Ga naar inhoud

defragmenteren harde schijf


claudette

Aanbevolen berichten

Je kan geen enkel programma verplaatsen. Dat heeft met het Windows-register te maken. Om het op een andere schijf te krijgen, moet je het programma eerst verwijderen (Via control panel-software-verwijderen) en daarna opnieuw installeren. Hierbij moet je dan de andere harde schijf (bijvoorbeeld D:) aangeven als locatie.

Waarschijnlijk kan je beter enkel je persoonlijke bestanden verplaatsen, en een keer je schijf opruimen (Rechts klikken op c en dan schijfopruiming kiezen).

Harde schijven van 500 GB of meer kosten niet veel meer. Misschien is het overwegen waard de harde schijf te vervangen door één grote.

U kan Smart Defrag proberen, die heeft die beperking van minimaal 15% ruimte nodig niet (denk ik). U kunt het hier downloaden:

http://www.iobit.com/iobitsmartdefrag.html (klik erop)

Opgelet!!! Een besturingssysteem heeft zelf "ademruimte" nodig. Omdat er zo weinig ruimte over is op je harde schijf, kan Windows zeer traag werken. Het wisselbestand heeft ruimte nodig om deftig met Windows XP te werken.

Een andere optie is natuurlijk om overbodige bestanden van je computer te verwijderen. Kijk eens naar je afbeeldingen, documenten. Misschien kunnen er daar al een paar weg. En kijk ook eens in Configuratiescherm/Software. Daar kan je programma's die je zelden gebruikt, verwijderen.

De beste oplossing is om een grote harde schijf te kopen en daar terug je programma's op installeren.

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.