Ga naar inhoud

Computer automatisch laten afsluiten op een bepaald uur


Kurtt

Aanbevolen berichten

  • Met het programma DShutdown kunt u de pc automatisch laten uitschakelen of in slaapstand zetten op een door jouw ingesteld uur.

  • Als je kinderen hebt, kan je ervoor zorgen dat de computer naar slaapstand gaat om bijvoorbeeld 20:00u omdat ze dan moeten gaan slapen :D. Er gaat dan geen info verloren, want als een pc naar slaapstand gaat, blijft alles nog op harde schijf of in het geheugen staan.

Hier kan je het programma DShutdown downloaden.

Download het bestand. Je krijgt nu een zip-bestand. Rechtsklik op het zip bestand en kies "Alles uitpakken". Dubbelklik op Dshutdown.exe.

Je kan eventueel een snelkoppeling maken naar je bureaublad. Rechtsklik op Dshutdown.exe en sleep dit bestand naar het bureaublad (trek u niets aan van het menu dat openflapt). Laat los als de melding "Snelkoppeling maken op bureaublad" verschijnt.

___________________________________________________________________________________

Stap voor stap:

1. Als je het programma DShutdown start, krijg je onderaan je scherm een computertje. Rechtsklik op dat computertje en kies "Create Shortcut to desktop with this settings", als je een snelkoppeling wil maken van DShutdown op je bureuablad met de huidige tijdinstellingen.

post-484-1417704195,4297_thumb.jpg

2. Stel dat je de PC in slaapstand wil zetten om 20:00. Maak dan volgende instellingen:

post-484-1417704195,3654_thumb.jpg

Op het laatste niet vergeten op de knop Enable timer te klikken (zie afbeelding hierboven), zodat de timer geactiveerd wordt en op jouw ingestelde tijd in slaapstand gaat.

Het programma werkt ook perfect in Windows 7.

Auteur: kurtt

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.