Ga naar inhoud

GOOGLE Earth


Yannick
 Delen

Aanbevolen berichten

Google Earth is een vrij te downloaden applicatie van Google Inc. waarmee men elke plek op de wereldbol kan opzoeken met behulp van satellietfoto's en luchtfoto's. Tegen betaling kan een GPS of GIS aan het programma worden gekoppeld. De geografische informatie wordt online aangeboden zodat een breedband-internetverbinding noodzakelijk is.

De data die Google Earth gebruikt is hetzelfde als die Google Maps gebruikt, Google Earth heeft echter meer mogelijkheden.

Resolutie

Enkele delen van de wereld kunnen door in te zoomen zelfs tot op straatniveau worden bekeken. Sinds begin september 2006 kan heel Nederland op straatniveau bekeken worden. Er zijn zelfs afzonderlijke auto's en belijningen op het wegdek te herkennen. Ook van delen van België -waaronder een groot deel van Brussel - zijn hoge-resolutie-beelden beschikbaar. Deze delen zijn te herkennen aan een rechthoek die donkerbruin/grijs afsteekt tegen de verder groene omgeving.

De hoge resolutie brengt meerdere problemen en verrassingen met zich mee. Zo kwam het programma in Australië in opspraak toen bleek dat er ingezoomd kon worden op foto's van een kerncentrale.

In juli 2006 bleek dat de fontein die al 27 jaar voor het gemeentehuis in het Belgische Maasmechelen stond, de vorm van een hakenkruis had. Dit was niet bekend, tot iemand de fontein bekeek op Google Earth. De burgemeester heeft beloofd de fontein te laten verbouwen zodra de bouwvakvakantie voorbij is.

Op 15 september 2006 bracht de nieuwswebsite nu.nl naar buiten dat in een weiland in de buurt van het Nederlandse Rhenen de tekst Lonsdale viel te lezen.[1]

Lagen

Externe bedrijven of personen kunnen via "Google server" extra locaties aan Google Earth toevoegen. Er is er bijvoorbeeld een die de plaatsen waar veel verkrachtingen in Amerika zijn markeert.

Google Earth heeft echter nog meer functies: In feite kunnen alle gegevens van een bepaalde databank geplot worden op de wereldkaart, zoals bijvoorbeeld criminaliteitscijfers in de Verenigde Staten. Bovendien heeft Google Earth een verregaande integratie met de zoekmachine van Google. Als een gebruiker bijvoorbeeld naar Hawaï gaat met de Fly-functie, en de laag 'Vulcano's' ingeschakelt, valt een groene stip te zien op elke vulkaan. Als de gebruiker daarna op deze groene stip klikt, wordt er een inwendige browser geopend met info over die vulkaan. Google Earth heeft daarmee de potentie om op termijn een geografische encyclopedie te worden.

Een voorbeeld daarvan is de laag "National Geographic" (NG). Bij het inschakelen van die laag zijn in Afrika overal vliegtuigjes te zien. Een databank met NG-foto's is gelinkt aan de kaart. Als de gebruiker op zo'n vliegtuigje klikt, ziet deze daardoor meteen een foto die is genomen vanuit het vliegtuig. Ook zijn er soms video's of mensen en dieren van een land te zien.

Systeemeisen

Google Earth is momenteel beschikbaar voor Windows (2000, XP), Mac OS X alsook GNU/Linux.

* Processor: 500MHz

* Vrije ruimte op de harde schijf: 400MB

* RAM: 128 MB (pc), 256 MB (mac)

* Geheugen videokaart: 16 MB (+ openGL driver)

* Schermresolutie: 1024x768, 32-bit

* Breedband internetverbinding

Censuur

Diverse militaire voorzieningen in binnen- en buitenland zijn op aanvraag van de regeringen gecensureerd. Een voorbeeld hiervan is de militaire basis in Lauwersoog [2]. Ook de paleizen Noordeinde en Huis ten Bosch in Den Haag en het huis van Willem-Alexander en Maxima, Vila Eikenhorst in Wassennaar. De spionage-schotelantennes bij Zoutkamp De legerbasis in t'Harde ( vlak bij Zwolle ) zijn op soortgelijke wijze gecensureerd.

callouts.gif

download google earth hier

[hide:0dbc42fc89]http://earth.google.com/download-earth.html[/hide:0dbc42fc89]

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...