Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Log in om dit te volgen  
Jürgen

Bestanden(Windows)kopiëren via Ubuntu Livecd

  Aanbevolen berichten

  Wanneer je pc niet meer wil opstarten wil je uiteraard toch nog snel een backup kunnen maken van je bestanden. Dit is perfect mogelijk door je pc op te starten via een live cd. In deze handleiding gebruik ik een live cd van Ubuntu, maar je kan natuurlijk ook andere distro's gebruiken.

  Het eerste wat je moet doen is de live cd downloaden.

  Daarna moet je het iso-bestand branden op een cd als image.

  Start nu de pc op via de cd-rom. Als dit niet lukt zal je waarschijnlijk je bios-instellingen nog moeten aanpassen. Zoek hiervoor in je bios naar de optie boot order of boot sequence.

  Als alles goed is gelukt krijg je een scherm met aan de linkerzijde een kolom waar je de gewenste taal kan kiezen.

  post-7171-1417705057,486_thumb.jpg

  We kiezen voor Nederlands.

  Klik daarna op de knop Ubuntu uitproberen.

  Ook al hebben we gekozen voor Nederlands als taal, toch zal niet alles correct vertaald worden. Wanneer je Ubuntu als besturingssysteem installeert kan je dit probleem makkelijk oplossen door je systeem te updaten.

  Ubuntu zal nu alle instellingen laden vanaf de cd-rom. Afhankelijk van je pc kan dit een tijdje duren.

  Als alle instellingen zijn geladen krijgen we het bureaublad van Ubuntu te zien.

  post-7171-1417705057,5306_thumb.jpg

  Om een overzicht te krijgen van de verschillende (harde) schijven in je computer doe je het volgende:

  ga met de muiscursor op de grijze balk bovenaan het Bureaublad te gaan staan. Hierdoor zal er een menu verschijnen. Als het menu verschijnt, zal het onmiddellijk opvallen dat de vertaling niet altijd correct is verlopen.

  post-7171-1417705057,5743_thumb.jpg

  Klik op Go en daarna op Computer

  post-7171-1417705057,624_thumb.jpg

  In dit voorbeeld bevinden de Windows-bestanden zich op de harde schijf van 64GB. Deze wordt weergegeven als 64 GB Hard Disk: 64 GB Filesystem.

  post-7171-1417705057,6685_thumb.jpgDubbelklik op de schijf om deze te openen. Je krijgt nu een overzicht van al je bestanden. Je kan nu bladeren naar de juiste mappen en bestanden en deze kopiëren naar een usb-stick of externe harde schijf.

  post-7171-1417705057,7099_thumb.jpg

  Om het venster terug te sluiten, beweeg je met de muiscursor naar de linkerbovenhoek. De knoppen voor het sluiten, minimaliseren en maximaliseren komen dan tevoorschijn.

  post-7171-1417705057,7533_thumb.jpg

  Om de computer af te sluiten klik je rechtsbovenaan op het tandwiel en kies je voor Afsluiten / Shutdown.

  post-7171-1417705057,8868_thumb.jpg

  Er zal dan gevraagd worden om de cd te verwijderen. Doe dit en druk daarna op Enter om de pc af te sluiten.

  post-7171-1417705057,9342_thumb.jpg

  Een video-handleiding is hier onder beschikbaar:

  aangepast door stegisoft

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


 • Topicstarter
 •    1

  Ja. Via een live-cd van Ubuntu start je de pc op. Daarna kan je eenvoudig de harde schijf benaderen en naar de juiste mappen bladeren.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.