Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

leroy

Lid
 • Aantal items

  1.285
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over leroy

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 02-11-90

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 8.1 N Professional x64
 • Moederbord
  Asrock 970 Extreme 3 R2.0
 • Processor
  AMD FX-8350 Eight-Core Black Editon (AM3+)
 • Geheugen
  2x CORSAIR 4GB DDR31600
 • Grafische Kaart
  ATI Radeon HD7790 (1GB)
 • Harde Schijf
  Samsung SSD 840 & HDD (1TB)

Contact Info

 • Website URL
  http://www.leroybaeyens.nl

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info
 1. Website niet te vinden in Google

  Als je website eenmaal bij google staat, dan kun je er ook nog voor zorgen dat jouw website hoger scoort dan anderen. Hier zijn een aantal tips voor: - Zorg voor een dynamische homepagina (bijv. je nieuwsberichten in een lijstje) - Zorg dat je de meta-data invult van zoveel mogelijk pagina's (keywords, meta-description, etc.) - Zorg dat je Unieke content levert, geen kopie van een andere pagina. (unieke content levert hogere scores op) - Zorg dat je urls logisch en netjes zijn (/nieuws/1235-website-niet-te-vinden-in-google is beter dan: /nieuws/12345 of ?p=nieuws&id=12345) - Zorg dat pagina's die niet geïndexeerd hoeven te worden ook niet geïndexeerd worden d.m.v. meta-robots - Zorg dat dubbele pagina's een verwijzing (canonical) naar elkaar hebben - ... En zo kan ik nog wel even door gaan. Heel veel van deze regels kun je ook vinden als je zoekt naar "SEO" (Search Engine Optimalization). Er zijn ook een heleboel SEO plugins voor Wordpress te vinden die veel van deze dingen voor jou afvangen in de admin.
 2. Ik zie het al. Zou je van de code tussen de <head> tags dit kunnen maken? <script language="javascript"> document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() { Array.prototype.forEach.call(document.querySelectorAll('[data-birthday]'),function(item){ item.innerHTML = Math.floor((new Date() - new Date(item.dataset.birthday)) / (1000 * 60 * 60 * 24 * 365.25));}); }); </script> Dan zal het wel werken.
 3. Tjah, in een htm of html pagina wordt dat wel een stuk lastiger, maar ik heb een klein stukje code voor je gemaakt. Het zou gedaan kunnen worden met dit stukje javascript. Je zou dit tussen de <head> en </head> tags moeten plaatsen: <script language="javascript"> Array.prototype.forEach.call(document.querySelectorAll('[data-birthday]'),function(item){ item.innerHTML = Math.floor((new Date() - new Date(item.dataset.birthday)) / (1000 * 60 * 60 * 24 * 365.25));}); </script> Als je nu ergens een leeftijd wilt weergeven zou je de volgende html kunnen gebruiken <span data-birthday="2000-05-18"></span> Je vervangt dan de datum (in YYYY-MM-DD notatie) door de geboortedatum. Voor deze datum wordt op de plek waar de <span data-birthday=""></span> code staat de leeftijd geplaatst. Ik heb even in de broncode gekeken van jouw website. Daar staat dit: <font style="font-size: 16pt"> 14 jaar (19-05-2002) </font> Als je dit dan zou vervangen door (let op! 14 wordt in dat geval vervangen door de <span> code): <font style="font-size: 16pt"> <span data-birthday="2002-05-19"></span> jaar (19-05-2002) </font> Dan zou daar moeten komen staan: 14 jaar (19-05-2002) Let wel op! het kan ongeveer 20 uur afwijken vanwege schrikkeljaren. Het is ook geen perfect stukje code
 4. Foto's beschermen

  Die code gaat helemaal niets uitmaken op Facebook (als je met fb, FaceBook bedoelt). Die ABP optie is van een addblocker. Waarschijnlijk zag je zoiets als dit Facebook foto's worden al een soort van beveiligd. Ze worden verkleind en het origineel is alleen door jouw te bekijken. Je kunt op facebook ook je foto aanpassen en een tekst eroverheen plaatsen zoals een copyright. Maar dat maakt zoals Passer al zei helemaal niets uit. Fotografen "beveiligen" hun foto's ook wel eens, zodat ze ze kunnen verkopen. Maar dat is niets minder dan de kwaliteit en het formaat enorm verlagen, en op het onderwerp van de foto een copyright plaatsen. Dus als je een foto hebt gemaakt van een persoon, dan zit er op het gezicht een copyright tekst. Zodat als men gaat knippen, het copyright nog steeds te zien is (tenzij je heel goed kunt photoshoppen, zoals Passer ook al zei). Dit code die je aangeeft, en de opties om rechtermuisknop te beveiligen dat is allemaal onzin. Het werkt niet op alle browsers, vaak alleen maar op Internet Explorer en ook niet eens de laatste versie! En als men javascript uitzet (wat in elke browser kan) dan kan alles weer.
 5. laatste nieuws

  Als ik het zo zie, denk ik dat je een verkeerd onderdeel van squarespace gebruikt voor je nieuws. Als ik in hun knowledge base kijk, zie ik dat je kunt bloggen (nieuws bijhouden). En ik denk dat jij gewone content-pagina's hebt aangemaakt. Waarschijnlijk als je de blog gebruikt, kun je wel de laatste 5 nieuwsberichten weergeven.
 6. In plaats van de leeftijd, de geboortedatum opslaan!? Van een geboortedatum kun je de leeftijd berekenen met wat PHP. Het ligt er helemaal aan wat voor CMS er gebruikt wordt, en of je kunt rekenen in het CMS. Desnoods zou je een module kunnen installeren. Als het allemaal zelf gemaakt is in PHP, dan is de berekening niet zo heel lastig: <?php $birthDay = new DateTime("2000-01-01"); $age = $birthDay->diff(new DateTime())->y; echo $age; "2000-01-01" moet dan vervangen worden met wat er is ingevuld bij een "geboortedatum"
 7. laatste nieuws

  Wat meer informatie is wel noodzakelijk. Gebruik je een CMS systeem? Zo ja, welke? Doe je alles zelf, dan graag ook wat meer informatie over wat je hebt gedaan. Gebruik je een database, of een online dienst voor nieuws, etc. Pas dan kunnen we een oplossingsrichting aanbevelen.
 8. Https Vhosts

  Een aantal dingen. SSL is niet (zomaar) gratis. Als je SSL wilt toepassen moet je ook een certificaat genereren of kopen. In je vhosts plaats je dan het pad naar de private-key en het certificaat. Dat zorgt ervoor dat je verbinding beveiligd wordt. Dat mis je nu, en ik denk dat daarom de SSL handshake mislukt omdat je geen certificaat hebt om de verbinding mee op te zetten. Deze handshake is nodig zodat niet bij ieder request de ssl encryptie opgezet moet worden. Je kunt gratis goedgekeurde SSL certificaten aanvragen via https://letsencrypt.org/. Maar dat is behoorlijk wat configureer-werk, want deze certificaten moeten iedere 90 dagen vernieuwd worden. Dat kan automatisch, maar dat kun je op hun documentatie pagina vinden. Een ander ding is dat gewone certificaten maar op 1 ip-adres werken per domeinnaam. Zit je dus op een shared-resource zoals bijv. cloudflare, dan moet het certificaat een SAN-certificaat (Subject Alternative Names) zijn. Wat ook kan is dat je je certificaat aan cloudflare geeft, en dat zij weer een onbeveiligde verbinding naar jou opzetten. Op dat moment doet cloudflare een SSL termination naar jouw webserver. Op die manier kun je je eigen webserver gewoon simpel houden. Een voorbeeld in een plaatje (het blokje waar "Azure" staat is dan jouw webserver):
 9. wp en php

  Het is niet zomaar mogelijk om iets wat niet gemaakt is voor Wordpress, zomaar in Wordpress te plaatsen. Wat wel kan is zoeken naar de juiste plugins, om formulieren te maken en op te slaan in wordpress. Er zijn legio plugins te vinden, maar je moet wel even een beetje googlen en een aantal testen. Sommige plugins maken alleen custom formulieren voor het backend, zoals https://nl.wordpress.org/plugins/advanced-custom-fields/ En andere plugins zijn meer voor de bezoekers om in te vullen zoals bijv. https://nl.wordpress.org/plugins/ninja-forms/ Je zult zelf nog wat verder moeten googlen, om erachter te komen welke plugin het beste past!
 10. Database Error

  Sommige kolommen gaan te veel ruimte in beslag nemen. Ik ga er even vanuit dat de database in UTF-8 staat. Als je dan een kolom van 1024 karakters wilt maken zoals de kolom 'path' en 'link'. Gebruik je te veel bytes dan toegestaan is. Als de database op UTF-8 staat, gebruikt 1 karakter 3 bytes. Dat wil zeggen dat je voor 1024 karakters 3072 bytes nodig hebt. Als dus maar maximaal 767 bytes zijn toegestaan per kolom, mag een kolom dus maximaal 255 karakters bevatten (767 / 3 = 255,66) De vraag is dus nu even of dit mogelijk is, en of er in die kolommen geen informatie staat die langer is dan 255 tekens.
 11. website formulieren beschermen

  Een gewone zoekrobot is voor je website niet kwaadaardig, hij zou geen SQL-injecties moeten mogen uitvoeren. Een zoekrobot volgt je website en vult automatisch formulieren in, om zo goed mogelijk je website te inventariseren, niet meer, niet minder. Er zijn een aantal manieren om een zoekrobot je formulieren niet te laten invullen, en er zijn een paar manieren om je formulier te beveiligen. Niet invullen van formulieren Om tegen een zoekrobot te zeggen dat hij niets mag doen, kun je de meta-tag gebruiken in je <head>-sectie (informatie hier te vinden). Je moet dan een meta tag hebben zoiets als: <meta name="robots" content="noindex, follow"> de zoekrobot indexeert de huidige pagina niet, maar klikt wel op linkjes. Beveiligen Bovenstaande is natuurlijk niet altijd voldoende, soms wil je juist dat pagina's met een formulier WEL geïndexeerd worden. Wat ook kan is dat er robots zijn die zich niet aan die meta-regel houden en alsnog je formulier invullen. Er zijn een aantal dingen die je dan kunt doen: De meest gebruikte, en vertrouwde manier is wel Captcha of Recaptcha implementeren (Meer info). Je vraagt dan aan de bezoeker om eerst een vraag te beantwoorden, en dan pas mag het formulier verstuurd worden. Dit moet zowel in HTML en in PHP gezet worden. Voorbeelden en handleidingen hier genoeg over! De andere manier is om een input-veldje te gebruiken. Dit veldje kun je dan voor gewone mensen verbergen met javascript. Een zoek-robot heeft vaak geen javascript en ziet dat veldje wel. De zoek-robot vult het veldje in en verstuurt het formulier. Je kunt dan in PHP afvangen dat wanneer het veldje 'leeg' is, het door een persoon is ingevuld (want die persoon ziet het veldje niet), en is het wel ingevuld dan is het door een zoek-robot ingevuld. Je kunt dan het opslaan stoppen en terugsturen naar het formulier, of de homepagina, etc. Er zijn nog een aantal beveiligingstechnieken waar je ook zeker rekening mee moet houden! Zeker als je website gevoelige informatie bevat van personen, e.d. Je zou dan namelijk een interessant doelwit kunnen zijn voor Hackers. Ik zet ze hier even onder elkaar, dan kun je er wat over lezen. CSRF (Cross Site Request Forgery) XSS (Cross Site Scripting) SQL Injection
 12. Ik weet niet helemaal wat je bedoeld, maar ik kijk even of ik een antwoord kan geven. Je hebt het over een map genaamd 'img' met daarin allerlei foto's. Ik ga er even vanuit dat de html die je hebt getypt in een bestand staat genaamd 'index.html', en dat de map 'img' in dezelfde map staat als 'index.html'. Wat er dan nu niet klopt, is dat de bron van het plaatje wat je wilt weergeven niet correct is. Je moet bij de bron aangeven waar het bestand staat. Met andere woorden, jouw html voor het plaatje zou dan moet worden: <img src="img/rabbit1.jpg" alt="konijn" style="width:304px;height:228px;">
 13. Google Analytics

  Ter uitbreiding: Voor meer "beheer" over je tracking codes, zou je ook de google tagmanager kunnen gebruiken. Dit is een gratis tool. Je haalt dan alle tracking codes van je website, en voegt alleen de tagmanager tracking code toe. In de tagmanager managementpaneel kun je dan ZELF beheren welke tracking codes toegevoegd moeten worden (bijv. google analytics). Deze kun je dan ook labelen, verwijderen van bepaalde pagina's, en ga zo maar door. Je zou zo kunnen bijhouden welke tracking code om welke reden op je website staat. En zo kun je ook trackers uitschakelen zonder je code aan te hoeven passen. Het is een super tooltje, en heeft allerlei integraties met andere trackers. Bovendien kun je ook custom html toevoegen voor trackers die niet ondersteund worden door de tagmanager.
 14. Die regel moet je aanpassen naar dit: $qry= $selected.$qryA.$qryB.$qryC.$qryD.$qryE.$qryF.$qryG.$qryH.$qryI.$qryJ.$qryK.$qryL.$qryM.$qryN.$qryO.$qryP.$qryQ; Dan komt er een query uit zonder quotes of puntcommas, en die moet werken.
 15. IE

  Ik heb het even getest op een aantal machines met verschillende IE versies. Maar dat werkt gewoon allemaal netjes (zie screenshots). Zelfs op Windows XP, IE 6 is de kwaliteit gewoon goed. Dat alles door elkaar staat is normaal, want het is IE 6 (veel te oud). Op een windows mobile variant lijkt het wel iets minder van kwaliteit, maar het is ook een heel klein plaatje op dat moment (zie screenshotje).
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×