Ga naar inhoud

GOOGLE Books


Yannick

Aanbevolen berichten

Google Books, ook wel Google Book Search of Google Zoeken naar boeken genoemd, is een webdienst van Google om de tekst van gedigitaliseerde (gescande) boeken te doorzoeken op bepaalde woorden. Deze dienst werd bij de eerste aankondiging in oktober 2004 Google Print genoemd.

Veel boeken zijn door Google gescand met een scanrobot; hiermee kunnen ongeveer 1000 pagina's per uur worden gescand. De boeken zijn anno september 2006 voor het merendeel afkomstig van de bibliotheken van de University of Michigan, Harvard, Stanford, Oxford en de New York Public Library maar ook de boeken van de Nederlandse wetenschappelijke uitgever Bril gaan op deze manier beschikbaar komen. Google bouwt op deze manier een digitale bibliotheek op.

De boektekst van de na zoeken gevonden boeken waarop geen auteursrecht rust kan men in het geheel inzien of downloaden in pdf-formaat. Als er wel auteursrecht op rust, ziet men maar een klein stukje, een snippet, van de boektekst, namelijk een paar regels rondom het zoekwoord.

ga er naartoe

[hide:bf58ff10f5]http://www.google.nl/books?hl=nl[/hide:bf58ff10f5]

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.