Ga naar inhoud

GOOGLE Apps


Yannick
 Delen

Aanbevolen berichten

Google wil met de Team Edition van Google Apps meer werknemers de mogelijkheid geven met elkaar online samen te werken. Gmail-integratie ontbreekt, waardoor de dienst sneller binnen organisaties geïntegreerd kan worden.

1202218812.png

Google introduceert donderdag een speciale Team Edition van de Google Apps dienst, bedoeld voor samenwerking tussen werknemers. De Team Edition heeft anders dan de reguliere Apps-versie geen Gmail geïntegreerd, aangezien de IT-afdeling van een bedrijf nodig is om de bedrijfsmail naar Gmail door te routeren. De Team Edition zou medewerkers van bedrijven waar de automatiseringsafdeling niet in staat is de Standard-, Education-, Partner- of Premier-versie te implementeren de kans geven toch van de dienst gebruik te maken.

Net als bij de reguliere Apps-versie kan met de Team Edition gezamelijk gebruik worden gemaakt van Googles diensten, met uitzonderng van Gmail. De deelnemende werknemers dienen zich, ter bevestiging dat ze binnen hetzelfde bedrijf werken, met hetzelfde maildomein te registreren. Vervolgens kan men over Docs, Calendar, Talk, en een gezamelijke startpagina beschikken. Collega's of klasgenoten met hetzelfde maildomein kunnen via Google Apps eenvoudig gevonden, en aan een groep toegevoegd, worden. De noodzaak met hetzelfde maildomein te registreren en tegelijk Gmail buiten het pakket te houden zou een poging van Google zijn de dienst te beveiligen en tegelijk de noodzaak tot medewerking van IT-afdelingen te omzeilen om zo meer gebruikers te trekken.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...