Ga naar inhoud

Gratis eigen maildomein


rhbvkleef

Aanbevolen berichten

Hey!

Ik denk niet dat je dat gratis zal kunnen gedaan krijgen, tenzij je bereid bent reklame en zo in je mails toe te laten....

Schaf jezelf een domeinnaam aan, dat kost 10€ of zo, en naar gelang waar je gaat en hoeveel spaace je wenst, zowat 20 tot 50€ per jaar zeg maar abonnementskosten, en daar heb je dan alles ineens, space voor een website en domeinnaam om mails te sturen....

Greetz

Jive1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij sommige providers krijg je gratis webruimte en domeinnaam. Deze domeinnaam kan je dan ook gebruiken om een e-mailadres aan te maken. Informeer hier dus over bij je provider.

Een andere optie is het aanmaken van een eigen linux mailserver, maar dat zie je misschien niet onmiddelijk zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een linux-mailserver, of eender welke mailserver, gaat gebruiken dan gaat je computer al de mails ontvangen en in je inbox plaatsen. Omdat je pc een server is moet deze permanent aan staan om al je mails te kunnen versturen en ontvangen.

Je kan het vergelijken met de server van je huidige provider. Stel dat je een mailadres hebt bij Google: de servers van Google gaan dan al je mail ontvangen en versturen.

Het voordeel van een eigen mailserver is dat je dus je eigen adres kan aanmaken. Zo kan je dus kiezen voor voornaam.naam@mijnadres.be.

Ik heb een testserver geïnstalleerd onder Ubuntu Server 10.04 en Postfix. Deze draait wel enkel lokaal, waardoor ik geen e-mail kan ontvangen van buiten het netwerk.

Wil je ook mails ontvangen van buiten je eigen netwerk, dus van iedereen, dan ga je je router de mails moeten laten forwarden(doorsturen) naar je server. Hier willen de providers wel eens lastig doen, want sommige blokkeren de poorten vereist voor het e-mail.

Een handleiding voor een eigen mailserver kan je hier vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Gratis is het nooit, ook niet met een eigen Linux mail server, je moet namelijk altijd een domein registeren ergens. Dit is overigens niet duur. Het werkt als een familieboom. Bijvoorbeeld, alle .nl domeinen worden beheerd door SIDN. Stel, jij hebt het domein blabla.nl in je linux servertje geconfigureerd, dan zal niemand ter wereld dat weten en niemand kan je e-mailen, omdat je geen geldig MX record hebt. Pas zodra je het domeinnaam door SIDN laat registreren, gaan zij in hun DNS jouw MX record toevoegen (er wordt dus een DNS server verwijzing gemaakt, hiervoor moet je dus ook een DNS server hebben draaien). Pas daarna weet de wereld wie blabla.nl is...

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.