Ga naar inhoud

Vista converteren naar XP Pro SP2


STAMP-CTRL
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo beste forum bezoekers,

Ik probeer op een Medion Laptop met Vista Home Premium weer XP Pro SP2 te installeren.

Nu wordt dit steeds vanuit windows geblokeerd met de melding: "dit programma wordt geblokkeerd vanwege compatibiliteitsproblemen" Ik wordt dat doorgewezen naar de site van microsoft.

Tevens staat er; "De installatie kan doorgaan omdat de versie van Windows op uw computer nieuwer is dan de versie op cd".

Dit is helemaal raar want ik neem aan dat er had moeten staan; De installatie kan NIET doorgaan omdat de versie van Windows op uw computer nieuwer is dan de versie op cd".

Uiteraard ben ik hierop naar de bios gegaan en heb daar de XP CD-ROM als primaire boot drive geselecteerd. Na restarten gaat de cd wel draaien maar start toch gewoon weer Vista op :stupid:.

Wie is hier bekend mee en weet hoe ik deze beveiliging kan omzeilen?

Ik hoor het graag.

Groetjes, Stamp

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik zou formateren, maar eerst de drivers zoeken voor xp lijkt me het verstandigste, nadat xp erop staat kan je altijd vista er bij opzetten als ge wilt, ja xp en dan vista dat werkt wel, en downgraden zou ik althans ten stelligste afraden, te veel problemen en is beter te voorkomen dan genezen maar in dit geval zou het toch op een format uitdraaien geloof me.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bedankt voor jullie reacties!

De Medion laptop is geleverd met een cd waar alle drivers voor zowel XP als Vista op staan. Dat hoeft dus géén obstakel te vormen.

Hoe formateer je de C:\ schijf eigenlijk in vista? Moet ik dat via dos doen?

Ik hoor het graag, en nogmaals bedankt voor de reacties!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...