Ga naar inhoud

D-schijf of een andere schijf is plots verdwenen in Windows


Kurtt
 Delen

Aanbevolen berichten

Meestal kunt u dan de schijf wel opnieuw toevoegen via Schijfbeheer.

Hoe bereikt u Schijfbeheer in Vista en 7?

In Windows Vista en 7 kunt u schijfbeheer vlug openen door onderaan op de Start knop te klikken en daarna partities in te geven. Nog niet op enter drukken. Kies bovenaan voor "Partities op harde schijf maken..." U komt dan direct in Schijfbeheer.

Hoe bereikt u Schijfbeheer in XP?

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze Computer en kies Beheren. Ga naar Schijfbeheer

Als je in Schijfbeheer zit:

Kijk of de "vermiste" drive (bv een cdrom drive) ertussen staat. Klik met de rechtermuisknop op het station en kies Stationsletters of paden wijzigen. Kies vervolgens Toevoegen en selecteer de stationsletter, sluit af met OK.

  • Mocht dit niet baten, dan kunt u een kijkje nemen in de BIOS, om te zien of de computer bijvoorbeeld de cd-romspeler wel herkend.

  • Hebt u onlangs een harde schijf of andere cd/dvd-speler toegevoegd, controleer dan de jumperinstellingen eens. Op een ide-kabel, mag altijd maar één master en één slave aangesloten zijn.

  • Apparaten worden vaak ook niet gezien als deze beide op master of slave geconfigureerd staan. U kunt de jumpers vinden op de achterzijde van cd/dvd-speler en/of harde schijf. Vaak staat op het schijfstation zelf welke jumperaansluiting de master en de slave is.

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...