Ga naar inhoud

GOOGLE Talk


Yannick
 Delen

Aanbevolen berichten

Google Talk is een dienst voor instant messenger en Voice over IP van Google Inc.. Google Talk maakt vooralsnog alleen gebruik van het XMPP-protocol en kan alleen gebruikt worden door Gmail-gebruikers. Google Talk is gestart op 24 augustus 2005.

Functies

* Gmail geïntegreerd.

Om gebruik te maken van Google Talk moet je geregistreerd zijn bij Gmail. Gmail is de maildienst van Google waar je op dit moment niet voor kan aanmelden, je kan alleen uitgenodigd worden. Als je inlogt op Google Talk, zie je rechtsonderin een overzicht langs komen met welke mails je hebt, en een kleine samenvatting met wat er in staat.

* Call!

Tegenwoordig is het praten met contactpersonen door middel van een microfoon heel normaal. Zo kan je ook bij Google Talk heel eenvoudig kiezen voor "Call" om een contactpersoon te "Bellen". Er gaat dan ook daadwerkelijk een "beltoon" af bij de gene die je belt. Voor de rest is het geluid van goede kwaliteit en zie je de signaalsterkte ook weergegeven.

* Persoonlijk status

Het is mogelijk om een persoonlijke status te maken, bijvoorbeeld "Op school". Deze wordt ook opgeslagen en kan je later dus weer gebruiken. Hier kan je zelf de keuze maken voor de "away" knop of de "busy" knop.

* Inviten voor Google Talk

Google Talk kan je hele contactpersonen lijst van Gmail importeren naar Google Talk, vervolgens verschijnen er buttons bij de personen met de optie "Invite". Hier kan je je contactpersonen dus op de hoogte brengen van Google Talk, en als ze het al hebben kunnen hun je accepteren.

* Quickmail

Tevens is het mogelijk om door eenvoudig te klikken op de mail button, een mail te verzenden naar een contactpersoon. De website van Gmail wordt gelijk gestart, en het mail adres wordt ingevuld.

* Zoeken

Het is ook heel eenvoudig om te zoeken tussen je contactpersonen van gmail, dus niet specifiek de mensen die in je lijst staan. Door middel van een, in het design verwerkte, invulveld kan je zoeken tussen de contactpersonen lijst.

* Update check

Door middel van een ingebouwde update check kan je checken op nieuwe updates van het programma zelf, en zorgen dat het programma up-to-date blijft.

Tips

* Je kunt de tekstgrootte aanpassen door de muis op het chatvenster te houden, en gelijktijdig de ctrl in te drukken en aan het scrollwieltje te draaien van de muis.

* Met de tab toets kan men schakelen tussen de chat vensters.

* Om iets dik gedrukt te maken, zet je de tekst tussen twee asterisken (*). Vb: *dikgedrukt* wordt dikgedrukt

* Om iets schuingedrukt te maken, zet je de tekst tussen twee underscores (_). Vb: _schuin_ wordt schuin

* De tekstopmaak werkt alleen als de tekst tussen de speciale tekens niet langer dan 100 tekens is.

Protocol

Gmail maakt gebruik van het XMPP-protocol. Omdat dit protocol al verschillende jaren bestaat, is er al veel software die dit protocol gebruikt. Zo kan je ook met andere programma's verbinden met Google Talk.

Easter Egg

Het About venster van Google Talk bevatte (tot versie 1.0.0.81) een nauwelijks zichtbare cijfercode in het licht grijs, namelijk "play 23 21 13 16 21 19 . 7 1 13 5". Als men de cijfers volgens het alfabet zou omzetten, bekwam men "play wumpus.game". Dit komt van het spel Hunt the Wumpus, dat gespeeld kon worden in Google Talk. Als je wumpus.game@gmail.com dan toevoegde in je contactpersonen lijst en het berichtje "play" stuurde, werd het spel gestart. Toch kon het spel maar 1 dag gespeeld worden, namelijk op de dag van de release van Google Talk. De volgende dag was het spel al offline

client.gif

download google talk

[hide:1b195ff859]http://www.google.com/talk/[/hide:1b195ff859]

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...