Ga naar inhoud

Medion Laptop kapot, diagnose?


bikertje77

Aanbevolen berichten

Onze Medion laptop kreeg een blauw scherm waarna de laptop niet meer werkte. De exacte foutmelding hebben we niet gezien. :s

Ik denk dat de laptop oververhit geraakt is (moederbord stuk?), de stekker zal er al een tijdje in en de onderkant had gloeiend heet.

Symptomen: moederbord setup heel traag, start niet door via HD, start niet door via CD-ROM, recovery werkt niet, gewone windows cd-rom werkt ook niet. Ook soms raar klikkend geluid te horen binnenin.

Soms geraakt hij tot aan het scherm waar je kunt kiezen voor veilige modus of normaal windows opstarten. Daarna, blijft hij lang bezig en reboot vervolgens. :stupid:

Wat is jullie diagnose?

Grtz

Link naar reactie
Delen op andere sites

UPDATE

De harde schijf heeft waarschijnlijk de geest gegeven. Nu geraak ik reeds tot in het windows setup scherm. Vervolgens slaat de laptop tilt omdat er een probleem is met de harde schijf waardoor hij niet kan formatteren. Overigens zijn alle partities op de HD onbekend geworden, alleen de recovery-partitie kun je nog zien bij windows setup.

Het gaat om een Medion MD41300 met een 60Gb Hitachi HD. Is deze makkelijk zelf te vervangen?

Grtz

Link naar reactie
Delen op andere sites

als het enkel de harde schijf is, dan gaat dat geen problemen opleveren, dat is namelijk vrij eenvoudig te vervangen. Als er echter nog andere defecten zijn kan je het vergeten.

Koop gewoon ongeveer hetzelfde type; 2.5", IDE of Sata naargelang je laptop en eentje die maximaal hetzelfde toerental heeft. Als je eentje neemt met een hoger toerental heb je een grotere hitteontwikkeling, en dan weet je niet of je laptop daar wel goed mee overweg gaat kunnen.

Hoe je de harde schijf wisselt ga je ff in je boekje moeten opzoeken, of anders gewoon gezond verstand gebruiken, zo moeilijk is dat niet. Let er ook op dat je geen harde schijf groter dan 120 gig plaatst, aangezien de kans bestaat (hoewel die klein is) dat je chipset er niet mee overweg kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.