Ga naar inhoud

[OPGELOST] wireless router telenet


pEkvo
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik verhuis binnenkort naar een nieuw appartement en ik ben daar de laatste dagen alles in orde aan het proberen te krijgen ivm televisie en internet. De internetaansluiting is van Telenet en ik heb in het appartement dus 1 socketje in de muur waar een UTP kabel in geplaats kan worden en zo werkt het internet prima (dat is al getest). Echter, aangezien ik graag wireless zou willen surfen zodat ik ook in de living op het internet kan zou ik een wireless router willen plaatsen. Ik heb een Linksys wireless router gekocht die voor kabelinternet werkt. Ik heb dan van de Linksys in het internet socketje een UTP kabel gestoken naar de aansluiting in de muur. Vervolgens heb ik gesurft naar het linksys adres 192.168.1.1 en dit ging prima, ik kreeg het welkomsherm van de router, daar echter stonden er twee velden oningevuld "hostname" en "domainname" ik weet niet of ik daar iets moet invullen? DHCP stond enbaled, wireless SSID stond op Linksys en wireless stond enabled. De router werd dus herkend, ik kon er naar surfen maar ik kreeg geen internet (voor deze test had ik ook nog een UTP tussen de router en mijn laptop gelegd, kwestie van te zien of dat toch al werkte). Nu weet ik niet goed wat ik verder kan doen om het probleem verder op te lossen?

In de beginhandleiding van de wireless router stond er wel dat je de telenetmodem ook moet afzetetn en terugaanzetten (stekker uit en terug in) maar aangezien ik op een appartement zit weet ik niet of ik dit kan doen of er überhaupt toegang tot heb...

EDIT: even bijzeggen nog, ik werk met windows vista

Bedankt alvast,

Thomas

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het probleem is inmiddels al opgelost.

Die link waarover je spreekt is het router adres (192.168.1.1) en daar had ik alles al ingesteld maar dat deed echter niet veel. Ik heb gewoon de router uitgetrokken, vervolgens de modem uitgetrokken 10 seconden, terug ingestoken en dan de router terug in het stopcontact gestoken en alles werkte prima.

Toch bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 1 maand later...

Dit onderwerp werd geplaatst in het ARCHIEF. U kan NIET reageren in het archief.

Het onderwerp is ofwel opgelost of er was geen activiteit na 1 maand.

Hebt u een gelijkaardig probleem? post een nieuw onderwerp in:

Internet & Netwerk - Pc helpforum

Onderwerp onterecht in archief? contacteer support@pc-helpforum.be en vermeld de link van het onderwerp.

Met vriendelijke groet,

Pc Helpforum

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...