Ga naar inhoud

GOOGLE video


Yannick
 Delen

Aanbevolen berichten

Google Video is een webgebaseerde zoekmachine voor video- en filmbestanden. Google Video is in juni 2005 gelanceerd door Google Inc.. Met deze zoekmachine is het mogelijk om film- en video beelden in een webbrowser te zoeken en te bekijken. Het is ook mogelijk kosteloos eigen videobeelden op Google Video te publiceren door middel van de Google Video Uploader, of vanuit de browser. Voor het afspelen van video's in de browser is het geïnstalleerd hebben van Shockwave (Macromedia) noodzakelijk.

Uploaders van video's kunnen een prijs instellen, zodat mensen betalen voor de video die ze kijken. De helft van het bedrag gaat naar Google. Televisiebedrijven maken gebruik van deze dienst door hun populairste televisieprogramma's aan te bieden. De Nederlandse Publieke Omroep heeft ook fragmenten van zijn programma's geüpload. Deze zijn echter gratis te bekijken.

Sinds 2006 is vanaf de site van Google Video de Google Video Player te downloaden. Hiermee kunnen videobestanden, die gedownload zijn vanaf video.google.com, zonder internetverbinding afgespeeld worden. Deze videobestanden hebben de extensie .gvi.

Op 9 oktober 2006 werd bekend dat Google de concurrerende videodienst YouTube overneemt voor 1,65 miljard dollar. Onduidelijk is of de diensten naast elkaar blijven bestaan, of beide diensten onder één naam doorgaan.

Al enkele maanden na de lancering van Google Video werd duidelijk dat de dienst niet het succes had waarop gehoopt was. Dit was mede de oorzaak van het feit dat YouTube veel auteursrechtelijk beschermde maar populaire video's op zijn website had staan. Bij Google Video wordt veel strenger gelet op de auteursrechten.

google video

[hide:b1eaadd729]www.video.google.nl[/hide:b1eaadd729]

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...