Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Log in om dit te volgen  
Kurtt

LockHunter - in gebruik zijnde bestanden verwijderen.

  Aanbevolen berichten

  Soms probeer je een map of bestand te verwijderen maar krijg je de foutmelding "Kan het bestand niet verwijderen omdat het in gebruik is". Je moet dat bestand of de map dan "unlocken". Dat kan perfect met het programma Lockhunter . (klik op de link en dan op "Download")

  Als je het programma geïnstalleerd hebt, doe je het volgende:

  Klik met rechts op een bestand en kies What is locking this file. Bij een map kiest u What is locking this folder. LockHunter geeft aan welk programma voor de blokkade zorgt en biedt twee opties: unlock it (deblokkeren) of delete it (verwijderen). LockHunter biedt uitkomst als Windows of een ander programma een bepaalde handeling tegenhoudt, maar weet wat u doet. Gebruik LockHunter alleen bij uw eigen bestanden. Verwijder of verplaats nooit bestanden die u niet kent of van het besturingssysteem zelf zijn.


  Lukt het verwijderen nog niet, dan gebruik je deze werkwijze:

  1) Ga naar start-uitvoeren- vul hier in CMD. een zwart dos achtig scherm verschijnt nu.

  2) sluit nu explorer.exe af door de toetscombinatie CTRL-alt-del te geven en dan bij het tabblad processen het proces explorer.exe te beeindigen.

  3) Ga weer naar het zwarte scherm en geef hier het commando DEL gevolgd door de mapnaam of bestandsnaam die je wilde verwijderen. (bijvoorbeeld RMDIR c:\WINDOWS.OLD)

  RM staat voor "remove directory" oftewel "map verwijderen".

  Als het bestand verwijderd is geef je het commando explorer.exe gevolgd door een enter en je windows is weer zichtbaar.

  Auteur: Kurtt

  aangepast door Kurtt

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.