Ga naar inhoud

Windows start steeds opnieuw op: oorzaak hardware of software ?


Kurtt
 Delen

Aanbevolen berichten

Als Windows telkens opnieuw opstart, is één vraag heel belangrijk: herstart uw computer voordat Windows is geladen of tijdens/nadat Windows is geladen? In het eerste geval gaat het vrijwel zeker om een hardwarefout en wordt het tijd om de pc na te kijken (de hardware: moederbord, geheugen, aangesloten apparaten, ...).

Gebeurt het echter tijdens het laden van Windows, dan is de kans groot dat het om een softwareprobleem gaat (zoals beschadigde bestanden). Probeer Windows in de Veilige Modus op te starten (F8 indrukken tijdens het opstarten) en dan een herstelpunt terug te zetten. U kan in Veilige modus ook proberen het commando sfc /scannow uit te voeren om te zien of essentiële Windows bestanden beschadigd zijn. Ook kan je proberen om een hijackthis logje te plaatsen op ons forum.

Download HijackThis.

Klik bij "HijackThis Downloads" op "Installer".

Dubbelklik op HijackThis.msi

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

HijackThis zal openen na het installeren.

Klik op "Do a systemscan and save a logfile".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “uitvoeren als administrator". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis.

Blijft Windows vervolgens nog steeds heropstarten? Dan betreft het vrijwel een hardwareprobleem.

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...