Ga naar inhoud

Meta en java script


Adoxx

Aanbevolen berichten

Hey iedereen,

Ik ga toegepaste informatica studeren en ga als studie keuze webdesign nemen.

Ik heb al een site online staan maar heb wel nog wat vragen die jullie misschien kunnen beantwoorden?

In de <head> tags moet je <meta> toevoegen voor bijv. de beschrijving van de sites en links voor de woorden.

Weet iemand misschien hoe je dit het beste doet?

En weten jullie ook mischien een goed java script voor een slideshow te doen?

Ik heb namelijk deze: Foto's - B&B Het huis van peter Mot

Alvast bedankt en groetjes

Robin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om de meta tag voor de beschrijving toe te passen in je website moet je de volgende code gebruiken:

<meta name="description" content="hier je beschrijving">

Let wel op, want je beschrijving mag niet te lang zijn, google leest namelijk maar de eerste 155 tekens in je description. Dit is inclusief spaties en leestekens etc.

Om sleutelwoorden aan je website mee te geven moet je deze code gebruiken

<meta name="keywords" content="internet, zoeken, oplossingen, problemen, dienst" />

Dit kan bijvoorbeeld jouw sleutelwoorden meta tag zijn. Je kan ook kleine stukjes zinnen gebruiken alleen let dan wel weer op dat je niet 3 keer het woord 'een' ertussen heb staan of het woord 'de'. Of elk ander woord in zo'n zin. Want google keurt dit namelijk niet goed, en je wordt uit de zoeklijsten bij google en andere zoekmachines gegooid. Hou de sleutelwoorden ook binnen een berijk van 15 sleutelwoorden. Dit mogen wel stukjes zin zijn. Is één van je sleutelwoord/zin dan bijvoorbeeld: "briefpapier op maat". Wordt dit gezien als één sleutelwoord. Maar houdt het wel kort, want een sleutelwoord van 20 woorden wordt ook weer niet goed gekeurd door zoekmachines.

Een goede javascript voor een slideshow moet je dan zelf maken. Zeker als je een studie gaat doen in webdesign. Wat je wel kunt gebruiken is JQuery en plugins voor JQuery. De html code en de javascript code om JQuery aan te sturen moet je zelf maken. Of je maakt de volledige javascript code zelf.

Waar je ook op kunt zoeken is in google iets van "JQuery slideshow" Dit zou je dan weer kunnen koppelen met de prettyphoto plugin die bij Jquery hoort. Zo worden de meeste slideshows/fotoalbums meestal in elkaar gezet. Plugins downloaden, aanpassen en zelf stukje code ervoor schrijven zodat de slideshow/fotoalbum vorm krijgt.

Groeten,

Leroy

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.