Ga naar inhoud

J. Claes

Lid
  • Items

    90
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door J. Claes

  1. In principe is de printer zo ingesteld. Maar met deze configuratie zou inderdaad wel eens iets niet meer in orde kunnen zijn. Ik weet niet of ik dit zelf opnieuw klaar krijg. Is het niet beter om meteen een reset te te doen van zowel de pc als de printer en daarna opnieuw deze instellingen? 
    Bestaat er een papieren versie van deze configuratie (voor mij beter volgbaar)? 

  2. Op 17/8/2021 om 19:57, p38cyq zei:

    - Vergeet ook niet : Ga naar (zoekvak) "deze PC", beheren, dan naar apparaatbeheer, dan naar printers, klik op de Canon,  Algemeen (dit apparaat werkt correct?), dan het tabblad  instellingen, open Map apparaten en instellingen, het tabblad apparaten en printers verschijnt (met hun symbolen). Post een screenshot aub., dit is niet onbelangrijk. 

     


    Hoi, hoi, hier ben ik dan. Later dan verwacht. Het was toch de bedoeling dat de printer via deze weg benaderd zou worden… Maar dit lukt me -helaas-niet. 

  3. Ik noteer dat beter is om een vast ip-adres in te stellen. Je uitleg daarvoor is ook perfect aannemelijk en zeer logisch. Bovendien ben je hier de man op de juiste plaats, aangezien je reeds meerdere grote netwerken beheerd…

    Opnieuw dus een vast ip-adres (192.168.0.15) ipv automatisch op-adres toegewezen te krijgen.
     
    Overschrijven van software is in principe altijd mogelijk. Maar wanneer hij is overschrijven kan ik hem nergens meer terugvinden, ook geen snelkoppeling naar betrokken software.
    Eens dit allemaal een feit is zal ik er ook een screenshot van maken en hier posten. 
     
    Hoe ik weet dat ik niet kan scannen? Ik kan het programma nergens terugvinden. Ook niet wanneer ik het opnieuw en opnieuw installeer. Bovendien is het geïnstalleerd, anders zou ik het niet kunnen overschrijven. 
    Maar ik probeer opnieuw en kom hier terug met het resultaat. 
     
    En ik zal ook de scanapp installeren en opnieuw laten zoeken. 
     
    Ik heb liever een paar woorden meer en dat duidelijk is ipv een paar woorden minder en dat niet duidelijk is. Dus heel goed gedaan. Je kent je vak en weet waarmee je bezig bent. 
     
    Geniet van het samenzijn met de vrienden en van de pintjes. Ik moet dit zelf ook morgen bekijken en kom dan hierop terug. 
  4. Deze hier werd nieuw aangekocht 2016 en heeft in feite altijd probleemloos gewerkt tot dat van proximus naar telenet werd overgeschakeld.

     

    Volgende drivers werden geïnstalleerd:

    Generic Plus Printer Driver PCL6 V 2.40

    - Colour network ScanGear 2 v2.11

     

    De printer werkt terug perfect.

     

    De driver van de scanner is dus eveneens geïnstalleerd doch de app kan niet worden gevonden. Deze staat ook niet bij de geïnstalleerde software. Wanneer we de software opnieuw installeren wordt deze echter overschreven, wat betekend dat de software inderdaad wel degelijk is geïnstalleerd. Wat kan hier de oplossong zijn aub?

     

    Voorlopig kunnen we dus nog geen foutmelding opgeven.

     

    Voorlopig kan ook niet naar een geheugenkaartje worden gescand.

     

    Er gebeurd niet meer of minder wanneer met USB-kabel wordt gewerkt.

     

    Wanneer we in zoekvak 'scan' typen komt Advanced IP Scanner te voorschijn.

     

     

  5. In principe is de V2.30 driver geïnstalleerd. Maar sinds het terug in tijd zetten van de pc is de geïnstalleerde software niet langer zichtbaar, doch wel wanneer we betrokken software opnieuw pogen te installeren probeert de nieuw te installeren driver de eerder geïnstalleerde driver te overschrijven…

     

    Wij gaan de driver zoals door jou voorgesteld opnieuw installeren. 
     

    De firmware is up-to-date. 

     

    Alle updates van Windows werden netjes geïnstalleerd. 
     

    Wanneer we klaar zijn met de installatie van de scandriver komen we hier teug om te melden of de printer/scanner nu zichtbaar is bij ‘printer en scanner’. De printer zal allicht zichtbaar zijn, aangezien deze reeds zichtbaar was. Wij weten niet of de scanner apart zichtbaar moet worden?

     

     

  6. Hallo, een bijzonder goedemorgen aan iedereen hier. Nog even vertellen wat het probleem is. Sinds we zijn overgeschakeld naar Telenet kan er niet langer geprint, gescand en gefaxt worden via onze canon c1028if. De pc betreft een Dell met Windows 10. Op advies van de leden van dit forum hebben de reeds een aantal handelingen gesteld, doch deze hebben helaas nog niet geleidt tot de oplossing. Wanneer iemand zich geroepen mocht voelen om deze casus te bekijken, graag…

    Alvast bedankt en fijne zondag! 

  7. 1 uur geleden, p38cyq zei:

    Wel, gezien @clarkie de draad terug opgenomen heeft, vergeet ik efkes de opmerkingen van @droske, die inderdaad ietwat hevig waren -  ook voor mij.

     

    @J.Claes : je hebt inderdaad een warrige en niet altijd sluitend antwoord gegeven; zo moet ik constateren dat droske je vraagt een IP adres op te geven als zijnde 192.168.0.100, en dit ook te controleren, wat dan blijkt 192.168.0.106 te zijn (IP Scan), waarop uiteraard pingen op 192.168.100 onmogelijk is en droske voor een muur gezet werd.

     


    Hallo, hallo, sorry maar ik heb op geen enkel moment het ip 192.168.0.106 ingesteld doch wel het ip 192.168.0.100. Ik herinner me wel dat op een bepaald moment de machine zo werd ingesteld dat het een automatisch ip-adres kon bekomen. 

  8. 3 uren geleden, clarkie zei:


    Zou het kunnen dat de canon voorheen op een locatie stond waar  Proximus de provider was. En dat de canon nu verhuist is naar jouw woning waar Telenet jouw provider is. En dat dus de huidige PC niet dezelfde is als voorheen?

     

    indien je bovenstaande met een JA zou beantwoorden vrees ik dat je een aantal mensen op het verkeerde been gezet hebt. 
     

     

     


    Er moet niet meer gelezen worden dan er in feite staat. Dit brengt niets bij aan probleem en is enkel forumbevuiling. Nogmaals: met dezelfde printer en met dezelfde pc, maar toen via Proximus en nu via Telenet. Met Proximus kon er geprint, gescand en gefaxt worden. De printer was, bij Proximus, dus volledig bruikbaar. Nu, bij Telenet, niet. 

  9. 31 minuten geleden, droske zei:

     

     

    Als je het goed vindt dan zal ik vanavond mijn eerder bericht nader toelichten. Ik weet zeker dat je het te negatief hebt opgepikt. Het is dan ook jammer dat je meteen gifpijlen gaat afschieten naar mensen die hier al dagenlang gratis naar een oplossing zoeken voor uw netwerkprobleem.

    Nu is het nog even tijd om te genieten van het mooie weer en de fiets.


    Hallo, we schieten ab-so-luut geen gifpijlen af. Op niemand. We bedoelen het allemaal heel goed. En jullie ook. Dat weten we zeker. Maar wanneer je de berichtje naleest zal je samen met ons vaststellen dat er behoorlijk streng gewezen wordt op het feit dat de te ondernemen acties stip dienen opgevolgd, zoniet dat het gedaan is met helpen. Vervolgens wordt er openlijk een oorlogje gevoerd onder de leden van het pchelpforum… Maar dat is nog niet alles, want wanneer het ene forumlid een update adviseert, wordt die update door het ander forumlid de grond ingeboord… Ook dat is allemaal niet zo erg, en relatief snel terug rechtgezet, maar op laatste weet ‘de klant’ niet meer wat hij nog moet doen om goed te doen. Begrijp je? Dus allemaal een kleinbeetje vriendelijk voor mekaar zou al superveel oplossen. En gratis? We hadden zeker de voornemens om een ernstige som te doneren aan pchelpforum. Want op een bepaald moment voelden we ons echt vooruitgeholpen. Maar nu staan we natuurlijk terug nergens. Het is zo zoals je zegt: geniet nog een beetje van goede weer, want de zomer zal alweer zeer snel voorbij zijn. Grten 

  10. 1 uur terug, droske zei:

    Ik vrees dat je steeds verder van wal geraakt.

     

    Wat me in je berichten vooral is opgevallen:

     

    1. De printer staat (stond) offline bij Printers en scanners. Zolang dat het geval is is hij niet bereikbaar. Dat kan van alles zijn. Als hij UIT staat is hij namelijk ook niet bereikbaar.
    2. Netwerkdetectie en het delen van bestanden bleek uitgeschakeld te staan. Dat hadden ik en ook de andere volgers moeten opgemerkt hebben in het Speccy snapshot. Ik vraag me af of dat nu wel in orde is. Men mag namelijk niet vergeten de eventuele wijzigingen op te slaan!!!
    3. Ik lees dat er twijfels bestaan over de geïnstalleerde versie van de scansoftware. https://nl.canon.be/support/products/imagerunner/imagerunner-c1028if.html?type=drivers&language=&os=windows%2010%20(64-bit)#disclaimer
    4. En hier een screenshot van die pagina. Let op de release data! afbeelding.thumb.png.fc89238779dd3d6bae1f4156d51a221b.pngDe versie nummering is inderdaad heel vreemd.
    5. Eerder zei je dat je, ten tijde van Proximus, met dezelfde software via al je computers kon scannen en printen. Je had toen echter slechts enkel een een inmiddels verouderde driver voor je printer geïnstalleerd staan (pas in mei van dit jaar geïnstalleerd) en zelfs helemaal geen Canon Scansoftware. Kun je dat even verklaren? Of scande je toen via Windows Scannen en Faxen of via de Microsoft app Scanner? clarkie vroeg eerder ook al via welke software je eerder scande maar daar heb je nooit op geantwoord.
    6. Op zaterdag 7 aug. om 13:33 u toon je een foto van IP-instellingen waarvan je nadien toegeeft dat die dateren van de tijd dat je nog klant was bij Proximus. Ik vraag me af waar dan plots die "oude" foto vandaan komt? Kun je geloven dat men op den duur gaat twijfelen aan de verstrekte info?
    7. Al van in het begin van dit topic stond ik er van versteld dat er nog zo weinig software op deze pc geïnstalleerd is. De oudste geïnstalleerde software (De toch ook al erg verouderde Libbre Office versie 6.4.3.2) dateert van 21 mei 2020 (vorig jaar dus). Het is allemaal zo ongewoon.
    8. Deze Canon printer kun je niet tot de gewone huiskamer printers rekenen, hoewel hij al niet zo jong meer is en als tweede hands in gebruik kan zijn. Daarnaast spreek je meermaals van "meerdere computers". Maakt alles deel uit van een bedrijf?

     

    Ik zou toch graag mijn vragen beantwoord willen zien alvorens ik nog verder tijd steek in dit topic. Sorry hoor, maar het wordt tijd dat we de koe bij de horens kunnen vatten.

     

     

     


    1. De printer staat AAN en ACTIEF;
    2. Indien de netwerkdetectie werd aangezet na de installatie van de scansoftware, staat die opnieuw UIT, aangezien ons werd gevraagd de pc terug te zetten naar een eerdere datum;
    3. Wij doen waarom ons wordt verzocht en de nieuwste versie van betrokken scansoftware werd dan ook geïnstalleerd. Sorry, maar binnen pchelpforum lijkt iedereen er een andere meningen op na te houden en tegenstrijdige adviezen te verstrekken en wanneer het dan niet direct lukt, wordt de hulpzoekende zomaar neergesabeld en krijgt hij of zij de schuld toebedeeld. Wij zijn van mening dat zulks zou moeten worden opgepikt door de directie van pchulpforum en maatregelen dienen genomen;
    4. Geen commentaar, aangezien een en ander voor specialisten betreft;
    5. Tijdens de Proximus-periode kon worden geprint en gescand via de originele print en scandrivers, zoals ook reeds eerder werd meegedeeld;
    6. Wat de foto betreft, zijn wij reeds klaar en duidelijk geweest in een eerdere post en wij gaan dan ook niet in herhaling vallen;
    7. Het staat iedereen vrij twijfels te hebben en te denken wat hij of zij zelf wil. Of éénen  ander ook de waarheid is, betreft een totaal ander verhaal. Sommige zien zelfs spoken dewelke er nooit zijn geweest…
    8. De printer maakt thans deel uit van onze privaat woning. 

    Wij hopen thans klaar en duidelijk te zijn geweest. 

  11. Hier zijn we dan weer terug. Intussen hebben we ok nog opnieuw software dienen te installeren (Advanced IP scanner), aangezien deze na het terugzetten van de pc natuurlijk was verdwenen.

     

    De printer echter print nog steeds niet. Allicht dient de driver opnieuw geïnstalleerd.

     

    Wij hebben ook het ip-adres van de printer nagekeken en dit blijkt nog steeds hetzelfde (192.168.0.106).

     

    Nu wachten we op verdere instructies van team van PC-helpforum.

     

    Fijne avond!

     

     

  12. Ook deze instructies werden opgevolgd. Echter nu kregen we de melding dat er reeds een poort bestaat met deze naam en dat er reeds een netwerkprinter bestaat met deze naam en vragen om de naam te vervangen.

    We denken dat dat het probleem is en voor conflicten zorgt. Waar kunnen we betrokkern poorten en betrokken printer definitief verwijderen? Anders blijven we poorten en printers in systeem achter, dewelke eigenlijk overbodig zijn en voor verwarring en conflicten kunnen zorgen.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.