Ga naar inhoud

Ubuntu en internet


Aanbevolen berichten

Ga naar de terminal(Toepassingen -->Hulpmiddelen -->Terminal).

Typ daar:

lshw -C display

Daar staat normaal je netwerkkaart vermeld.

Om draadloos internet te krijgen met Ubuntu kan je best eerst zorgen voor een bedrade verbinding om zo alle updates binnen te halen.

Als alle updates zijn gedownload en geïnstalleerd, controleer dan ook of er geen extra drivers beschikbaar zijn voor je netwerkkaart. Ga hiervoor naar Systeem -->Beheer -->Extra stuurprogramma's.

Sluit de pc af, trek de kabel voor het internet uit je pc. Start je pc nu opnieuw op. Lukt het nu om draadloos te internetten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb Ubuntu 10.4 gedownload. Heb een draadloze vebinding (met bbox2-61.30) die perfect werkt als ik windows xp gebruik.

bbox2-61.30: merk en type adapter onbekend. Is geinstalleerd door Belgacom (Skynet).

Het is niet omdat deze verbinding werkt onder xp dat ze het ook (automatisch) doet bij gebruik van Ubuntu. Waarschijnlijk moeten er nog linux-drivers worden gedownload voor je adapter. Daarom dat je best eerst een verbinding legt met het internet via de kabel.

Heb je het commando, beschreven in mijn vorig bericht, uitgevoerd? Worden er geen andere adapters vermeld? B-box is de naam van de router die Belgacom bij de mensen thuis plaatst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.