Ga naar inhoud

Hoe zet ik een herstelpunt terug in Vista?


Kurtt
 Delen

Aanbevolen berichten

Er worden bij wijzigingen in het systeem (installeren van updates, installeren van software, … ) herstelpunten aangemaakt…er zijn ook door het systeem geplande herstelpunten.

Herstelpunten kan je gebruiken om terug te gaan naar een punt waarop de pc (nog) normaal werkte, zonder dat dit invloed heeft op je foto’s, documenten, downloads.

1. Klik op de Startknop onderaan links van je scherm en typ in het zoekvenster het woord systeemherstel. Open systeemherstel door er bovenaan in het startscherm op te klikken. (zie afbeelding hieronder)

post-484-1417704490,1618_thumb.jpg

Je dient nu je toelating te geven (administrator) : je klikt op doorgaan in het pop-up scherm dat verschijnt.

2. Je krijgt de mogelijkheid om te kiezen tussen een aanbevolen herstelpunt, maar je kan ook verder in de tijd terug gaan door te kiezen voor een ander herstelpunt selecteren.

post-484-1417704490,1987_thumb.jpg

Maak je keuze (plaatsen van het bolletje) en bevestig met volgende. In dit voorbeeld kozen we voor een ander herstelpunt selecteren om de uitgebreidere mogelijkheden toe te lichten.

3. In het volgende scherm zet je een vinkje bij herstelpunten ouder dan 5 dagen weergeven.

In dit concrete voorbeeld kunnen we nu kiezen tussen herstelpunten van 28/06/2011 t.e.m. 21/07/2011…een ruim aanbod dus.

post-484-1417704490,2445_thumb.jpg

4. Bevestig nu je keuze door op voltooien te klikken.

post-484-1417704490,2815_thumb.jpg

5. Er wordt een tweede keer gevraagd om je keuze te bevestigen, klik op ja.

post-484-1417704490,3183_thumb.jpg

  • Vanaf nu is het systeemherstel definitief gestart…er verschijnt volgende melding op je scherm : Uw Windows-bestanden en –instellingen worden teruggezet…Een ogenblik geduld…Systeemherstel initialiseren…

  • Hierna komt de melding Afsluiten en wordt de pc automatisch opnieuw opgestart.
  • Hou er rekening mee dat deze fase enige tijd kan duren…gedurende deze tijd is het normaal dat uw scherm compleet zwart is, met enkel het gekende witte pijltje.
  • Meerdere minuten zijn niet uitzonderlijk en niet zorgwekkend !
  • Wanneer het systeemherstel volledig is beëindigd krijgt u daar melding van…de pc kan nu opnieuw gebruikt worden en is hersteld naar het gekozen tijdstip.

post-484-1417704490,3596_thumb.jpg

Auteur van deze tip: Asus

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...