Ga naar inhoud

Emile51

Lid
 • Aantal items

  32
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Emile51

 • Titel
  Geregeld Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

400 profielweergaven
 1. Mijn dank! Mag gesloten worden.
 2. @passer : goede suggestie, die mij aangezet heeft verder na te gaan in hoeverre SATA-power management via het BIOS verder kan geregeld worden. HP vermeldt zo bv. : SATA Power Management enables or disables SATA bus and/or device power management. Ik houd je op de hoogte. @droske : bedankt maar een extra externe behuizing aanbrengen, en dan nog een "trage" usb 3.0 (in vergelijking met mijn SATA drives via de interne bus) lijkt mij minder aangewezen.
 3. Nogmaals bedankt Passer, ik houd zeker rekening met je opmerking wb. overgang van v13 naar v14. - rescuestick aangemaakt; - gezien het klonen van SSD 1 naar SSD 2 ongeveer 15 min. in beslag neemt, en vice-versa, zal ik dit geregeld eens doen; vanaf er een zou crashen kan de andere automatisch booten. veel data-verlies kan dit eigenlijk niet opleveren gezien veel van mij data "in the cloud" opgeslagen wordt. - voordeel van de kloon is dat een full-backup op mijn NAS (via het netwerk) veel langer duurt dan een kloon op dezelfde pc. - en dat beide SSD's tegelijkertijd zouden c
 4. Volledig akkoord! De tweede optie is inderdaad minder omslachtig, bedankt voor je advies.
 5. Bedoel je dit verschil? https://kb.easeus.com/todo-backup/10005.html
 6. Nee, toch niet, ik ben in het menu " Disk Partition/Clone" gegaan?.
 7. Sorry, iets te vlug gesproken, Easeus biedt wel degelijk aan om dit .iso bestand ook op te slaan op een USB-stickje. Heb dit juist gedaan, werkt ook OK!
 8. Bedankt Passer! Easeus Backup and Restore werkt perfect. Een probleempje dat ik ondervond : beide SSD schijven zijn Samsung 500 Gb, dus het was (voor mij althans) niet zo evident om uit te vinden van welke schijf naar welke schijf er moest gekloond worden. Zoals je vermeldde kan dit programma ook een WinPE bootmedium aanmaken, maar het slaat dit op als een .iso op de SSD zelf, dus niet echt een rescue disc/stick?. Of ik zou die .iso bootable moeten maken via Rufus of dergelijke?
 9. Bedankt voor je reactie @passer. De bedoeling van het clonen is op mijn pc geregeld een exacte kopie te hebben van mijn werkend OS ingeval deze SSD zou crashen, en dan opnieuw te kunnen booten op de 2e SSD schijf, met behoud van alle originele data. Zo bv. SID (dat onze vriend Windows niet denkt dat het hier een ander systeem betreft; alle programma's terug werken ( en niet zeggen : you do not have a licence, reverting to demo-status enz.) Als hiervoor bit-per-bit cloning niet nodig is, des te beter - ik ben hier helaas geen kenner in.
 10. Enige tijd geleden heb ik mijn SSD gekloond naar een 2e SSD, dat was een Samsung en de fabrikant leverde er een cloning programma bij. Werkte perfect. Nu ik de 2e SSD opnieuw wil klonen naar de eerste werkt het programma niet meer, blijkbaar kan dit maar eenmalig gebruikt worden. Iemand ervaring met een (liefst gratis) cloning programma, (à la Samsung, dat kloont bit-per-bit, met inbegrip dus van MBR ) ? Met dank.
 11. @droske @p38cyq : bedankt voor jullie input, een en ander heeft gewerkt! Dikke merci hiervoor. Ik heb de methode van p38cyq gebruikt, en alhoewel die grotendeels vergelijkbaar is met die van droske wou ik toch de BIOS-instellingen niet op DEFAULT zetten omdat ik de BIOS al enige tijd aangepast had, zo wat betreft opstarten (ik zit hier met 2 SSD schijven, clones van mekaar), die de default instellingen misschien zouden doorkruisen. Het aanvinken van PCi-E power management was voldoende. Dank u wel! Grtn, Emile.
 12. Bedankt voor je hulp, maar crasht nog steeds, met beide PCI-e kaarten in beide PCI-e slots. Zie trouwens niet het direct verband met een BIOS update? Help!
 13. - Hoe zet ik de huidige BIOS naar DEFAULT? - De HP Support Assistant (automatische updates) vermeldt dat mijn systeem volledig up to date is sinds 10-12-2020.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...