Ga naar inhoud

bladbeveiliging werkt niet


vivienne
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik heb een uitgebreid excel rekenblad (een verlofuren registratie) waarin met een aantal rekenformules gewerkt wordt. Ik heb het beveiligd door bepaalde cellen te blokkeren en daarna het blad met een wachtwoord afgeschermd. Helaas lijkt de beveiliging in één kolom niet te werken, in alle andere geblokte cellen krijg je als je er op staat een melding dat de cel beschermd is en alleen lezen is. Ik heb de kolom waarin het niet werkt exact hetzelfde gedaan... Waarom lukt het niet? Heeft iemand een oplossing?

Link naar reactie
Delen op andere sites


- Selecteer alle cellen van je werkblad. Dit gaat gemakkelijk door op het blokje te klikken (tussen de 1 en de A, zie PIJL):

post-484-1417704716,8651_thumb.png

Zorg dat alles "blauw" blijft (dus alles moet geselecteerd blijven) en rechtsklik ergens op het blauw en kies Celeigenschappen.

- Ga dan naar het tabje Bescherming en doe het vinkje WEG bij Geblokkeerd. Je werkblad is nu niet meer geblokkeerd.

- Selecteer weer alle cellen (door weer op het "blokje" te klikken tussen de 1 en A, zie pijl) , laat alles geselecteerd, rechtsklik en kies weer Celeigenschappen. Zet nu een vinkje voor "Geblokkeerd".

- Selecteer weer alle cellen (door weer op het "blokje" te klikken tussen de 1 en A, zie pijl), laat alles geselecteerd, rechtsklik en kies weer Celeigenschappen. Zet nu GEEN vinkje bij "Geblokkeerd". Alle cellen zijn nu gedeblokkeerd.

- Klik vervolgens op de cellen die je wil blokkeren (met de Ctrl-toets ingedrukt houden). Zorg dat de cellen die je met de Ctrl toets heb geselecteerd, ook geselecteerd blijven. Rechtklik nu op een geslecteerde cel en kies Celeigenschappen. Ga naar het tabje Bescherming en zet een vinkje bij "Geblokkeerd". De cellen zijn nog NIET beveiligd, dat gebeurt pas als je een wachtwoord hebt ingevoerd op het werkblad.

- Beveilig nu je werkblad. Afhankelijk van de excel versie kan dit met Extra/Beveiliging/Blad Beveiligen of in Excel 2010 via de tab Controleren/Blad beveiligen.

In feite komt het hierop neer:

- Blokkeer eerst het HELE werkblad (blokje klikken tussen 1 en A zodat gans het werkblad is geselecteerd, dan rechtsklik en kies Celeigenschappen/Bescherming/vinkje bij Geblokkeerd zetten).

- Daarna DEBLOKKEER je het HELE werkblad (blokje klikken tussen 1 en A zodat gans het werkblad is geselecteerd, dan rechtsklik en kies Celeigenschappen/Bescherming/vinkje bij Geblokkeerd zetten/ vinkje bij Gelokkeerd weg doen)

- Klik dan de cellen aan die je wenst te blokkeren (met Ctrl ingedrukt) en na de laatste cel rechtsklik je en kies je voor Celeigenschappen/Bescherming/en een vinkje plaatsen bij "Gelokkeerd"

- Daarna het werkblad beveiligen met Extra/Beveiliging/Blad beveiligen of via de tab Controleren in een hogere versie van Excel.

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...