Ga naar inhoud

GOOGLE Bezoekersmeter


Yannick
 Delen

Aanbevolen berichten

Google heeft nieuwe functionaliteit toegevoegd aan zijn Trends-tool. Het stelt internetters in staat om naast zoektermpopulariteit ook bezoekersaantallen van websites in te zien, en de gegevens over diverse sites te vergelijken.De uitbreiding van Trends met verkeersdata werd vrijdag geïntroduceerd, aldus de Google Webmaster Central Blog. De data wordt betrokken uit Googles zoekpagina's en wordt gecombineerd met gegevens uit Google Analytics - een statistiektool voor webmasters. Bovendien worden ook zowel consumentendata gebruikt, vermoedelijk uit de Google Toolbar, als marktonderzoekgegevens van derden.

1214160371.gif Met de tool, uitgebracht als onderdeel van Google Labs, is het mogelijk om de data van maximaal vijf verschillende sites met elkaar te vergelijken. Er kunnen grafiekjes worden gegenereerd voor verschillende tijdvakken en voor verschillende landen, maar ook voor regio's of steden binnen een land. Tevens wordt een lijst getoond van websites die zijn gerelateerd aan de site waarop is gezocht. Er kan enkel op domeinniveau worden gezocht, niet op subdomeinen. De gratis tool kan mogelijk uitgroeien tot een geduchte concurrent van Amazons trafficmeter Alexa.

Overigens heeft Google zijn eigen domein afgeschermd van Trends for Websites. Site-eigenaren die ook niet willen dat Googles schattingen over hun siteverkeer door de hele wereld kunnen worden gezien, dienen hun website af te schermen met een robots.txt-bestandje, maar dat betekent tevens dat de webstek niet in Googles zoekresultaten zal verschijnen.

1214157875.gif

bron: tweakers.net

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...