Ga naar inhoud

firewall alerts


 Delen

Aanbevolen berichten

Ik heb de gratis versie van AVAST antivirusscan geïnstalleerd en alten lopen. Er werden geen virussen gedetecteerd. Echter mijn Internet Firewall geeft constant alerts en heeft 18 virussen geïdentificeerd, waaroner het worm virus. Ik kan bijna niet meer op internet of de Firewall alert verschijnt. Om de virussen te verwijderen, moet ik betalen, visa gegevens invullen ed. Dit laatste lijkt mij dan eerder op een virus. Is AVAST voldoende betrouwbaar. Hoe kan ik de Firewall desactiveren of wat moet ik in zo'n geval doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


AVAST is een redelijk goede antivirus. Ook de gratis versie. Er zijn er natuurlijk betere zoals Gdata. Maar die is betalend en dus (veel?) beter...

Welke firewall heb je geïnstalleerd?

Ik raad je ook aan om een logje te plaatsen zodat de malware specialisten op dit forum kunnen zien of er virussen op je pc staan.

Volg onderstaande procedure:

Download HijackThis.

Klik bij "HijackThis Downloads" op "Installer".

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis.

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...