Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

nijltjetweety

Lid
 • Aantal items

  212
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over nijltjetweety

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 05-05-1958

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Settings via apparaatbeheer (in windows 2000 is dat systeem/hardware) EN via internet optie's zoals ik al uitlegde in mijn vorige post. Windows 2000 zoekt niet naar lan netwerken in standaard instellingen, die zoekt naar een inbelmodem waarvoor een telefoonnummer nodig is. Ook met wired netwerk gaat het niet zonder de stappen te volgen uit mijn vorige post. Ik heb nog gesurft met millennium, dat was net hetzelfde. Je moet handmatig zeggen dat er verbinding dient gezocht via lannetwerk. Doe je dat niet, dan zal er ook geen netwerk worden gezocht; laat staan gedetecteerd. Heb je gedaan wat ik in mij n vorigr post schreef? Daarop heb je niet geantwoord.
 2. Even kijken of je niets vergeten bent, want windows 2000 staat standaard voor de oude inbelverbinding ingesteld. Je lanverbinding moet je handmatig instellen. Eens kijken of alles goed staat. Ga naar start/instellingen/configuratiescherm. Dubbelklik ' internet optie's ' en ga naar de tab ' verbindingen ' en klik instellingen. Doorloop de wizard die volgt. Kies bij type voor lanverbinding zie figuren 2 en 3. De rest kan in je wifi zitten (zie vorige post van wabbit) Tip voor de medewerpers hier. Voor dit soort geintjes gebruik ik virtuele pc (sun). Een must have voor pc hulp vind ik zelf.
 3. Scan eens voor GW.exe problemen Free scanner Laat ook eens zoeken waar de file zich bevind op je computer. Sommige virussen dragen dezelfde naam. Het bestand moet zich bevinden in de map c:program files.
 4. Met xp geen probleem. Je kan een cd gebruiken van iemand, of er een downloaden van het net. Met xp kan je zelfs een format doen en een volledige herinstallatie. Gebruik de code maar van de cd. Maar kies op het eind voor telefonis activeren. Dan krijg je een telefoonnummer te zien. Houd pen en schrijfgerief klaar. Vraag naar een medewerker (computerstem en keuzetoetsen, je weet wel, druk 1 om via computer te activeren, 2 voor een medewerker....). Als je niet aan een schijfje geraakt zoek ik eens naar een download. Laat dan weten of je nieuwskanalen gebruikt, en of je met p2p en torrentsites uit de voeten kan.
 5. De meesten gebruiken internet explorer en firefox, wat ook zeer goede browsers zijn. Zelf gebruik ik opera (al zijn er de laatste tijd wat mankementen aan). In opera zit java geintegreerd. Nieuwe versie van opera = update van java. Resultaat is dat ik geen last heb van deze javaproblemen. Dit voor het geval het niet opgelost raakt. Zeker is dat je telkens voor je een recenter java installeerd eerst je oude er moet afgooien. Er mag maar 1 geinstalleerd staan. Kijk eens na comfiguratiescherm/programma's
 6. Vertel eens wat je doet als je op de laptop werkt. Speel je games of surf je gewoon wat. Zet je veel programma's tegelijk open? Een goed tool om je temperaturen in de gaten te houden is siw Start bij opstarten van je laptop en installeer het programma. Start en ga in het linker deel van het venster naar ' sensors ' Houd regelmatig de temperaturen in de gaten en laat ons iets weten. tip: Als je op de laptop werkt, hou dan de ventilatiesleuven vrij. Vaak zitten die onderaan en een schrift onder de laptop, of de laptop op schoot is al voldoende om de temperaturen drastis te laten oplopen. Stoffige omgeving (slaapkamer) zorgt er voor dat de ventilatierooster(s) snel vol stof zitten.
 7. Eerst moet je kijken welke nog opstart, 1 of 2. Gan dan naar start/configuratiescherm. Ga naar de map ' systeem ' en dubbelklik hierop. Ga nu naar de tab ' geavanceerd (zie afbeelding) en kies voor instellingen (rood omcorkeld) Je krijgt je opstartscherm in tekstmodus te zien via kladblok nu (zie afbeelding2) Doe hier de opstartentry weg die niet werkt (vindows of wondows xp prof) Ga in kladblok naar bestand (in titelbalk) en kies opslaan. Sluit nu alle vensters en bij herstart zal de pc doorstarten. Let wel op dat je in de tekst geen fouten maakt, anders zal je de pc niet meer kunnen opstarten.
 8. Ze kunnen wel updates tegenhouden die je misschien nodig hebt. Maar het zou me verbazen dat pc uitval daaraan te wijten is. Ik heb zelf al 8 jaar illegale windows (me, 2000, xp en vista). Je kan na 30 dagen (tijd om te activeren) nog opstarten totaan het inlogscherm, maar op je account klikken zal niet meer helpen. Uitval versta ik iets anders onder. Wat gebeurt er precies?
 9. Wel, als je op deze site op 'more' klikt lees je veel nuttige info. Van deze en een andere site heb ik gisteren dus gepost. Op die ander site (net even de link opgehaald) vind je welk max memory jouw moederbord aankan. Vergelijk even de reepjes die je hebt aangeschaft met deze gegevens.
 10. Je kan nog proberen door bij het opstarten van de pc op F8 te drukken en te kizen zoals afgebeeld, veilige modus met opdrachtprompt. (afbeelding x) geef de opdracht cd\ en druk op enter (afbeelding 1) Stop nu een installatiecd van windows xp in je cdrom drive. Voer vervolgens volgende opdrachten in, telkens gevolgd door een druk op de entertoets. d: (als D de stationsletter is van je cdrom, dat kan ook e, f, g, h,....zijn) dir/p (nu zie je de inhoud van de windowscd (afbeelding 4) setup.exe Nu start de setup van windows (afbeelding 4) Kies tijdens de installatie voor de bestaande windowsmap. Als dit ook niet werkt zal je moeten herinstalleren volgens mij.
 11. Dat kan ook. Als je een schijf hebt van 160gig word dat ongeveer zo weergegeven in fat32. Maar of je windows in fat 32 aan de praat krijgt opeen schijf van +120gig zonder partitionering is me niet bekend.
 12. Hetzelfde fenomeen (vastlopen) krijg je ook als je een goed, en een defect reepje steekt. De pc start dan omdat een reepje goed werkt, en loopt vast door het defecte reepje (in windows tenminste, linux heeft daar geen last van). In uw voorbeeld start de pc dus ook op dankzij het goede reepje van 512mb, en loopt vast omdat hij niets kan doen met het reepje van 2 gig dat je er bij steekt. Het ram word dus waarschijnlijk niet ondersteund (ik zoek het even op), maar als je zeker weet dat het wel word ondersteund is er een probleem met je moederbord en kan het niet in dualchannele werken. Waarschijnlijker ligt het aan de density (dichtheid) van de module. Hieronder een voorbeeld: For instance, a 512MB PC2700 DDR SODIMM memory can be composed using eight 32x16(High Density 512Mb technology) memory chips or sixteen 32x8(Low Density 256Mb technology) memory chips. Ik denk dat de reepjes die je hebt de verkeerde density hebben. Vraag dit eens na in de winkel, heb je verschillende density, vraag dan of je jouw reepjes kan omwisselen. Ik denk dat hierin het probleem schuilt. Dit word ook beweerd in onderstaande opzoeking. OPGELET Op memory-up.com staat volgende opmerking (zie onder): Enkel geheugenmodules met een bepaalde chip werken op jouw moederbord, ook als de gegevens juist blijken te zijn (PC2-4200 DDR2 533mhz enzoverder) Your Microstar K9-series K9AGM2-FIH ( MS-7327 ) only supports memory modules made with a specific type of chip. Should you find what seems to be the exact same memory modules elsewhere for a lower price, it is very possible that the cheaper memory modules will not work in your system. By using Memory-Up's Memory Finder, your selected memory modules are Guaranteed To Work or your money back.<Learn More> vertaald in google is dit Uw MicroStar K9-serie K9AGM2-FIH (MS-7327) ondersteunt alleen geheugenmodules gemaakt met een specifiek type van de chip. Mocht u vinden wat lijkt te zijn exact dezelfde geheugenmodules elders voor een lagere prijs, is het heel goed mogelijk dat de goedkopere geheugenmodules zullen niet werken in uw systeem. Door het gebruik van Memory-Up's Memory Finder uw geselecteerde geheugen modules zijn gegarandeerd aan het werk of uw geld terug. <Learn More> Gebruik de memoryfinder en kijk of jouw reepjes in de zoekresultaten zitten. PS: VRAAGJE AAN DE ADMINS worden weblinks naar dergelijke sites toegelaten op dit forum, dan post ik de link. Dat werkt een stuk eenvoudiger voor de leden. Nu post ik enkel de bron vanwege copyrights.
 13. Die 14 gig, het lijkt of je windows geinstalleerd hebt in de recoverypartitie. Bij de setup van windows (prtitionering geavanceerde stationsopties of zo) zal je zien dat er nog heel wat vrije ruimte is. Dit is dan de verloren partitie waar je windows had moeten installeren.
 14. Ik heb toch alles terug, na installatie van een nieuw OS op een nieuwe grotere partitie. Wel met een betaalprogramma. Verder zal het idd een schijf zijn die overvol staat, er is zelfs te weinig swapruimte (virtueel geheugen op de harde schijf, dus een systeemmap die zich gedraagt als ram). Opkuiste die schijf is de oplossing. Met defragmentatie zal de schijf schoon zijn, te schoon.
 15. Ik heb ook zo een probleem. Had 512Mb ram. reepje van 1 Gb erbij, geen probleem. 2x 1 gig werkt ook, in dualchannel. Mijn oude reepje van 512 kan er niet bij. BSOD gegarandeerd (is ook asusbordje). De 2x1GB in verschillend kleur van slot geeft zelfde resultaat met mijn 512mb ram erbij. Het werkt niet. Waarom wet ik ook niet. Ik ga mijn oude ram eens te koop zetten.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...