelfde resultaat. Twee is toch een beetje teveel van het goede...?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.