Ga naar inhoud

GOOGLE SketchUp


Yannick
 Delen

Aanbevolen berichten

SketchUp is een computerprogramma waarmee men in 3D kan tekenen. Het is ontworpen voor architecten, burgerlijk ingenieurs, spelontwikkelaars, e.d. Het werd ontwikkeld door @Last Software dat gesitueerd is in Boulder, Colorado. Dit 3D-programma wordt voorgesteld als gemakkelijk te gebruiken met een simpele interface.

SketchUp kwam voor het eerst op de markt in 2001. De huidige versie is SketchUp 5. Er bestaan 2 varianten van het programma. Namelijk SketchUp 5 en SketchUp Pro 5. SketchUp Pro 5 bevat meer functies dan SketchUp 5, maar de Pro-variant is niet gratis.

Op 14 maart 2006 heeft Google @Last Software overgenomen. Google SketchUp is de afgeslankte versie van het ontwerpprogramma SketchUp. Het is mogelijk om met behulp van Sketchup gebouwen te tekenen en deze gebouwen te tonen in Google Earth als driedimensionale objecten. Het programma bevat o.a. een heliodon (schaduwsimulator).

SketchUp is ook een Vlaams televisieprogramma.

sketchup-free.jpg

[hide:e4a67fef73]http://sketchup.google.com/download.html[/hide:e4a67fef73]

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 2 maanden later...

Hallo, als aanvulling op bovenstaande post hetvolgende:

Op 8 december heb ik een nederlands Gebruikersforum opgezet voor Sketchup aangezien er geen volledig forum is voor Sketchup, toch is Sketchup zeker door de overname van Google enorm gegroeid.

Dit forum is bedoeld om informatie, tips en voorbeelden van Sketchup te bundelen in handige topics. Ook kun je hier je kennis delen, vragen stellen etc.

Link:

logokleinyw1.jpg

Sketchupforum

Met vriendelijke groet,

Respect

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...